Als Know Your Customer (KYC) Analist spoor jij financiële criminelen op!

Ja, je leest het goed! In deze functie haal jij de onderste steen boven om de financiële sector te beschermen. Jij draagt daarmee bij aan het bestrijden van financiële criminelen.

Waarom jij KYC Analist moet worden

Als KYC specialist bestrijd jij criminaliteit zoals witwassen en terrorisme financiering. Klantonderzoek, risico’s in signaleren en in kaart brengen en de organisatie adviseren over wet- en regelgeving: dat zijn de werkzaamheden die je dagelijks doet om de criminelen te slim af te zijn. En sterker nog, dit doe je bij Octas! Je komt bij Octas in dienst en wij detacheren jou op verschillende projecten. Zo ontwikkel jij je bij verschillende opdrachtgevers en kun je steeds nieuwe dingen leren. We bieden jou op verschillende niveaus projecten aan bij opdrachtgevers in de financiële dienstverlening, zo kun je altijd doorgroeien. Start je bij Octas? Dan versterk jij de financiële sector bij een van deze opdrachtgevers: ABN AMRO, Rabobank, ING, Triodos en Handelsbanken.

Wat houdt detachering als KYC analist in?

Je hebt het vast weleens gehoord: ‘ik word gedetacheerd’. Voor ons volstrekt normaal, maar wat betekent het eigenlijk, detacheren? Als je via Octas gedetacheerd wordt bij een opdrachtgever is Octas jouw werkgever en ben jij onze professional. Octas hecht veel waarde aan een persoonlijke band met jou als professional en investeert om deze reden in jouw ontwikkeling. Zo heb je een persoonlijke coach vanuit Octas, een Businessmanager, die jou begeleidt gedurende je carrière bij Octas. Hiernaast staat voor je klaar: de Octas Academy, blogs en nieuws én verrijkende evenementen met Octas collega’s.

Customer Due Dilligence?

De Engelse term ‘due diligence’ betekent heel letterlijk gepaste zorgvuldigheid. En die gepaste zorgvuldigheid is nodig. Weet wie je klanten zijn, oftewel: know your client (KYC). Als KYC Analist ben je een detective, een speurder op zoek naar sporen die leiden naar financieel-economische criminaliteit: Denk hierbij aan witwassen, maar ook het financieren van terrorisme. Jij als Analist KYC maakt van de financiële wereld een betere plek.

Benieuwd hoe de gemiddelde dag van een compliance medewerker eruit ziet? Dat lees je hier!