Terug naar media

Blog: Past detachering bij jou? 6 voordelen van detachering


Blog: Past detachering bij jou? 6 voordelen van detachering
Blog: Past detachering bij jou? 6 voordelen van detachering

Denk je erover om de detachering in te gaan? Leuk! Wij helpen je graag op weg. Detachering is een werkwijze waarbij een detacheringsbureau (zoals Octas) de medewerkers die zij in dienst heeft ‘uitleent’ aan andere organisaties die medewerkers nodig hebben voor veelal opdrachten met een bepaalde duur. De projecten en opdrachten duren soms 3 maanden, soms een half jaar, soms zelf een jaar, dit verschilt iedere keer. Wist je dat er veel voordelen zijn aan het gedetacheerd worden?

1.Boost je carrière

Weet je niet goed welke functie het beste bij jou past? Wil je niet jarenlang vast zitten aan hetzelfde bureau, in hetzelfde team en met dezelfde werkzaamheden? Of wil je in een relatief korte periode verschillende vaardigheden en kennis opdoen? Dan is detachering een perfecte manier on jouw carrière te boosten. De opdrachten zijn mooie aanvullingen op je CV. Je leert veel van de verschillende collega’s, managers, werkzaamheden, werkomgeving, klanten, culturen, systemen en trainingen. Je ontwikkelt snel nieuwe competenties. En daarnaast groeit je netwerk als een speer!

2. Detachering is geen uitzenden

Bij detachering blijft je werkgever de detacheringsorganisatie. Ben je bijvoorbeeld via Octas gedetacheerd? Dan heb je dus bij ons een arbeidscontract. Dit contract loopt meestal voor de duur van de opdracht, maar deze kan ook voor een onbepaalde tijd zijn. Je hebt een opzegtermijn, je wordt betaald bij ziekte of zwangerschap, je krijgt per maand betaald en je kunt niet zomaar worden ontslagen. Het werkt dus bijna hetzelfde als bij een vaste baan. Bij een detacheringsorganisatie wordt je als professional uitgeleend aan een opdrachtgever. Bij de opdrachtgever voer je de dagelijkse werkzaamheden uit. Hierbij krijg je altijd persoonlijke begeleiding vanuit Octas.

3. Proeven van verschillende organisaties

Geen organisatie is hetzelfde. Dus ook geen opdracht is hetzelfde! Je krijgt als gedetacheerde te maken met opdrachten bij verschillende opdrachtgevers. Dit betekent dat jij een kijkje in de keuken mag nemen bij verschillende afdelingen bij diverse organisaties. Je kunt proeven van de diverse culturen en ook bepalen wat het beste past bij jou. Je doet diverse werkzaamheden, waardoor je beter kunt bepalen waar echt je interesse ligt. Je leert veel mensen kennen tijdens je opdrachten, waardoor je netwerk verder groeit en waar je in de toekomst wellicht veel baat bij kunt hebben. Octas organiseert zelf ook meerdere keren per jaar netwerkevents en ronde tafelsessies voor al onze opdrachtgever en professionals. Al onze connecties komen dan bij elkaar voor nieuwe belevingen en om hun contacten en kennis uit te breiden.

4. Doorgroeimogelijkheden

Heb jij de ambitie om snel door te groeien? Ben je nu bijvoorbeeld Hypotheekacceptant en wil jij je ontwikkelen naar Hypotheekspecialist? Een detacheringsorganisatie kan goed met jou meekijken en een goed plan van aanpak opstellen om dit te realiseren. Naast dat er passende opdrachten voor je worden gezocht, zijn er ook mogelijkheden voor opleidingen en trainingen. Dit maakt jou aantrekkelijker voor opdrachtgevers en daardoor kun jij sneller je doel bereiken. Je hebt bij ons altijd een aanspreekpunt die je bij elke stap begeleidt.

5. De detacheerder helpt jou

Een detacheringskantoor als Octas helpt jou als professional door haar kennis van de arbeidsmarkt, haar netwerk en beschikbare opdrachten. Wij kennen al onze professionals persoonlijk, wij weten wat hen drijft en hoe we ze kunnen helpen om zichzelf verder te ontwikkelen. Een detacheringsorganisatie zoekt samen met jou je beste volgende stap uit. Via ons kun je aan de slag bij grote en kleinere bancaire organisaties. Afhankelijk van wat jou leuk en interessant lijkt, gaan wij op zoek naar de best passende match. Ook tijdens jouw opdracht staan wij voor je klaar om je waar nodig te helpen.

6. Flexibiliteit en duurzaamheid

Lijkt het concept van een detacheerder je omslachtig? Voor organisaties is dit een goede manier om tijdelijke, flexibele medewerkers in te huren. Risico’s als ziekte en ontslag zijn voor de detacheringsorganisatie. Medewerkers zijn veelal goed geschoold en komen met een frisse blik binnen bij de organisatie. Deze frisse blik kan leiden tot verbeteringen in werkprocessen, maar ook tot andere inzichten met betrekking tot bijvoorbeeld de gehele bedrijfsvoering.

Naast al deze prettige bijkomstigheden voor opdrachtgevers, profiteert een gedetacheerde van een hoge leercurve, het wennen aan flexibel moeten zijn, een groot netwerk, afwisselende werkzaamheden en het zien van verschillen tussen organisaties. Je bent als gedetacheerde minder betrokken bij de politiek op de werkvloer, waardoor je je beter kunt richten op je werk. Een gedetacheerde is van grote waarde voor een organisatie. Je bent als het ware een oplossing voor een probleem van de opdrachtgever.

Blog: Past detachering bij jou? 6 voordelen van detachering
Blog: Past detachering bij jou? 6 voordelen van detachering

Wil je meer weten over detachering of ben je op zoek naar detacheringswerkzaamheden in de financiële sector? Neem dan contact met ons op!

Barry Schellingerhout
Business Unit Manager