Terug naar media

Maak kennis met Geert-Jan Dröge


Maak kennis met... Geert-Jan Dröge
Maak kennis met… Geert-Jan Dröge

Het beste aan wakker worden is…?

De energie hebben om weer mooie dingen te kunnen doen!

Vertel, wie ben je?

Mijn naam is Geert-Jan Dröge, 36 jaar. Ik woon samen met mijn vriendin Ineke in Almere. In mijn vrije tijd hou ik ervan om gewichten te verplaatsen in de sportschool en lekker wat te eten en drinken met vrienden.

Wat is je achtergrond?

Ik werk nu zo’n 12 jaar in de recruitmentbranche, waarbij ik verschillende rollen heb mogen vervullen. Ik ben ooit begonnen bij een uitzendbureau als consultant. Daarna heb ik verschillende commerciële (recruitment) functies gehad en nu ben ik Senior Recruiter bij Octas. De reden dat ik voor Octas heb gekozen is omdat Octas een organisatie is die zich continue ontwikkelend, net als de gehele recruitmentmarkt. Hierdoor heb ik mezelf verder kunnen ontwikkelen en mijn eigen kennis in kunnen zetten bij een gaaf bedrijf.

Vriendin Ineke en Geert-Jan
Vriendin Ineke en Geert-Jan

Wat maakt jou werk gaaf?

Ik ben ooit begonnen in de retail waar ik na verloop van tijd de overstap heb gemaakt naar recruitment. De combinatie van mens, commercie en continue ontwikkelingen, geeft me elke dag weer nieuwe energie. Deze combinatie, samen met de dagelijkse hectiek, verantwoordelijkheden en de creativiteit die je als Recruiter nodig hebt, maakt dit tot een enorm gave functie.

Binnen welke business line van Octas ben jij werkzaam?

Sinds 1 januari ben ik als Senior Recruiter actief voor de business line Hypotheken, hiervoor was dat de business line Service & Advies. Ik ben, met het team, verantwoordelijk voor alle aanvragen van opdrachtgevers uit de bancaire sector die een raakvlak hebben met hypotheken. Ik zoek met name kandidaten op het gebied van bijvoorbeeld Acceptatie, Financieel Advies, Complex Beheer en Bijzonder beheer. Dus, ben jij zo iemand of ken jij een goede kandidaat? Laat het mij weten! 😉

Hoe ziet jouw dag bij Octas eruit?

Gelukkig is mijn dag nooit hetzelfde. Ik heb altijd te maken met deadlines, last minute aanvragen en hectiek. Heerlijk! Mijn dag kan dan ook regelmatig anders lopen dan verwacht. 🙂
Maar om je een beeld te geven; in de ochtend werk ik mijn e-mail bij en bekijk ik de agenda voor die dag. Gedurende de dag heb ik sollicitatiegesprekken met kandidaten en overleggen met klanten en collega’s. Als ik een goed sollicitatiegesprek met een kandidaat heb gehad, dan maak ik een voorstel klaar voor de klant. Verder gebruik ik gedurende de dag verschillende kanalen om de juiste kandidaten te vinden, te bereiken en te spreken. Tussen de bedrijven door ondersteun ik onze kandidaten en managers van banken bij het voeren van sollicitatiegesprekken.

Waarom is jou werk zo belangrijk?

Als Recruiter ben ik de schakel tussen de kandidaat en de hiring manager. Hierbij is het belangrijk dat ik de taal spreek van allebei de partijen en kan zorgen voor een goede match. Doe ik dat niet goed, dan heeft de kandidaat geen baan en de manager geen professional. Dat klinkt misschien simpel, maar dat is het absoluut niet altijd. Het is echt mensenwerk en daarin kan soms nou eenmaal alles anders lopen dan je van tevoren had gedacht. Al is dat wel wat het werk ook weer zo leuk maakt.

Wanneer vind jij je werk het leukst en het uitdagendst?

Elke dag gebeuren er wel dingen die mijn werk leuk en uitdagend maken. Of het nu een kandidaat is die mag starten, een vraagstuk van de bank waar ik mee kan helpen of gewoon omdat zaken lekker lopen. De meeste energie krijg ik van mooie projecten die ik samen met de klant vorm kan geven en in kan vullen. Dat is het moment dat ik echt als partner en specialist op kan treden en mijn expertise in kan zetten om de klant te helpen.

Maak kennis met Geert-Jan
Maak kennis met Geert-Jan

Welke ontwikkelingen uit de branche vind jij het meest fascinerend en waarom?

In de afgelopen 12 jaar zijn er al heel wat ontwikkelingen geweest. Hetgeen dat ik het meest fascinerend vind is toch de digitale ontwikkeling. Er zijn nu zoveel kanalen waar een kandidaat op beweegt en te vinden is. De juiste inzet van deze kanalen en de continue ontwikkelingen hierin vind ik ontzettend interessant. Dit is ook één van de redenen dat ik ben begonnen aan de opleiding Recruitment Marketing.

Een aantal persoonlijke vragen voordat je weer aan de slag gaat…

Wat is één van je meest favoriete quotes?
If you give peanuts, you get monkeys.

Wat was je favoriete eten toen je klein was?
Boerenkool met worst.

Wat is je minst favoriete vervoersmiddel?
De trein.

Welke vorm van lichaamsbeweging is je favoriet?
Fitness.