Terug naar media

Eventverslag: Digital Marketing Live! 2018


Artikel: Eventverslag: Digital Marketing Live! 2018
Artikel: Eventverslag: Digital Marketing Live! 2018

De dag waar bijna elke Marketeer naar uitkijkt, is de dag waarop het Emerce: Digital Marketing Live! event plaatsvindt. Dit jaar was dat op de uiterst zonnige donderdag 31 mei en zoals altijd verzamelden alle Marketeers zich die dag in de (snikhete) Beurs van Berlage voor alle trends en ontwikkelingen op het gebied van (digitale) marketing. Zo ook wij, Miranda en Kim, van Octas!

Frisse ideeën

En je moet er wat voor over hebben om al die tips, tricks en actualiteiten te verzamelen. Niet alleen verplaats je je die dag aan de lopende band door de massa leergierige vakcollega’s door de hele Beurs heen. Ook was er maar 1 van de 8 zalen voorzien van airco. Al was er in de andere zalen gelukkig wel arko.
Een grote diversiteit aan sprekers was aanwezig om praktijkcases met ons te delen, de toekomst van ons bestaan als (marketing)professionals in twijfel te trekken of juist te garanderen en natuurlijk waren er ook sprekers met een commercieel getint verhaal.

180607-eventverslag-digital-marketing-live-Ikea

Bron: Peter Boer

Een kijk in de toekomst

Met veel plezier hebben we deelgenomen aan sessies van onder andere:
Marktplaats: over de nieuwe advertentiemogelijkheden op hun platform.
Ikea: over het succes van vooral niet op televisie komen, maar je geld bijvoorbeeld steken in een pop-up store.
Beeckestijn: over het adverteren op social media. Wist je dat je precies kunt zien waarom jij een bepaalde advertentie te zien krijgt? Nee? Ga naar een advertentie op Facebook en klik daar rechtsboven op de 3 kleine puntjes. Ga dan naar ‘Waarom krijg ik dit te zien?’. Je kunt direct zien waarom jij in de doelgroep valt en eventueel kun je dit direct aanpassen.
Fingerspitz: over welke competenties en vaardigheden we als Marketeers moeten hebben om relevant te blijven voor de toekomst. Handmatige werkzaamheden zullen snel verdwijnen door robotisering. Tip van het uur: zorg dat je goed bent over de hele basis van je vak, maar zorg dat je een uitblinker wordt in 1 van de onderdelen. Hier kregen we nog een leuke tip, namelijk Grasshopper! Voor iedereen die spelenderwijs meer wil leren over het programmeren in JavaScript.
Afrogleap: over de versnelling in digitalisering en de komst van voice. Denk hierbij aan Siri, Bixby, Google Assistent en Amazon Alexa. Heb jij eigenlijk al een Google Home in huis?

180607-eventverslag-digital-marketing-live-overzicht
Bron: Peter Boer

Levenslessen

Welke wijze levenslessen namen we mee aan de hand van deze dag? De toekomst van de Marketeer ligt in creativiteit, emotionele cognitiviteit (lees: je gezonde verstand gebruiken en verbanden kunnen leggen), meer opereren op strategisch niveau en werken met chatbots/voice. Onze (dumb) hand- en spanwerkzaamheden gaan overgenomen worden door robots/techniek. Je doet er dus verstandig aan je te ontwikkelen richting de gebieden die een menselijke touch nodig hebben.

De volgende Digital Marketing Live! is op 27 juni 2019, zien we jou daar ook?

Miranda & Kim
Marketing & Communicatie bij Octas