ALM Analist (asset-liability management)

Kan jij goed overweg met cijfers en heb je altijd al een oog voor liquiditeit- en kapitaal risico's? Solliciteer dan nu op de functie van ALM Analist!


Reageer nu ▽
Terug naar vacatureoverzicht

Dit ga je doen

Als Asset & Liability management analist ben je verantwoordelijk voor het managen van de balans op het gebied van rente-, liquiditeit- en kapitaal risico’s. Je streeft naar het creëren van een gematigd risicoprofiel. Voor de afdeling Treasury beheer jij de kapitaalplanning en verzorg je de liquiditeitsvoorspellingen. Met jouw analytisch vermogen analyseer je de kortetermijnliquiditeit en financieringsbehoeften op langere termijn. Je schrijft rapporten en levert input voor de jaarlijkse risicobeoordeling. Ook help je mee aan het opzetten van liquiditeitsbeheer van Instant Payments (IP).

Dit bieden wij

  • Een jaarcontract met bruto maandsalaris tussen de €4.000 en €5.000 per maand o.b.v. 40 uur per week, afhankelijk van opleiding en ervaring;
  • Een prima pensioenregeling én volledige reiskostenvergoeding;
  • Opleidings-en trainingsmogelijkheden met onze eigen Octas Academy;
  • Een gaaf netwerk van leuke collega’s die je regelmatig tegenkomt op onze Octas events;
  • Veel verschillende opdrachtgevers: aan ervaring binnen verschillende bedrijven en doorgroeimogelijkheden geen gebrek.

Dit ben jij

  • Je hebt een HBO- of WO-diploma op zak in een juridische of economische richting;
  • Kennis over bankproducten, risk- en datamanagement;
  • Minimaal 3 jaar ervaring op het gebied van financiële analyse;
  • Je bent communicatief vaardig en hebt sterke presentatie skills.

Dit zijn wij

Wil jij jouw expertise inzetten voor een mooie opdracht of baan bij top werkgevers in de financiële sector? Dát kan professioneel, persoonlijk en betrokken, met Octas als sterke connectie. Klanten als ABN AMRO, ING, Rabobank, RVO en Nationale Nederlanden zijn tevreden door onze proactieve werkwijze en kwalitatieve inzet van onze gedetacheerde professionals. Tijdens de opdrachten gaan zelfstandigheid en verantwoordelijkheid hand in hand met persoonlijke ontwikkeling en kwaliteit. Met een persoonlijke coach en de Octas Academy maken we jou elke dag een beetje beter.

Sollicitatie procedure

Heb je naar aanleiding van bovenstaand profiel nog vragen? Neem dan contact op met Mike Kroon via 06 20 33 11 11.


Sollicitatieformulier

Je staat op het punt te solliciteren bij Octas, we maken graag kennis met je. Hiervoor hebben wij de onderstaande gegevens van je nodig.

Persoonsgegevens

PDF, DOC, DOCX 8M

Contactgegevens

Prive Werk
Toevoegen