10 tips voor je profielfoto op LinkedIn

Business line

HQ

Type

Blogs

Gepubliceerd op:

16-04-19

Sommige LinkedIn profielen knallen zo je beeldscherm uit. En jij wil dat natuurlijk ook! Geen punt, wij hebben álle LinkedIn tips voor je op een rijtje gezet die jou gaan helpen naar dat onwijs toffe LinkedIn profiel. Loop deze tips door en werk je LinkedIn-pagina bij en jij hebt binnen no-time een fantastisch profiel!

Kom je er toch niet helemaal uit of wil je graag wat advies? Mail Gerben, onze online marketing specialist! Met zijn ervaring en expertise met social media kan hij jou verder helpen. Mail hem op g.vink@octas.nl!

Tips voor je profielfoto op LinkedIn

Je foto is je eerste indruk en je virtuele visitekaartje. Jouw profielfoto is het eerste waar je netwerk naar kijkt als ze je nog niet goed kennen. En als je netwerk jou wel goed kent, draagt je profielfoto bij aan de beslissing of mensen jou toevoegen of je statusupdates wel of niet lezen. Het beste advies: Upload een zakelijke portretfoto van goede kwaliteit waar je herkenbaar op staat. Vakantiefoto’s werken niet, evenals kleding die niet overeenkomt met wie jij bent. Uitstraling is alles!

En nog meer tips die je kunt gebruiken voor je profielfoto op LinkedIn

 • Gebruik geen oude foto van jezelf. Niets is erger dan iemand niet herkennen op een afspraak omdat je foto als referentiekader is gebruikt.
 • Straal uit op de foto wie je bent. Veel recruiters kijken eerst naar je LinkedIn-profielfoto voordat ze met je een afspraak ingaan. Zorg dat de foto daadwerkelijk overeenkomt met wie je bent, zodat er geen mismatch ontstaat.
 • Kies een neutrale achtergrond. Een witte of zwarte achtergrond is altijd goed, zelfs kleurtjes werken prima. Het is belangrijk om voor voldoende contrast te zorgen tussen je eigen gezicht en de achtergrond. Vermijd daarom enorm drukke achtergronden.
 • Gebruik een foto waar je zelf op staat. Een foto van je lieve huisdier of van je favoriete huisdier? Leuk voor op Facebook, zeker niet op LinkedIn.
 • Zorg dat je lachend op de foto staat. Een lach zorgt ervoor dat je warmte uitstraalt en dus makkelijker benaderbaar bent. Je moet daarmee niet gaan overdrijven, een typische ‘Prodent-lach’ is het andere uiterste.
 • Draag passende kleding op de foto. Draag de kleding die je normaal gesproken ook naar je werk aandoet. Ga je altijd altijd met stropdas naar het werk of zonder? Wees je bewust van je keuze’s die je maakt voor je profielfoto.
 • Relax en kijk in je camera. Wanneer je tegen iemand praat, kijk je je gesprekspartner ook aan. Dus ook in de camera.
 • Je profielfoto is kleiner in je profiel. Zorg dus dat je niet te ver weg staat op de foto. Maar natuurlijk ook niet té dichtbij. Deze foto’s werken niet, omdat je niet wordt herkend wanneer je te dicht op de lens staat. Ook foto’s met een filter of een kleurtje is niet aan te raden.
 • Het is belangrijk dat je foto zonder ruis is, oftewel: je foto moet een hoge resolutie hebben. Foto’s met hoge resolutie zijn minder korrelig en komt professioneler over.
 • Last but not least: maak geen foto’s van jezelf met je telefoon in je hand. Als je toch wat in je handen wil hebben, kun je beter gebruikmaken van vakinhoudelijk naslagwerk.

Tags

  Dit bericht heeft geen tags.