Als KYC Analist vecht je tegen financieel economische criminaliteit

Waarom is KYC zo belangrijk?

Het voorkomt dat banken samenwerken met bedrijven die betrokken zijn bij witwassen of terroristische activiteiten. Tegenwoordig is het voor bedrijven in specifieke branches, zoals financiële instellingen, zelfs verplicht om de klant te onderzoeken voordat zij zaken kunnen doen met een bedrijf.

Wil jij een bijdrage leveren in de strijd tegen financiële criminaliteit? Dan zijn onze vacatures als Know Your Client Analist perfect voor jou. Als KYC analist bestrijd jij criminaliteit zoals witwassen en terrorisme financiering. Klantonderzoek, risico’s in signaleren en in kaart brengen en de organisatie adviseren over wet- en regelgeving: dat zijn de werkzaamheden die je dagelijks doet om de criminelen te slim af te zijn. En sterker nog, dit kan gewoon via Octas!

Wat is detachering als KYC analist?

Je hebt het vast weleens gehoord: ‘ik word gedetacheerd’. Voor ons volstrekt normaal, maar wat betekent het eigenlijk, detacheren? Als je via Octas gedetacheerd wordt bij een opdrachtgever is Octas jouw werkgever en ben jij onze professional. Octas hecht veel waarde aan een persoonlijke band met jou als professional en investeert om deze reden in jouw ontwikkeling. Zo heb je een persoonlijke coach vanuit Octas, een Businessmanager, die jou begeleidt gedurende je carrière bij Octas. Hiernaast staat voor je klaar: de Octas Academy, blogs en nieuws én verrijkende evenementen met Octas collega’s.

Know Your Client?

KYC betekent ‘Know Your Client’ of, weet wie je klanten zijn. Dit staat nauw in contact met de Engelse term ‘due diligence’, wat heel letterlijk betekent: Gepaste zorgvuldigheid. Met die gepaste zorgvuldigheid ga jij te werk als KYC Analist. Je bent een detective, een speurder op zoek naar sporen die leiden naar financieel-economische criminaliteit: Denk hierbij aan witwassen, maar ook het financieren van terrorisme. Jij als KYC analist maakt dus de financiële sector veiliger.