Terug naar media

Blog: Belabberde reputatie van Recruiters?


Blog: Belabberde reputatie van Recruiters?

De reputatie van Recruiters is (op zijn zachts gezegd) niet zo best. Je leest vaak genoeg artikelen over recruitment met termen als; “cowboy recruitment” of “cv schuivers”. En ik begrijp heel goed de frustratie richting Recruiters als ik deze artikelen lees. Het is zonde dat het vak zo op de kaart wordt gezet terwijl het ook echt anders kan. Hoog tijd dus dat ik je meer vertel over recruitment bij Octas! In deze blog neem ik je mee in de recruitmentprocedure van Octas. Ik laat je zien waarom wij trots zijn op onze titel van Recruiter.

Ons eerste contact

Pling! Een bericht via LinkedIn van Octas. In dit bericht lees je: waarom wij geïnteresseerd zijn in jou, wie wij zijn en wat onze toegevoegde waarde is voor jou. Uiteraard komen wij graag verder  in contact met jou. Iedereen die wordt benaderd via LinkedIn, Monsterboard of welke weg dan ook, krijgt van ons een persoonlijk  bericht. Wij hebben jouw profiel zorgvuldig doorgenomen en we hebben een oprechte interesse in jou. Wanneer kan ik jou bereiken voor meer informatie of een afspraak?
Aan de telefoon vragen wij naar wat jij zou willen als (vervolg) stap in jouw carrière. Tevens wordt bepaald of wij dan de juiste partij voor je zijn. En ja, hier zijn wij eerlijk in! Van ons kun je dus ook een doorverwijzing ontvangen naar onze concullega’s als wij vermoeden dat zij jou beter kunnen helpen.

Jouw ontmoeting bij Octas

Zonder een persoonlijk gesprek met ons word je niet voorgesteld bij onze opdrachtgevers. Waarom niet? Omdat wij garant staan voor onze professionals bij onze opdrachtgevers. Wij willen zeker weten dat we de juiste match kunnen maken en we staan voor een sterke persoonlijke connectie. Dat zit in ons DNA. Voor jou is dit gesprek net zo belangrijk. Je kunt de sfeer proeven van Octas. Bepalen of een samenwerking voldoet aan al je verwachtingen. En al je vragen over Octas en de vacature op ons afvuren. We gaan tijdens dit gesprek dus dieper in op jou, jouw ervaring, jouw talenten, jouw ambities en de mogelijkheden bij Octas.

We bellen je…

Ons persoonlijke gesprek kan leiden naar een aantal verschillende situaties: (1) We gaan je voorstellen bij een opdrachtgever. (2) We gaan een 2e gesprek met je aan voor een jaarcontract bij Octas. (3) We wachten even met een vervolg van onze procedure. Of (4) we besluiten niet verder te gaan met elkaar. Wij nemen hoe dan ook contact met je op na dit intensieve gesprek.

Maak kennis met onze opdrachtgevers

Laten we er vanuit gaan dat we een top gesprek gevoerd hebben en dat we je graag voorstellen aan onze opdrachtgever. Wij sturen nooit jouw CV naar een opdrachtgever zonder dat jij daarvan op de hoogte bent. Wij vertellen je precies wie jouw CV ontvangt. Maar we vertellen je bijvoorbeeld ook nauwkeurig wat de financiële voorwaarden zijn en wat deze inhouden als jij en de opdrachtgever besluiten met elkaar de samenwerking aan te gaan. Transparantie staat hierin voor ons voorop. Dit voorkomt ook eventuele misverstanden.

Welkom bij Octas

Heb je besloten de opdracht te doen via Octas? Yes! welkom bij de club! Je krijgt je eigen Fieldmanager toegewezen waar je met al je vragen terecht kunt. Met je Fieldmanager bespreek je ook je loopbaanmogelijkheden, carrière pad en voer je functionerings-/ beoordelingsgesprekken. Zij staan zeer regelmatig met jou in contact. Je wordt dan ook uitgenodigd voor al onze evenementen, zoals kwartaalbijeenkomst, kennissessies, etc. Dan leer je ook de andere 150 collega’s van Octas kennen en ben ik als Recruiter blij dat ik jou weer even zie om bij te praten.

En? Is jouw mening over ons vak bijgesteld?

 

Word jij onze nieuwe Recruitment Specialist?
Klik op de button en bekijk of deze functie wat
voor jou is!
Benieuwd naar Octas? Klik op de button!
meer informatie - vacature recuitment specialist kom meer te weten over Octas