Terug naar media

Eventverslag: De frisse blikken bij de Rabobank, gezelligheid en werkgeluk


Eventverslag: De frisse blikken bij de Rabobank, gezelligheid en werkgeluk

Een aantal van onze nieuwe medewerkers is gestart bij verschillende kantoren van de Rabobank op locaties als Arnhem, Oosterbeek en Velp. Om elkaar beter te leren kennen, ervaringen uit te wisselen en om een workshop te volgen zijn we afgelopen maandagavond 12 juni bij elkaar gekomen bij Bar Florian op aanraden van Bas Kolkman, de manager Dagelijkse Bankzaken van de Rabobank Arnhem en omstreken. De bovenverdieping van de bar was exclusief voor ons gereserveerd.

Frisse blikken in de Rabobank

De nieuwe medewerkers zitten bij de Rabobank klaar voor het beantwoorden van alle vragen die klanten kunnen hebben over hun bankzaken. Ze zijn enorm enthousiast en hun inhoudelijke vakkennis gaat met grote stappen vooruit. Deborah Stel is de meest ervaren professional die aanwezig is en zij begeleidt sommige van de nieuwe mensen in hun eerste dagen bij de Rabobank. De nieuwste mensen zijn op 6 juni pas gestart. Zij zijn super blij met deze opdracht en kans om het bankwezen te leren kennen.

20 seconde kennis

We beginnen de avond met een kort welkomstwoord. Daarna volgt er een opdracht ‘wie is wie’. Bij deze opdracht worden er duo’s gemaakt en beide personen krijgen 1 minuut de tijd om elkaar te leren kennen. Iedere persoon krijgt 20 seconden de tijd om de ander te presenteren. Heel grappig om te horen wat je in 1 minuut over iemand te weten kunt komen en hoeveel je daarvan in 20 seconde kunt vertellen aan de groep! Na deze oefening kent iedereen elkaar een stuk beter.

Werkgeluk in de praktijk

Cheung (spreek uit: Tsjuk) geeft ons een workshop ‘werkgeluk’. Hij is gespecialiseerd in de positieve psychologie en neemt ons mee in de maakbaarheid (en ook de onmaakbaarheid) van geluk. Hij vertelt ons dat je mindset voor een groot gedeelte de oorzaak is van je geluksgevoel en dat externe omstandigheden maar voor 10% invloed hebben op de mate waarin je geluk ervaart. Aan de hand van vragen en antwoorden hebben we hier veel over geleerd. En het mooie van deze workshop is dat je het geleerde meteen in praktijk kunt brengen.

Vanuit de evolutie van de mens is ons brein erop getraind om negatieve elementen op te slaan en als heel belangrijk te ervaren. Als voorbeeld kun je denken aan een holbewoner die weet van welke bessen hij ziek wordt en in welke grot een beer slaapt. Maar ook dat als je tegen je hoogtevrees in toch op een piek balanceert, je het gevaar loopt naar beneden te vallen. Dit zijn allemaal voorbeelden van waarschuwingen die er juist voor zorgen dat je overleeft. Hoewel we anno 2017 niet direct in de overlevingsstand schieten, is het mechanisme nog steeds in ons brein aanwezig.

Cheung heeft ons geleerd om juist onze positiviteit bewust aandacht te geven. Het gevolg daarvan is meer geluk en daardoor meer succes. Succes is namelijk een gevolg van geluk en niet andersom. Belangrijke tip voor iedereen: Je dagelijks bewust zijn van dat waar je blij van werd die dag, zorgt ervoor dat je gelukkiger bent.

Ervaringen en gezelligheid

Na de workshop hebben we tijdens het eten onze wederzijdse ervaringen kunnen uitwisselen. Ook hebben we verder met elkaar kennis kunnen maken. Naast leerzaam was het vooral ook een hele leuke en gezellige avond.

Enthousiast geworden over onze organisatie? Kom ook bij ons werken! Bekijk onze vacatures voor de mogelijkheden of neem direct contact met ons op via: 020 7581 622.