Terug naar media

Maak kennis met Anouk Beijaard


Nookies Cookies tijdens een curcus
Nookies Cookies tijdens een curcus

Het beste aan wakker worden is…?

Nieuwe dag, nieuwe kansen! 🙂

Vertel, wie ben je?

Mijn naam is Anouk Beijaard, ik ben 22 jaar oud. Samen met mijn vriend Niels woon ik in Assendelft. Naast werken zijn koken en bakken mijn passies. In mijn vrije tijd ben ik dus regelmatig in de keuken te vinden. En verder kom ik ook graag en regelmatig in de sportschool.

Wat is je achtergrond?

In juli 2017 heb ik mijn opleiding Small Business and Retail Management afgerond. Voor en tijdens mijn opleiding heb ik altijd in de horeca gewerkt en ben ik mijn eigen bedrijfje gestart: Noukies Cookies. Met Noukies Cookies ben ik nog steeds bezig, want koekjes en taartjes maken vind ik heerlijk om te doen. Bij Octas ben ik in 2017 aan mijn eerste ‘echte’ baan begonnen. Contact met mensen is voor mij enorm belangrijk en gelukkig komt dit goed van pas in mijn huidige rol als Recruiter.

Wat maakt jouw werk gaaf?

De dynamiek, afwisseling en hectiek maken dit werk enorm gaaf. Iedere dag is écht anders en regelmatig gebeuren er onverwachtse dingen als bijvoorbeeld een spoedaanvraag waarbij een opdrachtgever binnen een paar dagen geschikte professionals nodig heeft om een bepaald project uit te voeren. Maar ook kandidaten die je goed nieuws mag vertellen of het voeren van sollicitatiegespreken. Mijn dag bestaat altijd uit de meest uiteenlopende taken.

Binnen welke business line van Octas ben jij werkzaam?

Ik ben samen met 2 collega’s verantwoordelijk voor de business line Service & Advies bij Octas. Bij Service & Advies gaat het veelal om (starters)functies in de bankhal of bij de verschillende klant contact centra van financiële instellingen. Samen met mijn collega’s proberen we dagelijks de juiste mensen te vinden en te matchen aan onze opdrachtgevers.

Maak kennis met Anouk Beijaard
Maak kennis met Anouk Beijaard

Hoe ziet jouw dag bij Octas eruit?

Ik begin m’n dag met het doornemen van mijn agenda. Welke afspraken of gesprekken staan er op de planning? Vaak deel ik de dag in blokken om zo het overzicht te bewaken. Gedurende de dag gebeuren er regelmatig dingen waarop je vooraf niet gerekend hebt, hier hou ik in mijn planning alvast een beetje rekening mee.

Waarom is jou werk zo belangrijk?

Als recruiter probeer ik de match te maken tussen kandidaten en opdrachtgevers. Dit doe ik door echt naar de ambities van een kandidaat te luisteren en vooral transparant en eerlijk te zijn. Wanneer dit lukt betekent dit dat je een kandidaat hebt geholpen bij het vinden van een passende baan. En dat een opdrachtgever een goede professional krijgt. Voor beide partijen is dit een belangrijke zet. In mijn baan kan ik echt iets betekenen voor kandidaten en opdrachtgevers, dit maakt het belangrijk en leuk om te doen.

Wanneer vind jij je werk het leukst en het uitdagendst?

Ik vind mijn werk het leukst wanneer iets een onmogelijke opgave lijkt en het toch lukt. Iedere dag is écht anders en deze afwisseling is voor mij enorm belangrijk. Iedere dag zijn er nieuwe kansen en uitdagingen. Ik hou rekening met onverwachtse gebeurtenissen, zodat ik hier goed op kan anticiperen. Deze dynamiek maakt mijn functie enorm leuk en uitdagend. Daarnaast is Octas een fris, ambitieus en groeiend bedrijf waar persoonlijke ontwikkeling enorm belangrijk is. Deze eigenschappen zijn voor mij belangrijk in een werkgever.

Maak kennis met Anouk
Maak kennis met Anouk

Welke ontwikkelingen uit de branche vind jij het meest fascinerend en waarom?

De lokale banken verdwijnen steeds meer en worden gecentraliseerd naar grote vestigingen. Dit heeft uiteraard te maken met digitalisering. Maar omdat de banken klanttevredenheid en klantbeleving zo hoog in het vandaal hebben staan, vraag ik me soms af of dit goed gewaarborgd blijft. Zelf vind ik soms prettig om nog even te kunnen binnenlopen bij mijn bank als ik vragen heb over mijn financiële producten. Deze dienstverlening gaat echter steeds meer via online, dus ik denk dat ik op korte termijn moet wennen aan gesprekken via videochat.

Een aantal persoonlijke vragen voordat je weer aan de slag gaat…

Wat is je minst favoriete vervoersmiddel?
Het openbaar vervoer, het vervoersmiddel waar ik eigenlijk dagelijkse mee reis!

Welk klusje vind je echt vreselijk om te doen?
Het lappen van de ramen….. Altijd als ik dit gedaan heb, lijkt het weer te gaan regenen!!

Wat is je beste moment van de dag/dag in de week/maand in het jaar?
De lange zomer avonden en daarnaast ben ik gek op sneeuw. Ook ben ik een ochtendmens. Voordat m’n wekker gaat, sta ik al naast m’n bed.