Terug naar media

Blog: Gezocht! 500 nieuwe collega’s


Blog: Gezocht! 500 nieuwe collega’s

“Alle banken krimpen toch?” reageert een vriend als ik hem vertel dat Octas het afgelopen jaar met 50% is gegroeid en veel nieuwe collega’s welkom heeft mogen heten. Hoe is het mogelijk dat de financiële sector een krimp in personeel ervaart en dat wij groeien?

Game changers

De val van Lehman Brothers leidt niet alleen tot het begin van een financiële en een economische crisis. Het betekent ook het startsein van een langdurige periode van sociale, maatschappelijke en politieke onrust. Veel banken hebben als gevolg van die onrust een flinke gedaantewisseling ondergaan. Er zijn andere spelregels gekomen en er heerst een nieuwe cultuur. ‘Survival of the fittest’ wordt een prio en de overlevenden werken op meer flexibele en innovatieve wijzen samen om boven water te blijven, al dan niet met behulp van de staat. Er zijn tal van nieuwe wetten en regels bijgekomen. Denk hierbij aan de bankiers eed en de aangescherpte algemene zorgplicht. Ik schat in dat aan al deze veranderingen nog lang geen einde is gekomen.

Funfactor terug in banking

De veranderingen in de financiële sector zijn niet alleen het gevolg van een crisis. De veranderingen worden ook gepusht door een reeks technologische vernieuwingen. Er zijn disruptieve  ontwikkelingen die de markt flink opschudden. Wie vindt het inmiddels niet meer dan normaal dat je als klant binnen 5 minuten geholpen wordt op afstand via bijvoorbeeld een medium als WhatsApp of Facebook? Gespecialiseerde en internet georiënteerde nichespelers richten zich vooral op specifieke klantgroepen. Dit slaat aan door de mate van personalisatie, snelheid en/of vernieuwing. Deze technologieën hebben de financiële sector ingrijpend veranderd. Op een positieve manier! Handige service gerichte apps zorgen ervoor dat mensen bankieren weer leuk gaan vinden. Log jij al in met je vingerafdruk bij je bankingapp? En heb je al een Tikkie verstuurd voor je etentje van gisteravond?

500? Ja! En nog een beetje meer…

Als werkgever, detacheerder en recruitmentspecialist in de financiële sector zijn wij nauw betrokken bij deze ontwikkelingen. De ontwikkelingen hebben namelijk grote gevolgen voor al die mensen die in de financiële sector hun brood verdienen. We hebben de afgelopen jaren  verschillende ontslagrondes zien langskomen en ‘flexibilisering’ lijkt inmiddels het toverwoord. Maar door deze ontwikkelingen en flexibilisering ontstaan er nieuwe opdrachten. Perfect in te vullen door onze deskundige professionals.
Om onze relaties de komende jaren te bedienen hebben wij zo’n 500 fantastische nieuwe collega’s nodig door heel Nederland. Wij zoeken frisse collega’s voor afdelingen als Service en Advies, Hypotheken, Zakelijk financieren en CRG. Zowel starters als ervaren professionals kunnen zich bij ons melden.

Naast deze 500 nieuwe collega’s maken we ook jacht op nieuwe recruiters om ons te helpen bij het aannemen van deze 500 talenten.

Hierheen!

Ervaren of startende banking professional? Recruiter met jarenlange ervaring of nog in the making? Ik roep jullie op om je aan te sluiten bij ons en kennis te maken met de wondere wereld van Octas!