17 jaar Octas

Geschiedenis

Al meer dan 17 jaar versterkt Octas haar professionals en opdrachtgevers met haar frisse en flexibele kijk op de arbeidsmarkt. De afgelopen jaren is Octas uitgegroeid van een klein gespecialiseerd bureau tot een volwassen serviceverlener in de detacheringsbranche. Hieronder een terugblik op onze hoogte- en diepte punten, mijlpalen en groei!

 • Octas in 2004

  In mei 2004 is Octas gestart vanuit een gespecialiseerd werving- en selectiebureau dat ‘iets met detachering’ wilde gaan doen. Het idee werd een business plan om de financiële sector van vak-volwassen professionals te voorzien. Met als doel? Het beter en leuker te doen dan de reeds bestaande bedrijven!

 • Octas in 2004

  Octas B.V. start officieel als Octas Finance op 9 september in Amsterdam. Er is gekozen voor een naam die goed past bij de sector (Finance). Daarnaast kiezen we voor de naam Octas, omdat dit in het Latijn ‘8’ betekent. En een 8 is goed, niet overdreven, wel erg goed.

 • Octas in 2005

  De telefoon gaat en Rabobank belt ons waar ze ‘het contract’ naartoe kunnen sturen. De eerste overeenkomst is een feit. In vaktermen zijn we nu geaccrediteerd leverancier van de aangesloten banken van Rabobank. Daarnaast houden wij in dit jaar onze eerste kwartaalbijeenkomst! Een prachtige dag met professionals, een gastspreker, hapjes en drankjes. Een mooie traditie van bijeenkomsten in begonnen.

 • Octas in 2007

  Octas verhuist naar Bussum. Accenture gooit het roer om bij ING Groep en zorgt voor veel opschudding onder uitzendbureaus, detacheringsbureaus en consultants. Met een volledig nieuwe aanpak van externe inhuur helpen zij ING Groep aan een nieuwe groep leveranciers. Octas is hier een van. Wij zijn de “leeuw” met de 5 poten. Een prachtige mijlpaal.

 • Octas in 2008

  Een moeilijk jaar voor de gehele financiële sector. Octas krijgt het als relatief kleine detacheerder flink te verduren, opdrachten worden afgezegd en professionals maken zich zorgen over de toekomst van hun carrière.

 • Octas in 2011

  We overleven de donkere crisis jaren en huren in Bussum de begane grond erbij om ons werkoppervlakte vergroten, zodat we kunnen blijven groeien! Onze focus ligt volledig op onze samenwerkingen met Rabobank en ING Bank. Tevens is onze eerste People, Planet, Profit-meeting een groot succes. MVO is geen toverwoord maar een krachtig middel voor succes op vele fronten.

 • Octas in 2014

  We pitchen wat af en er wordt ons steeds vaker een opdracht gegund. Onder andere door Welke FD, SNS Bank, ABN AMRO Bank, Delta Lloyd, WU Bank, AEGON, Argenta en Quion. Octas is het bijtertje onder de bancaire detacheerders en daarmee ook een blijvertje. Onze strategie werkt. En ons plan wordt aangescherpt. Back to the roots. We verhuizen naar Amsterdam. We vinden een gaaf kantoor: Keynes it is!

 • Octas in 2014

  Onder ons nieuwe oranje plafond komen een nieuwe en ambitieuze missie, visie en strategie tot stand. We geven verdere vormgeving aan nieuwe samenwerkingen en gaan voor onderscheidend werkgeverschap. De kernwaarden; professioneel, persoonlijk en betrokken worden de leidraad van alles wat we doen. Daarnaast worden we preferred supplier bij RVO. Ondertussen bestaat Octas 10 jaar en dat wordt groots gevierd met Roland Koopman van RTL Z als spreker en DJ P!M aan de draaitafel.

 • Octas in 2015

  Een flinke interne professionalisering vindt plaats op meerdere afdelingen. Contentmarketing doet zijn entree en er worden keuzes gemaakt in de vakgebieden en doelgroepen die we gaan bedienen. We kunnen de meeste waarde bieden met gedetacheerden op het gebied van Service & Advies, Hypotheken, Compliance, Risk en Governance en Zakelijk Financieren. We voegen steeds meer waarde toe aan onze opdrachtgevers en dat valt op. Inmiddels zijn we preferred supplier bij SNS Bank en ABN AMRO.

 • Octas in 2018

  Het Octas team bestaat uit 20 specialisten en groeit! We bieden daarnaast een loopbaan aan een groot aantal starters en ervaren professionals. We bedenken concepten om waarde toe te voegen aan onze opdrachtgevers en we verbreden onze detacheringsdiensten, bijvoorbeeld in profielen als Legal.

 • Octas in 2019

  Octas bestaat 15 jaar en is still going strong! Om dit te vieren luiden wij op 30 augustus de gong om de beurs te openen. Het lustrum feest belooft een daverend succes te worden. Ondertussen heeft Octas meer dan 150 professionals in dienst en intern bestaat het team uit meer dan 20 collega’s. Een andere mooie mijlpaal van 2019 is de nieuwe Octas website.

 • Octas in 2021

  Na de coronaperiode zijn we weer van start gegaan! En hoe, met veel nieuwe klanten, professionals en toffe opdrachten! Waar wacht jij nog op? Solliciteer nu!