Terug naar media

Maak kennis met… Marie-Anne Bekkers


Marie-Anne op reis

Marie-Anne op reis

Het beste aan wakker worden is…?

Dat het weer een dag vol verrassingen gaat worden! Soms zijn het grote verrassingen en soms wat kleinere. 🙂

Vertel, wie ben je?

Ik ben Marie-Anne Bekkers. 31 jaar oud en ik woon in Amsterdam. Naast mijn werk bij Octas vind ik het heerlijk om bezig te zijn met het ontdekken van leuke, nieuwe receptjes. Verder ga ik minimaal 2 keer per week sporten en trek ik er graag met vrienden op uit.

Wat is je achtergrond?

Ik ben opgegroeid in Apeldoorn en heb HBO rechten gestudeerd in Groningen. Daar heb ik een actieve studententijd beleefd. In Amsterdam vond ik mijn eerste baan in het Salesteam van BeFrank. Daar heb ik 5 jaar gewerkt en BeFrank zien uitgroeien van startup naar volwassenheid. Ik heb er veel geleerd en veel plezier beleefd, maar na 5 jaar was het tijd voor een nieuwe uitdaging en een carrièreswitch. En zo werk ik nu met veel plezier als Recruiter bij Octas!

Wat maakt jouw werk gaaf?

Ik mag mensen blij maken met een mooie, nieuwe baan! Soms is het even zoeken naar de juiste kandidaat voor een opdracht, maar als je die persoon hebt gevonden en ook de opdrachtgever is enthousiast…daar word ik gelukkig van. Daarnaast ben ik graag in contact met mensen. Ik hoor graag wat hen beweegt en wat hun ambities zijn. Als ik daar een steentje aan kan bijdragen heb ik een goede dag. Maar ook de lol met mijn Octas collega’s maakt mijn werk enorm leuk.

Team Hypotheken
Team Hypotheken (collega’s Mike & Ymke)

Binnen welke business line van Octas ben jij werkzaam?

Ik werk binnen de business line Hypotheken. De kandidaten en opdrachten waarmee ik te maken heb, zijn erg divers. Je spreekt jong en oud, ervaren en minder ervaren. Van functies als Hypotheekacceptant tot functies als Financieel Adviseur. Dat maakt het extra afwisselend.

Hoe ziet jouw dag bij Octas eruit?

Ik fiets meestal naar het werk. Dat is vanuit de Pijp waar ik woon een half uur naar Zuidoost waar ons kantoor is. Daar aangekomen praat ik kort bij met mijn collega’s, haal ik koffie en bekijk ik mijn agenda en beantwoord ik mijn openstaande mails. En vanaf dat moment loopt het altijd anders dan je vooraf plant. Geen dag is hetzelfde bij ons!

Waarom is jou werk zo belangrijk?

Als Recruiter moet je goed luisteren. Je moet ook kunnen horen wat de kandidaat tussen de regels door zegt. Door goede vragen te stellen kom je erachter of de kandidaat past bij de opdrachtgever en bij de opdracht. Daarnaast kijk ik ook of de kandidaat bij Octas past. Het is van belang om eerlijk te zijn richting kandidaten. Zijn er geen passende opdrachten of sluit de werkervaring of persoonlijkheid niet helemaal aan, dat dien ik daar gefundeerde feedback over te kunnen geven.

Maak kennis met…..Marie-Anne Bekkers
Artikel: Maak kennis met…..Marie-Anne Bekkers

Wanneer vind jij je werk het leukst en het uitdagendst?

We zitten momenteel in een lastige markt; er zijn meer vacatures dan passende kandidaten. Je moet als Recruiter harder werken en langer zoeken voordat je de juiste match kunt maken. Dat volhouden en najagen maakt het uitdagend en het is extra motiverend wanneer het lukt. Daar doe je het uiteindelijk voor!

Waarom heb je voor deze baan gekozen?

De afwisseling in de werkzaamheden. Kandidaten benaderen, gesprekken voeren, bij de opdrachtgever langsgaan, relatiebeheer, voorstellen op de opdracht, kandidaten voorbereiden voor hun gesprek bij de opdrachtgever, het coachen en geven van feedback, corporate werving voor vaste Octas professionals en ga zo maar door. Bij Octas krijg je veel verantwoordelijkheid. Heb je een goed idee om het eens anders aan te vliegen? Wil je bij collega’s langs bij de bank? Dat kan allemaal! Ook word je gestimuleerd om naar events te gaan die betrekking hebben op je vakgebied. Ik ga dus regelmatig naar evenementen op het gebied van recruitment en hypotheken.

Welke ontwikkelingen uit de branche vind jij het meest fascinerend en waarom?

Binnen de business line Hypotheken is er meer werk bij een lage rente en minder werk bij een hoge rente. Dat merk je gelijk in de aanvragen die wij krijgen vanuit de opdrachtgevers. Daarnaast zien we een verschuiving bij financieel adviesgesprekken. Die gesprekken verplaatsen zich van face-to-face naar videocalls. Voor klanten is dit gemakkelijker. Ze hebben alle papieren en informatie thuis bij de hand en hoevende deur niet uit. Steeds meer banken gaan hier naar over en we zoeken daarom ook meer naar professionals die hiervoor openstaan en al enige ervaring hebben met Skype of een ander videochatprogramma.

Een aantal persoonlijke vragen voordat je weer aan de slag gaat…

• Wat is één van je meest favoriete quotes?
Over een tijdje lachen we erom. Ik kan prima relativeren en sta positief in het leven. 😉
• Welke vorm van lichaamsbeweging is je favoriet?
Ik doe aan circuit training en boksen bij The Trainers. Een (nog) kleine community waar iedereen houdt van fanatiek sporten en waar ik inmiddels een vast clubje bekenden heb.
• Wat is je favoriete indoor/outdoor activiteit?
Naar het bos of het strand, lekker wandelen. Maar op het terras zitten met vrienden vind ik ook een heerlijke outdoor ‘activiteit’.