Terug naar media

De 5 belangrijkste voordelen van detachering


Detachering: letterlijk betekent het ‘losmaken van’ en komt van het Engelse woord ‘to detach’. Maar wat houdt het eigenlijk in? En welke voordelen zitten er voor de professional aan vast? Dat is niet alleen zoals vaak gedacht wordt om de ‘piek en ziek’-momenten op te vangen. In dit tweeluik leggen we je uit wat detachering is, wat de voordelen zijn en waarom een dienstverband in de detachering goed is voor jouw carrièremogelijkheden.

Wat is detachering?

Een detacheringsovereenkomst is een bijzondere contractovereenkomst. Bij detachering is er sprake van een driehoeksverhouding: jij als professional, de bank of verzekering als opdrachtgever en wij als detacheringsbureau. Wij zorgen ervoor dat jij ter beschikking komt aan je opdrachtgever, je komt dan wel bij ons in dienst. Jij als professional hebt dus een contract bij ons, maar slechts een feitelijke relatie met je opdrachtgever. Wil jij weten waarom een duurzame arbeidsrelatie met Octas werkt voor jou als professional? Lees snel verder.

1. Houd jij er niet van om voor een hele lange periode op één plek te blijven? Da’s goed nieuws! Als gedetacheerde bij Octas doe je in korte tijd veel ervaring op. Zodra jouw contracttermijn is afgelopen, kun je vrijwel altijd direct aan de slag bij een andere opdrachtgever. Je krijgt daarbij een contract voor een bepaalde tijd met de zekerheid van een maandelijks inkomen. Vooraf heb je altijd inzicht in de contractduur en de verdiensten.

2. Detacheren is een duurzame dienst: het is gericht op het helpen van anderen. Door jouw inzet ondersteun je tijdelijk de bank met een gerichte hulpvraag. Je laat daarmee de bank in haar waarde. Daarnaast hoef je je geen zorgen te maken over reorganisaties of interne werkdruk: omdat je gedetacheerd wordt, ben je daar – in zekere zin – niet beïnvloedbaar voor.

3. Frisse blik: Jij als gedetacheerde professional wordt geroemd om je frisse blik. Je hebt al in veel keukens gekeken en bent daardoor minder geneigd om vast te houden aan één werkwijze. Jouw frisse blik zorgt ervoor dat jij nieuwe kennis en ideeën inbrengt op jouw opdracht.

4. Detachering zorgt ervoor dat je aan het werk blijft, je blijft niet (lang) buiten het arbeidsproces staan. Dat komt natuurlijk weer ten goede aan jouw werkervaring én aan je netwerk. Door detachering kom je in korte tijd op veel verschillende plekken, je ontmoet veel mensen en je netwerk vergroot zich. Een goede manier om jouw carrière een powerboost te geven!

5. Natuurlijk heb je ook kans om in je opdracht verlengd te worden, zelfs om in vast dienste dienst bij de bank te komen. In dat laatste geval spreken we van een detavast-constructie. Je werkt daarbij eerst in een project of projecten bij de bank en soms is er een mogelijkheid om in dienst te treden bij de bank. Zoals directeur Jan zegt: “Detavast betekent eerst knuffelen, daarna trouwen.”

Weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Solliciteer nu bij Octas!

Solliciteer direct bij Octas!