Terug naar media

Maak kennis met Patricia Overberg


Patricia op vakantie
Patricia op vakantie

Het beste aan wakker worden is…?

Nog even snoozen, een kopje thee en aan de slag!

Vertel, wie ben je?

Patricia, 26 jaar, woon in Haarlem met mijn vriend. Ik werk als Fieldmanager bij Octas. Naast mijn werk doe ik momenteel een poging om te leren tennissen. Verder hou ik van een feestje en gezelligheid met vrienden en familie.

Wat is je achtergrond?

In Leiden heb ik HR gestudeerd en ik heb een opleiding Business Studies (Leadership & Management) aan de UVA gedaan. Na mijn studies was het tijd om aan de slag te gaan en het werkende leven in te rollen. Ik ben gestart bij Octas waar ik nu Fieldmanager ben voor de business lines Service & Advies en Hypotheken.

Wat maakt jouw werk gaaf?

Als ik iemand écht ergens mee kan helpen of iets uit kan zoeken en hiermee weer iets nieuws leer.
En de diversiteit van mijn werk, want geen dag is van tevoren te voorspellen. Ik heb veel contact met interne en externe collega’s, leveranciers en met klanten. Dit zijn hele uiteenlopende contacten. Het kan bijvoorbeeld gaan over een ziekmelding van een professional, over een contractverlenging of over het organiseren van een event voor Octas. Wij bieden ook maatwerk voor onze professionals, waarbij we proberen om iedereen zijn/haar persoonlijke wensen, ambities en doelen te verwezenlijken. Erg gaaf om hier mee bezig te mogen zijn.

Binnen welke business line van Octas ben jij werkzaam?

Ik ben als fieldmanager verantwoordelijk voor de business lines Service & Advies en Hypotheken. Voor de business line Service & Advies werk ik samen met onze Recruiters Petra en Anouk en onze Accountmanager Corien. Voor de business line Hypotheken vorm ik een team met de Recruiters Ymke, Marie-Anne en Geert-Jan en Accountmanager Mike.

Hoe ziet jouw dag bij Octas eruit?

Elke dag is een verrassing, dit maakt mijn werk extra interessant en uitdagend. Ik start met het doornemen mijn mail. Dan maak ik een lijst van prioriteiten voor de dag, zodat deze in ieder geval aan het einde van de dag af zijn. Daarnaast kijk ik welke ziekmeldingen er openstaan (hopelijk zijn die er niet en is iedereen fit en gezond). Als ik een dag veel op pad moet naar professionals bij hun opdrachtgevers, bereid ik een bellijst voor zodat ik in de auto kan bellen. Afhankelijk van de dag staat er altijd wel iets van een contractbespreking, functionerings- of beoordelingsgesprek op het programma of zijn er bepaalde vragen of casussen waarvoor ik op zoek ga naar een antwoord, oplossing of nadere informatie. Never a dull moment!

Maak kennis met Patricia Overberg
Maak kennis met Patricia Overberg

Waarom is jou werk zo belangrijk?

Als Fieldmanager ben je het eerste aanspreekpunt voor de professionals van Octas. Als een professional ziek is, een baby verwacht, zich zelf verder wil ontwikkelen door middel van een opleiding of wil wisselen van opdrachtgever, dan ondersteun en faciliteer ik alle mogelijkheden die wij vanuit Octas kunnen bieden. Als Fieldmanager is het heel belangrijk dat je veel contact hebt met de professionals, weet wat er bij hun speelt en dat je begrijpt hoe je hun verder kunt helpen. Zij maken Octas.

Waarom heb je voor deze baan gekozen?

Ik heb voor deze baan gekozen, omdat het een brede rol is waar, toen ik hier net kwam, nog een eigen invulling en richting aan gegeven kon worden. En ik kon mezelf op het gebied van HR verder ontwikkelen. Daarnaast is het zo dat ik niet alleen voor de baan heb gekozen, maar voornamelijk voor Octas. Vanaf het eerste moment dat ik ontvangen werd, voelde ik me welkom en op mijn plek. Dit is iets wat voor mij belangrijk is. Hierdoor was ik ook vol vertrouwen dat de start van mijn loopbaan bij Octas vol uitdagingen, ontwikkelingen en kansen zou zijn.

Welke ontwikkelingen uit de branche vind jij het meest fascinerend en waarom?

De digitalisering en de impact die dit heeft op functies en banen binnen de financiële dienstverlening. Dit is iets wat zich continu ontwikkelt en wat steeds sneller gaat. Het is onontkoombaar. Dit betekent dat functies, werkzaamheden en verwachtingen van onze professionals veranderen. Dit vergt inzicht en ontwikkeling van mensen om te zien hoe hier invulling aan gegeven kan worden en de eigen toegevoegde waarde behouden blijft.

Een aantal persoonlijke vragen voordat je weer aan de slag gaat…

Van welk geluid hou je?
Muziek. Het maakt me niet uit of het gewoon de radio is of een dancefeest. Ik ben niet zo kieskeurig. 😉

Wat was je favoriete eten toen je klein was?
Andijviestampport en chocola, eigenlijk nog steeds. Oh! En stoofpeertjes en eigenlijk nog best wel veel andere lekkere dingen. 🙂

Welk klusje vind je echt vreselijk om te doen?
Mijn huis schoonmaken.

Wat is je beste moment van de dag/dag in de week/maand in het jaar?
De tweede dag van een vakantie. Gesetteld en klaar voor een avontuur en het ontdekken van iets nieuws!