Terug naar media

Blog: Begin de dag met een dansje…


Blog: Begin de dag met een dansje…

Op 1 september deed een aantal van mijn collega’s mee aan de Finance Run. Octas doet elk jaar mee aan de Finance Run, omdat het een enorm gaaf hardloopevent is voor financials en om Stichting LEF te steunen. Aansluitend was er een netwerkborrel met een hapje, een drankje en een draaiende dj. De dj deed zichtbaar zijn best om er een goed feest van te maken. Eten en drinken werd veelvuldig genuttigd, maar een dansje zat er voor veel mensen niet in. Te veel mensen hadden te kampen met vermoeide benen en een paar biertjes slaan na 10 km rennen ook erg snel in. Gevolg: een lege dansvloer!

Met de voetjes van de vloer

Sinds deze zomer ben ik werkzaam bij Octas in het Recruitmentteam. Mijn collega’s weten inmiddels van mij dat ik sportief ben en ook graag een dansje doe. Ik fiets iedere dag een half uur heen en terug naar Octas, ga naar de sportschool om sterker te worden en in het weekend ben ik regelmatig op een dansvloer te vinden van bijvoorbeeld een zomers festival. Beweging is voor mij een manier om mijn hoofd leeg te maken, te ontspannen en natuurlijk om lekker fit te blijven. Nu is fietsen en wat ik in de sportschool doe iets individueels, maar dansen doe ik meestal met mijn vrienden (op een enkele uitspatting thuis na). Ik vind het heerlijk om samen uit ons dak te gaan en soms ook keihard mee te zingen als een bekend nummer voorbij komt. Dit zorgt voor mooie herinneringen en goede verhalen. Dat schept een band.

Swingende herinneringen maken

Met collega’s werkt dat natuurlijk net zo. Als nieuweling van de groep moet je nog een band opbouwen met je collega’s. Bij de Finance Run zag ik mijn kans schoon op een leuke herinnering! Want ik kon niet stilstaan op de muziek en dat bleef niet onopgemerkt bij mijn collega’s. Al dansend probeerde ik mijn collega’s mee naar de dansvloer te krijgen. Vol enthousiasme ging ik ervoor, maar zij gaven geen krimp. Wat doe je dan? Ik ben eerst maar eens alleen op de dansvloer gaan staan swingen en wenken. Geen resultaat. Mmm, dan maar een dealtje. ‘Als ik op het podium naast de dj ga staan, komen jullie dan dansen?’ ‘Ja, dan komen we dansen, maar dat doe je toch niet!’ Kijk, daar had ik het voordeel dat mijn collega’s mij nog niet zo goed kennen. Ik liep direct met mijn wijntje naar het podium. Klom op het podium. En ben naast de draaitafel van de dj gaan dansen. Tja, toen moesten mijn collega’s wel! Eerst nog wat schoorvoetend, maar daarna ging het los. En een groep lachende en dansende mensen trekt aan, dus het was niet moeilijk om nog wat andere mensen op de dansvloer te krijgen. We hebben het donker zien worden en zijn pas gestopt met dansen toen de dj zijn spullen moest opruimen. Een mooie herinnering rijker!

Dans je mee?

De cultuur binnen je organisatie wordt voor een groot deel bepaald door de band die je hebt met je collega’s. Daarom is het creëren van mooie en leuke herinneringen zo belangrijk. Deze band is een onderdeel van ‘werkgeluk’. En dat is voor jou persoonlijk van belang, maar dat schept ook een beeld van de organisatie naar buiten toe.
Octas is flink in de groei. Niet alleen intern, maar we krijgen ook steeds meer deskundige professionals die Octas vertegenwoordigen bij onze opdrachtgevers bij onder andere de grootbanken. Wij zien niet elke week onze gedetacheerde collega’s. Het is daardoor niet altijd gemakkelijk om die ‘collegiale band’ sterk te houden. Maar de cultuur van Octas staat wel voor sterke persoonlijke connecties, transparantie en veel plezier in werkzaamheden. Daarom zijn de events waar we aan deelnemen en die we zelf organiseren, zoals de kwartaalbijeenkomst afgelopen donderdag 28 september, zo belangrijk. Het is ons contactmoment om onze cultuur te delen met al onze connecties; onze collega’s, onze opdrachtgevers en onze kandidaten. Door de cultuur te delen houden we de band sterk.

Dans je met ons mee bij de volgende bijeenkomst?