Terug naar media

Maak kennis met…..Elise Eijkman


Interview: Maak kennis met…..Elise Eijkman

In het kort…

Mijn naam is Elise. Ik ben 25 jaar en ik woon samen met mijn vriend in Weesp. Bij Octas werk ik als Recruiter en naast mijn werk hou ik van gezellige dingen doen met vrienden en doe ik regelmatig een poging om een stuk te fietsen op mijn (race)fiets.

Voor Octas

Voordat ik bij Octas aan de slag ging als Recruiter, volgde ik de studie HRM (human resource management) in Utrecht. Tijdens mijn opleiding liep ik stage bij Nuon op de recruitmentafdeling. Daar ben ik in aanraking gekomen met het recruitmentvak. Ik mocht daar young professionals werven voor de traineeships techniek. Dit vond ik zo leuk dat ik na mijn studie direct aan de slag wilde gaan als Recruiter en zo ben ik bij Octas terecht gekomen.

Altijd op zoek

Ik werk nu 4 jaar bij Octas en ben verantwoordelijk voor de werving en selectie van professionals binnen de business line Compliance & Risk (CR). Ik ben continu op zoek naar professionals met een achtergrond binnen CR. Op dit moment zoek ik bijvoorbeeld Analist Know Your Customer (KYC) en Compliance Adviseurs.

Met compliment

Het leukste aan mijn werk is echt het maken van de match tussen kandidaat en opdrachtgever. Het is erg gaaf om een professional te begeleiden naar de voor hem/haar best passende opdracht, en om de opdrachtgever ook erg enthousiast en blij te zien met de match. En om vervolgens ook iets later te vernemen dat de professional het nog steeds naar zijn/haar zin heeft  en feedback te krijgen van opdrachtgevers over hoe goed de professional het doet. Dat geeft echt een goed gevoel! Daarnaast is het ook fijn om veel positieve reacties te krijgen van kandidaten die via ons netwerk bij ons terecht komen. Vooral omdat ze zulke goede verhalen horen over ons bij onze verschillende opdrachtgevers. Een heel mooi compliment!

Verrassende planning

Geen dag in mijn werk is hetzelfde. Daarom bereid ik me altijd voor door in de avond alvast even mijn agenda voor de volgende dag door te nemen. De dag loopt namelijk vaak anders dan gepland. Er zijn altijd wel belangrijke zaken die afgerond moeten worden, gesprekken die gevoerd moeten worden, kandidaten die voorbereid moeten worden als ze op gesprek gaan bij een opdrachtgever of contacten die onderhouden moeten worden met kandidaten en opdrachtgevers. We beginnen met mijn hele team elke ochtend met een dagstart. Daarin bespreken we met elkaar wat onze focus is, het doel en of er nog hulpvragen zijn. Daarna gaat iedereen aan de slag en ’s middags kijken we nog even met elkaar of we nog op de juiste weg zitten en of iemand in het team ergens hulp bij nodig heeft.

Vertegenwoordiging van Octas

Ik denk dat wij het hier allemaal het leukst vinden om bezig te zijn met grote projecten waar verschillende partijen bij betrokken zijn. Juist dan komt het aan op de binding met kandidaten, de toegevoegde waarde van Octas en wat wij te bieden hebben als werkgever. Het is heel gaaf als er veel kandidaten mogen starten op een bepaald project, omdat zij kiezen voor Octas en het is natuurlijk super mooi dat er bij onze opdrachtgevers een goede club enthousiaste mensen zit die Octas vertegenwoordigen!

Ontwikkeling CR

In de business line waarvoor ik werkzaam ben zie je veel interessante en snelle ontwikkelingen. Denk bijvoorbeeld aan het strengere toezicht op de naleving van wet- en regelgeving binnen de financiële dienstverlening. Mede hierdoor is er veel vraag door opdrachtgevers naar CDD/KYC/Compliance experts. Heb je interesse en ervaring in een dergelijke rol? Laat het mij dan vooral weten!

Elise Eijkman
Recruiter