Als AML Analist vecht je tegen financieel economische criminaliteit

Waarom jij AML Analist wilt worden

Wil jij een bijdrage leveren aan de maatschappij door financiële criminaliteit te bestrijden? Anti Money Laundering Analisten maken het verschil. Door klantonderzoek, risico’s signaleren en in kaart brengen en de organisatie adviseren over wet en regelgeving. Zo zijn innovatieve AML Analisten criminelen met plannen om geld te witwassen of terrorisme te financieren hen te slim af. En sterker nog, dit kan gewoon via Octas!

Wat is detachering als AML analist?

Je hebt het vast weleens gehoord: ‘ik word gedetacheerd’. Voor ons volstrekt normaal, maar wellicht nieuw voor jou. Als je via Octas gedetacheerd wordt betekent dat dat je fysiek werkzaam bent bij een van onze opdrachtgevers en tegelijkertijd in dienst bent bij Octas als finance professional. Dubbel voordeel dus! Enerzijds ontwikkel je je bij de opdrachtgever (bijvoorbeeld een bank, verzekeraar, psp of pensioenbeheerder) en anderzijds wordt je door Octas versterkt in je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Onder andere door een breed netwerk aan finance professionals, de Octas Academy en persoonlijke begeleiding door een van onze businessmanagers.

Anti Money Laundering?

AML betekent ‘Anti Money Laundering’ ofwel het bestrijden van witwassen. Het kan zijn dan bedrijven met wie de bank samenwerkt (on)bewust in betrokken zijn. Dit is schadelijk voor het in stand houden van een gezond financieel stelsel en moet zoveel mogelijk voorkomen of bestreden worden. De AML analist is hier verantwoordelijk voor en is nauw verbonden aan Customer Due Diligence onderzoek. Steeds meer bedrijven hebben AML hoog op hun agenda staan om reputatieschade te voorkomen. Help jij hen mee?