Terug naar media

Blog: Decemberstress iemand?


Thirsa blogt over haar decemberstress
Blog: Decemberstress iemand?

Het is niemand ontglipt dat het de laatste dagen enorm koud is geweest. De wegen waren glad en er is veel sneeuw gevallen. Nu het sinds tijden voor de Kerst heeft gesneeuwd, hoop ik stiekem dat we een mooie witte Kerst krijgen. De weersomstandigheden herinneren ons denk ik allemaal wel aan de gezellige feestdagen die om de hoek staan.

De Sint is inmiddels het land uit, over 2 weken is het alweer Kerst en kort daarna volgt de start van het nieuwe jaar! Voor mijn gevoel is december elk jaar weer de meest drukke maand die er is. In deze maand vier ik niet alleen Sinterklaas, Kerst en Oud & Nieuw, maar zijn er ook een hoop verjaardagen waar ik naar toe ga. Omdat ik deze feestdagen en verjaardagen combineer met mijn studie (Human Resource Management aan de Hogeschool van Amsterdam) en mijn werkzaamheden bij Octas, zorgt dit bij mij weer voor de nodige, uiteraard gezonde, ‘feestdagen-stress’!

Party, party en nog meer party’s

December staat voor mij in het teken van het (veel te veel) eten, het bezoeken van vrienden, familie, warmte, liefde, cadeaus en goede voornemens voor 2018. En nu ik dit blog schrijf, heb ik dan ook steeds in mijn achterhoofd hoeveel cadeaus ik niet moet vergeten te kopen. Het is een echte partymaand waarbij flink gepland moet worden. Ondanks alle feestjes, werk- en studiedrukte, is december voor mij wel de mooiste maand die het jaar te bieden heeft. Het geeft mij altijd weer een enorme boost: het Octas-kantoor is weer vol in de kerstsferen, net als de winkelstraten en de huizen om mij heen. Het zien van mijn familie en vrienden is ook zeker weer iets waar ik altijd enorm naar uitkijk. Natuurlijk is dit eigenlijk niet anders dan anders, maar toch voelt alles rond deze tijd net even wat warmer en gezelliger aan! Dat kan overigens ook iets met de glühwein te maken hebben ;-).

Kerstoutfit

Maar dan ontbreekt er natuurlijk nog iets voor al die feestjes en partijen… De ultieme kerstoutfit! Voor het kerstmaal thuis of op een andere feestlocatie wil je er natuurlijk op je best uitzien. Je trekt je mooiste jurk of pak uit de kast. Of je brengt nog snel een laatste bezoekje aan een (online) winkel hiervoor.

Neem je deze feeststemming ook mee naar het kantoor? Laatst zag ik een artikel voorbij komen over een matchende kersttrui voor jou en je huisdier. Op ons kantoor kwam dit onderwerp uiteraard ter sprake en toen is er een nieuw idee geboren: het dragen van je meest foute kersttrui op kantoor! Ondanks de drukte heb ik deze maand wel al mijn meest foute kersttrui weten te bemachtigen. Samen met mijn collega’s zal ik deze met trots dragen op 27 december, onze zogenaamde 3e Kerstdag. Hoe ziet december eruit voor jou so far? Ben je druk? Cadeaus al ingeslagen? Of ook al jouw meest foute kersttrui gescoord? Of ben je stiekem alleen maar bezig met het afronden van eindejaarsverslagen op je werk? 2018 komt snel dichtbij!

Een jaar vol nieuwe uitdagingen!

In 2018 heb ik in ieder geval mijn diploma op zak en hoop ik een jaar tegemoet te gaan vol nieuwe uitdagingen en mooie kansen. Dat is iets waar ik zeker naar uitkijk. Wie weet wat het nieuwe jaar mij zal brengen. Namens Octas en mijzelf wens ik jullie allen alvast een gezellig, liefdevol en warme kerst toe en een succesvol 2018!

Ben jij benieuwd of Octas jouw wensen op het gebied van een nieuwe uitdaging in de bancaire sector kan vervullen? Of gewoon nieuwsgierig naar de mogelijkheden die Octas jou bieden kan? Je kunt mij bereiken via onderstaande contactgegevens:

E-mail: t.schneider@octas.nl
Telefoonnummer: 020 7581 628

Thirsa Schneider
HR Assistent