Financial Controller

Vind jij het leuk om cijfers en data te analyseren? Heb je er lol in om rapportages helder en overzichtelijk op te stellen? Ben je slim en nauwkeurig? Ben jij de kritische persoon die de sparringpartner is van de financieel directeur en collega's over alle financiële processen? Dan word jij onze Financial Controller!


Reageer nu ▽
Terug naar vacatureoverzicht

Dit ga je doen

Als Financial Controller weet jij als geen ander dat cijfers belangrijk zijn om een bedrijf te sturen. De cijfers uit de boekhouding en de cijfers erachter samen zorgen voor een compleet beeld. Jij boekt dan ook de sterren van de hemel en bent de koning(in) van de draaitabellen in Excel. De afdeling Finance: dat ben jij (!) samen met onze Financieel directeur Jan, Mitchell en Femke van de salarisadministratie. Op ons heerlijke kantoor word je omringd door een geweldig team van 27 collega's en dagelijks gebeld door onze circa 150 gedetacheerde professionals. Jij zorgt voor het optimaal functioneren van de financiële administratie en bent uitstekend in control. Jij bent onze Finance Specialist als je door kennis en ervaring de inkoop, verkoop- en salarisadministratie regelt. Door jou loopt alles soepel en is iedereen blij, want alles is op orde. Declaraties zijn bij, de audit is geregeld en het CBS heeft alle gegevens op tijd. Daarnaast rapporteer je cyclisch, bewaak je de voortschrijdende budgetten en je komt natuurlijk met een analyse over de kerncijfers. Als Financial Controller voer je zelfstandig en proactief de volledige financiële administratie tot en met de balansdossiers. Wat je precies gaat doen lees je hieronder:

 • Opmaken van rapportages, bewaken van budgetten en analyseren van de kerncijfers;
 • Periodieke afsluitingen, jaarrekeningcontrole en externe audits;
 • Controleren urenregistratie en het maken en boeken van de facturatie;
 • Salarismutaties bespreken, verwerken en zorg dragen voor de accurate salarisbetalingen en afhandeling;
 • Inkoopfacturen, verkoopfacturen, declaraties en reiskosten controleren, verwerken, boeken en betalen;
 • Contacten onderhouden met personeel, externe accountant en andere belanghebbenden.

Dit bieden wij

 • Een jaarcontract met bruto maandsalaris tussen de € 3250 en € 4600 per maand o.b.v. 40 uur per week, afhankelijk van opleiding en ervaring;
 • Een OV reiskostenvergoeding, een prima pensioenvoorziening en een flexibele extra beloning per jaar op basis van resultaat;
 • De mogelijkheid om jezelf professioneel en persoonlijk te ontwikkelen o.a. door middel van uitstekende maatwerk training- en opleidingsmogelijkheden;
 • Een informele en inspirerende werkplek waar we met een hecht en energiek team werken;
 • And last but not least: we work hard & we play hard! We hebben moderne werkwijzes en systemen en een dynamische werkomgeving waarin jij centraal staat, samen met voldoende feestjes :-)

Dit ben jij

We zoeken een Financial Controller die deadlines behaalt en foutloos werk levert. Je hebt succesvol een financiële hbo of wo studie afgerond en meerder jaren ervaring op een controle-afdeling. Je hebt een kritische inslag en communiceert makkelijk over jouw financiële analyses met collega’s door het hele bedrijf. Je kunt goed overzicht houden en van het halen van deadlines raak je niet van slag. Daarnaast heb je bij voorkeur ervaring in een financieel administratieve rol, als (assistent) controller of administrateur. Ben je handig met moderne systemen(zoals AFAS) en is Excel je beste vriend.

Dit zijn wij

Een snel groeiende detacheerder, gespecialiseerd in de bancaire sector. Met meer dan 150 professionals die werken bij klanten als ABN AMRO, ING, Rabobank, RVO en Nationale Nederlanden. Ons interne team, waarin jij je in no time onmisbaar gaat maken, werkt vanuit ons kantoor in Amsterdam Zuidoost en bestaat uit ongeveer 25 collega’s. Wij zijn een professionele en informele organisatie met een persoonlijke aanpak en korte lijnen. Ook hebben we een goed gevulde koelkast voor onze lunches en is onze directie altijd in voor een potje pingpong. Blink je ergens anders in uit? Helemaal goed, we houden wel van een nieuwe uitdaging!


Sollicitatieformulier

Je staat op het punt te solliciteren bij Octas, we maken graag kennis met je. Hiervoor hebben wij de onderstaande gegevens van je nodig.

Persoonsgegevens

PDF, DOC, DOCX 8M

Contactgegevens

Prive Werk
Toevoegen