Terug naar media

Video terugblik kwartaalmeeting: ‘Maakbaar werkgeluk’


31 maart was het zover! De eerste kwartaalmeeting van 2016: ‘Op zoek naar duurzaam werkgeluk’. Weet jij hoe je je eigen werkgeluk creëert? Lees verder!

Maakbaar werkgeluk

Michiel Hobbelt was op deze allereerste kwartaalmeeting van 2016 onze gastspreker. Michiel is sociaal psycholoog en eigenaar van het trainingsbureau ‘Duurzaam Geluk’. Met prikkelende vragen en op interactieve wijze wist Michiel ons te inspireren: de maakbaarheid van duurzaam werkgeluk is dichterbij dan je denkt!

De missie van Duurzaam Geluk is om het bewustzijn te vergoten tussen de onafscheidelijke componenten duurzaamheid en werkgeluk. Gelukkige mensen werken beter samen, zijn creatiever en staan meer over open voor verandering. Gelukkige mensen zijn daarnaast veel succesvoller in het behalen van hun doelen. Je zou denken dat succes zorgt voor werkgeluk. Niets is minder waar: gelukkige mensen zijn succesvoller. Succes binnen je carrière en daarbuiten begint dus bij je eigen (maakbare) geluk.

Bewust gelukkig

In de presentatie legde Michiel ons uit dat aan dat het vermogen om een gelukkig leven te leiden al voor 50% bij geboorte vastligt. 10% wordt bepaald door de omstandigheden en 40% door doelbewuste acties. Dat kan bijvoorbeeld door het aangaan van een duurzame relatie, je verbonden voelen met anderen, participatie in de samenleving en het benutten van je talenten. Maar tijdstress, negatief denken en te veel dromen maakt ons eerder ongelukkig. Tip van Michiel: Als je je wat somber voelt, probeer dan eens te bedenken wie je zou kunnen helpen. Geluk is vooral wat je anderen geeft.

Behalve de presentatie, was er nog veel meer. We blikken terug op een ontzettend goede avond, waarin we met elkaar heerlijk hebben gegeten, nagepraat werd in kleine discussiegroepjes en iedereen met een vrolijk gevoel huiswaarts keerde. Wij werden er gelukkig van, duurzaam gelukkig!

Waar haal jij je werkgeluk uit?

Werken bij Octas is professioneel, persoonlijk en betrokken. Al meer dan 10 jaar is er een kwartaalmeeting voor alle gedetacheerde (interim) banking professionals. Het is een mooie gelegenheid om kennis en ervaring uit te wisselen, bij te praten en iets nieuws te leren in een ontspannen sfeer. En dat is wat we weer gedaan hebben. Weten waar je nog meer jouw werkgeluk uit kunt halen?

Bekijk onze video die opgenomen is op de kwartaalmeeting of solliciteer bij Octas door middel van deze onderstaande knop.

Solliciteer direct bij Octas!