Terug naar media

Blog. Hoe vitaal ben jij?


Octas Kwartaalbijeenkomst is reality check op vitaliteit!

Hoe vitaal ben jij? Dat was de kernvraag tijdens de derde Octas kwartaalbijeenkomst van 2018 over Vitaliteit. Met deze keer als toplocatie Stadion Galgenwaard. Het is geen verassing dat zowel een goede fysieke als mentale conditie van groot belang zijn voor een vitaal en gezond leven. Maar de weg daarnaartoe kan soms lastig zijn, vooral als je het grootste gedeelte van de dag op kantoor te vinden bent.

Het viel mij op  hoe vitaal iedereen al is

Na de plenaire sessie, waarbij zeker 100 Octas banking professionals zijn bijgepraat over moderne handvatten voor vitaliteit, volgde twee workshops. Carel Schott en Coriene Lodder van SCHOTT & CO verzorgde de workshops en gaven handvatten om iedereen binnen Octas vitaler te laten worden. Carel: ‘Het viel me op hoe vitaal iedereen al is, dat is zeker niet altijd zo. Wel waren er veel slechte slapers in de groep, dus dat zou voor een aantal een goed actiepunt kunnen zijn.’ Carel hoopt dat iedereen tijdens de workshops in de spiegel heeft gekeken en een drietal actiepunten heeft bedacht om aan te werken. ‘Het zou fijn zijn als jullie elkaar onderling kunnen motiveren om hiermee aan de slag te gaan. Eén makkelijk te integreren actiepunt, maar essentieel voor een productieve en energieke dag, is bewegen. Gewoon een aantal keer per dag een rondje lopen zal écht veel verschil maken.’

Werkgeluk en een vitaal leven
Vitaliteit. Werk en privé in balans

 

De tien pijlers van vitaliteit

Tijdens de workshop werden er tien pijlers getest, waaronder eten, slapen, zelfreflectie en je passie en compassie in het leven. Ook kwamen de pijlers buitenlucht en zonlicht voorbij. Mitchel, Octas Banking professional , zag deze twee pijlers als een positief nieuw inzicht: ‘Ik heb er nooit bij stilgestaan dat buiten een rondje lopen zoveel voor je kan doen. Daar ga ik proberen meer aandacht voor te hebben. Doordeweeks vind ik het nu nog lastig om in mijn dag te passen, maar in het weekend ga ik meer naar buiten om extra zonlicht mee te pakken’.

Powernap

Ook Hans, fieldmanager van Octas Hypotheken, vond de workshops naar eigen zeggen ‘nogal confronterend’: ‘Het is echt een check op de realiteit. Je beoordeelt jezelf op tien punten en dat is dan wel even een spiegel die je jezelf voorhoudt.’ Maar deze spiegel heeft nu al een positieve uitwerking, want Hans heeft voor zichzelf meerdere doelen vastgesteld: ‘Ik wil echt meer rust gaan nemen gedurende de dag. Mijn wekker gaat om 06:15 en vanaf dat moment sta ik aan. Dus wat vaker met een broodje in de hand een rondje buiten lopen lijkt me een goed plan, even uit de werkmodus en in de frisse lucht’. En hier voegt hij meteen daad bij het woord: ‘Ik ga vandaag even een powernap nemen. Maar ik kan niet beloven dat deze maar een kwartier duurt, haha.’

Sterk netwerk

Naast de workshops, werd er ook lekker gegeten en een wijntje gedronken. Of dat wel in een vitale levensstijl past? ‘Mensen in de Blue Zones worden in goede gezondheid ouder dan 100 én drinken elke dag een wijntje’, vertelde Coriene tijdens de workshop, dus daar houden we ons dan maar aan vast!

Vitaliteit. ook tijdens de borrel
Netwerken. Bijpraten over de opdrachten in de financiële sector
Vitaliteit leidt tot succes

Octas Detachering werkt met de Octas Academy aan een fitte en moderne financiële sector. Met een goede 170 professionals.  We werken vanuit de kernwaarden”‘koesteren, versterken en verbinden” aan de visie van Octas . Deze visie leidt tot zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. Het ontwikkelen van succes en geluk stimuleert Octas vanuit de Octas Academy. Dit doen wij vanuit thema’s als werkgeluk (bekijk de video over werkgeluk)  en vitaliteit (video volgt).

Wil je meer weten over werken bij Octas: schrijf je dan hier in of bel met één van onze recruiters via 020 7581622