Terug naar media

Blog: Het huwelijk tussen Microsoft en LinkedIn


Geert-Jan Blogt over het huwelijk tussen Microsoft en LinkedIn
Blog: Het huwelijk tussen Microsoft en LinkedIn

In december 2016 heeft de Europese Commissie goedkeuring gegeven voor de overname van LinkedIn door Microsoft. En dit voor het “luttele” bedrag van € 23 miljard. Waarom koos Microsoft voor deze overname? Volgens verschillende artikelen had dit vooral te maken met het sociale aspect dat het LinkedIn platform met zich mee brengt. Logisch als je bedenkt dat het Microsoft nog niet gelukt is om op dit vlak echt voet aan de grond te krijgen. Daarnaast biedt LinkedIn een sterk netwerk en daarbij behorende data. Een slimme zet dus van Microsoft om LinkedIn te acquireren als je het mij vraagt. Heeft deze samenwerking al geleid tot interessante ontwikkelingen? Jazeker!

De handige baby

Volgens Microsoft wordt 80% van alle CV’s in Word gemaakt. Als ik kijk naar de CV’s die ik als Recruiter bij Octas onder ogen krijg, dan lijkt me dit percentage inderdaad correct. Een uitzondering maakt zijn/haar CV op met een programma als Indesign of Photoshop. Tevens geeft LinkedIn aan dat het aantal vacatures stijgt en dat mensen sneller van baan wisselen. Het zou dus een gezonde aanname zijn om te stellen dat er meer CV’s opgesteld en aangepast worden. Dit wetende is het voor de hand liggend dat de samenwerking tussen Microsoft en LinkedIn leidt tot innovatie op dit gebied.

De eerste baby van Microsoft en LinkedIn is dan ook de ‘Resume Assistant’ (CV-assistent). Deze assistent wordt geïntegreerd in Microsoft Word 2016 (Officie 360). De Resume Assistant helpt sollicitanten bij het opstellen en invullen van een CV op een vlotte en creatieve manier. Een handig hulpmiddel voor iedereen die wel wat inspiratie kan gebruiken. De Resume Assistant geeft suggesties van vaardigheids- en werkervaringsoverzichten waardoor het makkelijk wordt gemaakt om geschikte functies te vinden in LinkedIn. Ideaal om een CV aan te passen op een functieprofiel.

Bron: https://blog.linkedin.com/2017/november/8/Creating-your-resume-just-got-a-whole-lot-easier-with-Microsoft-and-LinkedIn

Toegevoegde waarde

Jij en ik weten allebei dat het opstellen van een pakkend CV echt een uitdaging kan zijn. De vraag is alleen hoelang een ‘schriftelijk’ CV nog van grote toegevoegde waarde is? Vooral nu er een grote opkomst is van nieuwe tools om kennis en vaardigheden van sollicitanten te controleren. Denk hierbij aan vaardighedentesten, IQ-testen en videosollicitaties. Toch ga ik ervan uit dat het CV nog jarenlang relevant blijft binnen het sollicitatieproces.

Een CV opstellen in Word met de kennis van LinkedIn is waardevol en kan de sollicitant helpen aan de juiste functie op LinkedIn. Echter moet een organisatie er wel rekening mee houden dat haar vacature zichtbaar is op LinkedIn. De positie van LinkedIn ten aanzien van andere jobboards wordt hierdoor versterkt. Ga maar na; Als een soort sluikreclame toont LinkedIn zich bij het opstellen en aanpassen van een CV door een sollicitant. Aan de rechterkant ziet een sollicitant direct passende vacatures voorbij komen. Hierdoor heeft de sollicitant LinkedIn al in zijn achterhoofd bij het solliciteren. Wat denk je dat de eerste plek is dat hij/zij daadwerkelijk gaat kijken voor een nieuwe functie? Juist! Even doorklikken naar LinkedIn. Als organisatie wordt je dus wel min of meer ‘verplicht’ om je vacature te plaatsen op LinkedIn. Het voordeel van deze ‘verplichting’ is dat de vacature van een organisatie in een vroeg stadium onder de aandacht van de sollicitant wordt gebracht.

De veranderingen op een rij

  • Inspiratie van succesvolle professionals

    Het is mogelijk om bij het opstellen en aanpassen van een CV de gewenste functie en sector te selecteren en een tal van suggesties te zien van LinkedIn gebruikers in dezelfde rol.

  • Bepalen van de juiste vaardigheden

    Bij het selecteren van een CV zijn de vaardigheden doorslaggevend. Deze worden gematcht met die in passende vacatures. Op basis van functie en sector worden suggesties gedaan vanuit LinkedIn.

  • Beschikbare vacatures

    De Resume Assistant geeft inzicht in relevante vacatures op LinkedIn. Tevens ziet de kandidaat details met betrekking tot de vereisten. De kandidaat heeft ook de mogelijkheid om een hogere zichtbaarheid te verkrijgen bij recruiters in de ‘Open Candidates  functie’ (de optie waarin je bij recruiters kenbaar kunt maken dat je beschikbaar bent).

De Resume Assistant is momenteel alleen in het Engels beschikbaar, maar komt ook in Nederland beschikbaar. Ik hoop deze snel zelf te kunnen testen. Oh, en voor het gemak heeft LinkedIn de koppeling met Resume Assistant alvast ‘aan’ gezet. Just so you know…

Meer weten? Bekijk deze video van Microsoft dan eens:

Hebben jullie al ervaring met deze feature? Ik ben benieuwd naar je mening!

 

Geert-Jan Dröge
Senior Recruiter