Als CDD medewerker versterk je de bank van de toekomst

Stel je eens voor. Je bent op zoek naar een tweedehands laptop en besluit op marktplaats te kijken wat er beschikbaar is. Je vindt een laptop die er op de foto’s goed uit ziet, de prijs is onder jouw budget, dus je bent toch een beetje argwanend. Je bent de adverteerder op maar krijgt geen gehoor. Het klopt eigenlijk niet. Je besluit dan ook de laptop niet via deze advertentie te kopen. Verstandig! Je wilt immers weten van wie je dit product koopt. En dat precies, wilt de bank ook. Ze wilt weten wie haar klanten zijn en als er signalen zijn waarom er iets niet klopt, dan moet het uitzocht worden. Hierin ga jij een rol spelen!

Customer Due Dilligence medewerker

Als CDD analist bestrijd jij financiële criminelen die zich bezig houden met witwassen of terrorisme financiering. Klantonderzoek, risico’s in signaleren in kaart brengen en de organisatie adviseren over wet- en regelgeving: dat zijn de werkzaamheden die je dagelijks doet om de criminelen te slim af te zijn. En sterker nog, dit kan gewoon bij Octas! Op verschillende niveaus biedt Octas opdrachten aan bij opdrachtgevers in de financiële dienstverlening. Onder onze opdrachtgevers vind je o.a. ABN AMRO, Rabobank, ING, Handelsbanken, deGiro en Triodos. Ben jij onze nieuwe medewerker CDD?

Wat betekent detacheren voor jou als CDD Medewerker?

Detacheren, uitzenden, flexwerken: het zijn allemaal termen die voorbij komen wanneer je niet rechtstreeks in dienst bent bij je opdrachtgever. Bij Octas werk je op basis van detachering. Wat betekent dat? Als je via Octas gedetacheerd wordt, zijn wij jouw werkgever en werk je bij een van onze partners. Je gaat als professional aan de slag bij een van onze toonaangevende opdrachtgevers in de financiële sector. Denk aan grootbanken als Rabobank, ING, ABN AMRO, maar ook Handelsbanken, Triodos. We willen jou perspectief bieden en daarom groeien onze opdrachtgevers nog altijd, zo werken er ook professionals bij fintechs of verzekeraars. Vanaf de start heb je bij Octas jouw eigen coach, die jou begeleidt op al jouw opdrachten en tijdig bespreekt wat jouw vervolgstappen kunnen zijn. Daarnaast mag je onbeperkt gebruik maken van de Octas Academy, inspireren we jou met blog & nieuws én verrijkende evenementen met jouw Octas collega’s.

Customer Due Dilligence?

De Engelse term ‘due diligence’ betekent heel letterlijk gepaste zorgvuldigheid. En die gepaste zorgvuldigheid is nodig. Weet wie je klanten zijn, oftewel: know your client (KYC). Als CDD Analist ben je een detective, een speurder op zoek naar sporen die leiden naar financieel-economische criminaliteit. Het financieren van terrorisme opsporen en de witwassers uitschakelen. Jij maakt als Analist CDD de financiële wereld een betere plek.

Nog niet helemaal duidelijk wat Compliance nou eigenlijk omvat, lees de 13 stellingen over Compliance, CDD en KYC!