Terug naar media

Maak kennis met…..Paul Rademaker


180712 Maak kennis met paul
Artikel: Maak kennis… met Paul Rademaker

Aangenaam: Paul, pas(!) 50 jaar en vol met energie. Bij mij is het glas altijd half vol en ik sta volop in het leven. Trotse vader van een zoon (11) en dochter (13) en gelukkig getrouwd met Karin. Ik ga graag kijken bij de voetbal, judo of dans van mijn kinderen. En we vinden het altijd leuk om te gaan uiteten of om leuke evenementen te bezoeken. Ik probeer mijn eigen conditie op peil te houden met mountainbiken, hardlopen en soms een potje voetbal. In de winter sta ik graag op de ski’s of op het snowboard om zwarte afdalingen te trotseren. Om tot rust te komen draai ik graag een ouderwetse elpee uit mijn collectie, waar ik regelmatig platenbeurzen voor afstruin. Nu je iets meer weet over mijn privéleven, vertel ik je graag meer over mijn werkende leven.

Van diensttijd naar dienstverlening

Na mijn diensttijd (als één van de laatste), ben ik begonnen als Arbeidsbemiddelaar bij Start Uitzendbureau. In die tijd nog met vaste telefoon en een kaartenbak. Na diverse rollen bij Start ben ik eind jaren 90 aan de slag gegaan bij een Accountantskantoor om detacheringskrachten te bemiddelen voor financiële functies. Vanaf 2005 heb ik deze werkzaamheden als zelfstandig ondernemer voortgezet. Vanuit mijn netwerk heb ik veel mensen binnen de financiële dienstverlening leren kennen en bemiddelt. In 2013 heb ik de stap genomen om voor een grotere detacheerder Ajilon (onderdeel van Adecco) te gaan werken om zo weer vanuit een corporate omgeving te kunnen werken. Vanaf deze periode heb ik vooral voor banken en verzekeraars gewerkt. De dynamische, complexe omgeving en de uitdagingen binnen deze instellingen spraken mij erg aan.. Vanaf dit jaar ben ik werkzaam voor Octas een mooi, warm bedrijf, waar ik me geheel thuis voel.

Dubbelfunctie

Ik werk bij Octas als Accountmanager en Recruiter voor de business line Compliance, Risk & Governance (CRG). Binnen deze business line plaatsen wij professionals bij toonaangevende opdrachtgevers als Rabobank, ABN AMRO en ING. Denk hierbij aan functieprofielen zoals CDD/KYC Analisten, Compliance Officers, Risk Managers en AML specialisten. Het vakgebied is in ontwikkeling. Denk maar aan de veranderende wet- en regelgeving zowel binnen Europa als in Nederland waardoor financiële instellingen hun control framework continu moeten analyseren en aanpassen. Dit soort ontwikkelingen maakt dat we constant bij moeten blijven om te snappen waar onze opdrachtgevers mee bezig zijn.

Samen op zoek

Als Accountmanager bij Octas kom ik veel bij opdrachtgevers over de vloer om over de inhoud te praten. Vooral om te achterhalen wat de echte uitdagingen zijn binnen de afdeling of het bedrijf. Soms verandert de vacature omdat je er samen achter komt dat de nadruk toch anders is dan in de standaard vacatureomschrijving. Je moet door kunnen vragen om samen tot de conclusie te komen of je op de goede weg bent. Uiteindelijk wil je allebei de beste kandidaten voor de opdracht. Deze vertaling kun je, als Recruiter, neerleggen bij de zoektocht naar kandidaten en bij de voorbereiding voor een intakegesprek. Dat maakt het leuk. Het ‘samen’ zoeken ‘geeft een persoonlijke touch in plaats van het zoeken op standaard vacatures.

Een dag in het leven van…..

Als ik in de ochtend geen afspraken buiten de deur heb, begint de dag op ons kantoor met de Dagstart. Een kort overleg met mijn collega’s over de vacatures, kandidaten en intakes voor die dag. We bepalen dan wie wat doet en of er iemand hulp nodig heeft. Daarna plan ik met onze klanten afspraken in om langs te komen en ga ik op zoek naar goede kandidaten. Gemiddeld probeer ik 5 contactpersonen bij (potentiele) opdrachtgevers en 3 kandidaten in de week te spreken. Op vrijdag eindigen we altijd met een weekafsluiting en een gezellige borrel.

180712 Maak kennis met Paul
Paul op vakantie

Pauls Favorieten

Welke muziek luister je het meest op Spotify?
Het liefst luister ik muziek ouderwets op LP, maar in de auto luister ik op Spotify graag naar Pearl Jam, Keane of Marillion.

Wat is je favoriete quote?

De ene mens wordt maar een jaar of 7, de ander 100 en geen centje pijn. Soms denk ik als ik nadenk over het leven; ik had ook die van 7 kunnen zijn… –Toon Hermans. Is zo mooi relativerend.

Wat is je favoriete indoor/outdoor activiteit?

Skiën/Snowboarden. Niets is mooier dan jezelf overwinnen op een steile helling met schitterende natuur om je heen.

Wat is het beste aan wakker worden?

In de zomer is het altijd lekker om wakker te worden met het geluid van vogels rond het huis. Elke dag krijg je dan toch een beetje het vakantiegevoel.

Paul Rademaker
Accountmanager en Recruiter bij Octas