Terug naar media

Blog: Afstuderen en al gaan werken een goed idee?


Blog: Afstuderen en al gaan werken een goed idee?

De periode waarin je hoort of je geslaagd of afgestudeerd bent is aangebroken. Zo ook voor mij. Als bijna afgestudeerde Media, Informatie en Communicatie student aan de hogeschool van Amsterdam is het einde in zicht. Na 4 jaar deze studie te hebben gevolgd is het tijd voor de laatste loodjes. Met zenuwen in mijn lijf moet ik nog even geduld hebben, want eind juni hoor ik of ik geslaagd ben. Maar wat ga ik in de tussentijd doen? Ga ik een mooie verre reis maken? Maak ik een leuke stedentrip? Of ga ik alvast werken?

En de keuze is gevallen op…

Door mijn stage in New York had ik bijna geen geld meer over. Een leuke trip of een mooie verre vakantie zit er voor mij dus ook echt niet in! Vind ik dit erg? Nee zeker niet. Ik heb een te gekke periode in NYC gehad. Misschien wel de tijd van mijn leven. Maar ik vind dat het tijd is voor de volgende stap in mijn leven! Klasgenoten en vrienden kiezen toch vaak voor ‘veilige keuzes’, zoals een stage waar ze wellicht na hun studie kunnen blijven. Of ze wachten af of ze wel geslaagd zijn en gaan eerst op vakantie.

Voor mij was de keuze dus vrij snel gemaakt;  ik wil gaan werken! Tegen het einde van mijn scriptieperiode kreeg ik bij Octas de kans om per direct te beginnen als Contentmarketeer. Dat is natuurlijk een hele spannende uitdaging, die ik gelijk heb aangegrepen. Sowieso ben ik niet iemand die stil kan zitten thuis. Mijn handen begonnen al te jeuken bij het idee om de hele dag niks te doen.

Wat als

Afstuderen en werken tegelijkertijd is niet altijd even makkelijk. Terwijl je naar werk gaat, blijven er toch ‘wat als’-gedachtes door je hoofd spelen. Bijvoorbeeld wat als ik een onderdeel in mijn scriptie net iets anders had ingevuld, was het dan beter geweest? Staat alles wel in de goede volgorde? Zitten er nog grammatica- of spellingsfouten in het document? Ik heb de afgelopen maand lange dagen gemaakt; ‘eat, sleep, work, repeat’. Dat was de routine elke dag. Ook al was het niet altijd even makkelijk, toch ben ik blij dat ik wel al ben gaan werken.

Niet meer uitslapen

Door te werken kan ik mijn hoofd even leegmaken en weer nieuwe ‘inspiratie’ opdoen voor mijn scriptie. Gedurende deze periode heb ik leuke collega’s ontmoet en ontzettend veel nieuwe dingen geleerd. Want het werkveld is heel anders dan school. Het is wennen dat ik nu niet meer dagelijks kan uitslapen en dat ik pas na 6 uur thuis ben. Totaal niet erg, want ik heb nu meer structuur en ik ben nu al veel in de praktijk aan het brengen wat ik de afgelopen 4 jaar heb geleerd, zoals bloggen, het maken van een magazine, het opzetten van social media campagnes, enzovoort. Ik haal zoveel plezier uit mijn werk dat ik niet eens het gevoel heb dat ik aan het werk ben! De dagen gaan snel en voor je het weet zit er weer een werkdag op. Ik raad daarom iedereen die van plan is om tijdens zijn afstuderen te gaan werken aan om een baan te kiezen die je leuk vindt of die je alvast meer kan helpen bij je ontwikkeling en groei. Dat helpt om de motivatie vast te houden.

Mijn dagen gaan zo snel dat ik niet eens de kans krijg om over mijn scriptie na te denken. Nog even geduld en hopelijk heb ik eind juni goed bericht!