Gefeliciteerd! Je staat op het punt om bij Octas te komen werken.

Vragen? Wij beantwoorden ze graag.

Salaris KYC Analist
Opleiding KYC Analist
Detachering als KYC analist

Het salaris van een KYC Analist bij een bank is afhankelijk van de ervaring en eventuele vakinhoudelijke diploma’s. Daarnaast heeft ook de sector waarin je FEC bestrijd invloed op de hoogte van je salaris.

  • Voor een Junior KYC Analist (0-2 jaar ervaring) is dat: €2.600 – €3.250
  • Als je een Medior KYC Analist (2-3 jaar ervaring) verdien je: €3.000 – €4.000
  • Bij een Senior KYC Analist (3+ jaar ervaring) is het salaris: €4.000 – €6.000

Een HBO/WO opleiding in een economische/bedrijfskundige of juridische richting. Denk bijvoorbeeld aan criminologie, bedrijfskunde of ondernemersrecht. Het kan bijvoorbeeld ook zijn dat je later in je carrière instroomt als KYC Analist. Je kunt dan doorgroeien vanuit de (Nationale) Politie of Recherche. Het halen van wwft’s is niet verplicht hiervoor en je kunt ze ook bij Octas halen via de Octas Academy!

Je hebt het vast weleens gehoord: ‘ik word gedetacheerd’. Voor ons volstrekt normaal, maar wat betekent het eigenlijk, detacheren? Als je via Octas gedetacheerd wordt bij een opdrachtgever is Octas jouw werkgever en ben jij onze professional. Octas hecht veel waarde aan een persoonlijke band met jou als professional en investeert om deze reden in jouw ontwikkeling. Zo heb je een persoonlijke coach vanuit Octas, een Businessmanager, die jou begeleidt gedurende je carrière bij Octas. Hiernaast staat voor je klaar: de Octas Academy, blogs en nieuws én verrijkende evenementen met Octas collega’s.

Know Your Client?

KYC betekent ‘Know Your Client’ of, weet wie je klanten zijn. Dit staat nauw in contact met de Engelse term ‘due diligence’, wat heel letterlijk betekent: Gepaste zorgvuldigheid. Met die gepaste zorgvuldigheid ga jij te werk als KYC Analist. Je bent een detective, een speurder op zoek naar sporen die leiden naar financieel-economische criminaliteit: Denk hierbij aan witwassen, maar ook het financieren van terrorisme. Jij als KYC analist maakt dus de financiële sector veiliger.