Junior Analist KYC

Heb jij sinds kort een hbo- of wo-diploma op zak en vind je het leuk om onderzoek te doen? Wil je graag aan de slag in de bancaire sector en financieel-economische criminaliteit bestrijden? Dan is een baan als Junior Analist KYC bij Octas iets voor jou!


Solliciteer ▽
Terug naar vacatureoverzicht

Functie

Als Analist KYC vervul je een cruciale rol in het voorkomen van financieel-economische criminaliteit die schadelijk is voor de bank. Conform het FEC (Financial Economic Crime) en CDD (Customer Due Diligence)-beleid voer je Know Your Customer- en Due Diligence-checks uit onder (potentiële) klanten van de bank.

Je bent verantwoordelijk voor alle benodigde checks en doet gedegen onderzoek naar potentiële of bestaande klanten. Hieronder valt onder meer onderzoek naar de volledige bedrijfsstructuur van een klant, bedrijfsactiviteiten, het bestuur en de uiteindelijke belanghebbenden en het doen van diverse screenings. Je zorgt ervoor dat CDD processen binnen de afgesproken tijdslijnen worden afgerond, je stelt gedegen onderzoeksverslagen op inclusief risico-afwegingen en je zorgt dat de CDD status van klanten in interne systemen wordt vastgelegd. Je communiceer je zowel schriftelijk als telefonisch direct met de betreffende klanten, met Front Office, Compliance en met andere betrokken afdelingen.

Organisatie

Ben jij op zoek naar echte uitdagingen en avontuur? Wij detacheren onze deskundige professionals bij opdrachten die hun carrière met stappen vooruit brengt en hun nog beter maakt. Onze professionals werken bij organisaties als ABN Amro, Rabobank, ING, RVO en Nationale Nederlanden. Wij helpen je deze (volgende) stap te maken.

Bij deze bank werk je in zelfsturende teams van 6-9 collega's op de Afdeling KYC. Werken in een zelfsturend team betekent dat er veel ruimte is voor persoonlijke verantwoordelijkheid, zelfstandigheid, ondernemerschap en dat het geven van (positieve) feedback wordt gestimuleerd.

Functie eisen

Als Junior Analist KYC ben jij analytisch sterk, accuraat en flexibel. Je bent gedreven en vindt het belangrijk om elke dag weer de beste resultaten te leveren. Dat betekent onder meer dat je je inzet om processen kwalitatief en volgens de afgesproken tijdslijnen uit te voeren. Daarnaast besef jij je dat maximale klanttevredenheid essentieel is.

Verder heb je: ­

  • Een afgeronde hbo- of wo opleiding bij voorkeur in een financiële of juridische richting; ­
  • Een certificaat Wft Basis of de bereidheid om deze op kosten van Octas voor start van je opdracht;
  • Uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden in het Nederlands en in het Engels; ­
  • Kennis van en ervaring met zakelijke klanten van de bancaire sector (pré); ­
  • Affiniteit met het werken met teamtargets.

Aanbod

Voor de functie Junior KYC Analist bieden wij je:

  • een brutosalaris tussen de € 1.900 en € 2.300 per maand o.b.v. 36 uur per week (40 uur werken is mogelijk);
  • volledige vergoeding van je reiskosten en een pensioenregeling;
  • een interne opleiding bij de opdrachtgever en begeleiding vanuit Octas;
  • doorgroeimogelijkheden bij verschillende opdrachtgevers binnen de financiële dienstverlening; samen met je Fieldmanager maak je een ontwikkelplan dat is afgestemd op jouw behoefte en ambitie;
  • een gaaf netwerk van leuke collega’s die je regelmatig tegenkomt op onze events.

Meer over...

Voldoe jij aan alle gevraagde kwaliteiten voor deze functies en kun je niet wachten om te beginnen? Solliciteer dan snel. Wij nemen dan contact met je op. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Ymke van Dam via 06 4060 6579 of y.vandam@octas.nl.


Sollicitatieformulier

Je staat op het punt te solliciteren bij Octas, we maken graag kennis met je. Hiervoor hebben wij de onderstaande gegevens van je nodig.

Persoonsgegevens

PDF, DOC, DOCX 8M

Contactgegevens

Prive Werk
Toevoegen