Privacy statement

Waarvoor is deze privacy statement?

In deze privacy statement wordt aangegeven wat Octas met je persoonsgegevens doet. Wanneer je gebruik maakt van onze diensten kunnen wij je vragen om je persoonsgegevens. Deze gegevens krijgen wij van je bijvoorbeeld via de website, e-mail, telefoon of derde partijen. Je persoonsgegevens worden veilig, zorgvuldig en vertrouwelijk door ons behandeld. Wij gebruiken en verwerken je persoonsgegevens overeenkomstig met de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp).

Persoonsgegevens

Wat verstaan wij onder persoonsgegevens? Persoonsgegevens zijn gegevens zoals je naam, geboortedatum, contactgegevens, diploma’s  en je burgerservicenummer (BSN). Wij verwerken en gebruiken je gegevens onder andere mo te bepalen of wij geschikte vacatures voor je hebben en om je voor te stellen bij opdrachtgevers. Het kan ook dat wij je gegevens gebruiken voor marketingactiviteiten. Je kunt dan zelf aangeven welke informatie je wel of niet wilt ontvangen.

Om je privacy te beschermen hebben wij organisatorische en technische maatregelen getroffen. Zo zorgen wij voor een goede beveiliging van onze toegangssystemen, computernetwerken en ons gebouw. Bovendien bewaren wij je gegevens niet langer dan noodzakelijk. De maximale bewaartermijn is 7 jaar.

Gegevensuitwisseling

Wij wisselen gegevens uit met andere bedrijven in verband met onder andere de uitvoering van marketingacties, bijvoorbeeld met mailchimp. Maar ook een opdrachtgever, zoals banken of andere financiële instellingen kunnen jouw gegevens ontvangen, bijvoorbeeld als je wordt voorgesteld als kandidaat.

Gebruiken van onze website

Er zijn gepaste maatregelen genomen om je bezoek aan- en het gebruik van onze website te beveiligen en om misbruik te voorkomen. De personen die van de gegevens kennis kunnen nemen, zijn gehouden aan geheimhouding daarvan.

Gegevens inzien of corrigeren

Je hebt een aantal rechten met betrekking tot je persoonsgegevens:

  • Recht op inzage in de door ons over jouw vastgelegde gegevens
  • Recht op het indienen van een verzoek tot correctie van jouw gegevens, zoals het wijzigen of verwijderen van gegevens
  • Recht om verzet aan te tekenen tegen bepaalde wijzen van gebruik van jouw gegevens

Een verzoek tot inzage of correctie kun je opsturen naar: info@octas.nl.

Wil je wel een kopie van je identiteitsbewijs bijvoegen? Dan ontvang je binnen 2 weken een reactie.

Het recht op verzet

Soms gebruiken wij je gegevens voor marketingactiviteiten. Je kunt het gebruik van je gegevens door ons in dat verband beperken. Dit zijn de mogelijkheden van verzet die je hebt:

  • Verzet tegen het ontvangen van nieuwsbrieven van Octas
  • Verzet tegen het ontvangen van de jobalert van Octas
  • Verzet tegen deelname aan klanttevredenheidsonderzoeken

Je kunt contact hierover opnemen met ons. Wij zijn bereikbaar op werkdagen tussen 8.00 tot 17.30 uur op telefoonnummer: 020-758 1622. Je kunt ook een e-mail sturen naar: info@octas.nl.

Aanpassingen

Wij kunnen deze Privacy statement aanpassen bij nieuwe ontwikkelingen, bijvoorbeeld in het kader van onze bedrijfsactiviteiten of wijzigingen in wet- en regelgeving. Daarom raden wij je aan om deze tekst regelmatig te raadplegen als je onze website bezoekt. Deze tekst is voor het laatst aangepast op 18 juli 2017.

 

Cookiebeleid

Wat zijn cookies?

Onze website maakt gebruik van cookies. Cookies zijn kleine tekstbestanden die op je computer, tablet of mobiele telefoon worden geplaatst als je onze website bezoekt. Via cookies wordt informatie over je websitebezoek bijgehouden. Gebruik je een browser die geen cookies accepteert, dan kun je mogelijk niet alle aspecten van de website gebruiken.

Bij het gebruik van onze website plaatsen wij cookies. Denk hierbij aan trackingcookies, waarmee we je relevante informatie en aanbiedingen kunnen doen en analytic cookies, waarmee wij de website kunnen meten om te verbeteren.

Wie plaatst cookies?

Octas.nl plaatst cookies. Via de website Octas.nl kunnen ook cookies van externe leveranciers (derden) worden geplaatst. Bijvoorbeeld om de effectiviteit van het gebruik van de website te meten of om je relevante informatie te tonen.

Wat doen wij met deze cookies?

Goed werkende website
Cookies zorgen ervoor dat bepaalde onderdelen van de website goed werken en dat je gebruikersvoorkeuren bekend blijven. Bijvoorbeeld wanneer je via de website bij ons solliciteert.

Website verbetering
Cookies worden gebruikt om de werking en de gebruiksvriendelijkheid van onze website te verbeteren. Octas verzamelt en analyseert gegevens over je bezoek aan onze website, zoals het aantal pagina’s dat je bezoekt, je ingevulde zoektermen, hoe lang je op onze website bent en hoe vaak je terugkomt. Octas kan dan zien welke onderdelen van de site relevant voor je zijn of niet. Wij kunnen dan aanpassingen doen.

Gepersonaliseerde informatie en aanbiedingen
Octas wil je graag gepersonaliseerde informatie en aanbiedingen laten zien die aansluiten bij je interesses en voorkeuren. Als je bijvoorbeeld vacatures hebt bekeken, dan kun je op een later moment een advertentie van een vacature zien. Octas kan dit doen door het plaatsen van tracking cookies. Met behulp van deze cookies analyseert en combineert Octas je online gedrag op onze website (onder meer je klik- en surfgedrag, datum, tijdstip/duur van je gebruik van onze website) en (persoons)gegevens die je achterlaat op de website (bijvoorbeeld geboortedatum, leeftijd en woonplaats). Octas legt deze gegevens vast in een profiel.

Hoe kun je cookies uitschakelen of verwijderen?

Je kunt cookies via je internetbrowser handmatig verwijderen. Of deze automatisch laten verwijderen wanneer je de website verlaat. Je kunt je internetbrowser ook zo instellen dat je een bericht krijgt als er een cookie wordt geplaatst. En je kunt je browser ook zo instellen dat cookies niet geplaatst mogen worden. Je kunt dan alleen niet van alle mogelijkheden van onze website gebruik maken, zoals het inloggen.

Overzicht Cookies

Hieronder vind je een overzicht van cookies die Octas plaatst en waarvoor deze gebruikt worden. Achter elke naam van het cookie staat tevens tussen haakjes hoe lang ze bewaard blijven. Als je je cookies in je browser verwijdert geldt de duur uiteraard niet. Op het moment dat je de webpagina opnieuw opent plaatst Octas opnieuw cookies.
Via de website Octas.nl kunnen cookies van derden worden geplaatst. De derde partij bepaalt de inhoud en duur van de cookie. Wij verwijzen je naar het cookiebeleid van de derde partij voor meer info. Octas streeft er naar om onderstaand overzicht zo actueel mogelijk te houden.

Overzicht gebruikte cookies

Wanneer de browsingsessie eindigtWanneer de browsingsessie eindigtWanneer de browsingsessie eindigt

Wanneer de browsingsessie eindigtNa 729 dagen

Wie plaatst het cookie? Naam van het cookie? Doel van het cookie? Wanneer verloopt het cookie?
YouTube VISITOR_INFO1_LIVE Dit cookie wordt geplaatst voor het delen van webinhoud op de website van Octas van YouTube. Na 243 dagen
YouTube YSC Dit cookie analyseert elke unieke bezoeker van YouTube op de website van Octas.
Google _ga Dit cookie is voor Google Universal Analytics (een belangrijke update van Google’s meer algemeen gebruikte analytics dienst). Deze nieuwe dienst vermindert de afhankelijkheid van cookies in het algemeen. Dit cookie verzamelt data voor Google Analytics. Het cookie slaat gegevens op over de gebruikers, de sessies en de campagnes.
Google _gat Dit cookie wordt gebruikt om unieke gebruikers te onderscheiden door het toewijzen van een willekeurig gegenereerd nummer als een client identifier. Het cookie slaat gegevens op over de gebruikers, de sessies en de campagnes.
Google _gid Dit cookie van Google slaat een unieke waarde op voor elke bezochte pagina en update deze continu.
Doubleclick Test_cookie Dit cookie is een test cookie die door vele websites en platformen wordt gebruikt.
Joboti _cfduid De Cloudfare cookie overschrijft de security status op basis van IP-adres. Na 365 dagen
Hotjar _hjIncludedInSample Dit is een Hotjar cookie. Deze sessiecookie is ingesteld om Hotjar te laten weten of de bezoeker is opgenomen in de lijst(en) die gebruikt worden om funnels te genereren. Wanneer de browsingsessie eindigt

Nieuwe ontwikkelingen

De teksten van deze site en dus ook van deze pagina kunnen door ons worden aangepast gelet op nieuwe ontwikkelingen, bijvoorbeeld in het kader van onze bedrijfsactiviteiten. Het verdient daarom aanbeveling deze pagina met enige regelmaat te raadplegen als je onze site bezoekt.

Vragen

Als je vragen hebt over ons cookiebeleid of je privacybescherming kun je een e-mail sturen naar: info@octas.nl.