6 voordelen van detachering

6 voordelen van detachering

Business line

HQ

Type

Blogs

Gepubliceerd op:

16-01-19

De 6 voordelen van detachering

  1. Detachering boost je carrière
  2. Detachering is beter dan uitzenden
  3. Verschillende organisaties = veel ervaring opdoen in een korte tijd.
  4. Meer doorgroeimogelijkheden
  5. Octas is een detacheerder die jouw ook helpt.
  6. Detachering is flexibel en zéér duurzaam.

1. Detachering boost je carrière

Weet je niet goed welke functie het beste bij jou past? Wil je niet jarenlang vast zitten aan hetzelfde bureau, in hetzelfde team en met dezelfde werkzaamheden? Of wil je in een relatief korte periode verschillende vaardigheden en kennis opdoen? Dan is detachering een perfecte manier on jouw carrière te boosten. De opdrachten zijn mooie aanvullingen op je CV. Je leert veel van de verschillende collega’s, managers, werkzaamheden, werkomgeving, klanten, culturen, systemen en trainingen. Je ontwikkelt snel nieuwe competenties. En daarnaast groeit je netwerk als een speer!

2. Detachering is geen uitzenden

Bij detachering blijft je werkgever de detacheringsorganisatie. Ben je bijvoorbeeld via Octas gedetacheerd? Dan heb je dus bij ons een arbeidscontract. Dit contract loopt meestal voor de duur van de opdracht, maar deze kan ook voor een onbepaalde tijd zijn. Je hebt een opzegtermijn, je wordt betaald bij ziekte of zwangerschap, je krijgt per maand betaald en je kunt niet zomaar worden ontslagen. Het werkt dus bijna hetzelfde als bij een vaste baan. Bij een detacheringsorganisatie wordt je als professional uitgeleend aan een opdrachtgever. Bij de opdrachtgever voer je de dagelijkse werkzaamheden uit. Hierbij krijg je altijd persoonlijke begeleiding vanuit je eigen businessmanager van Octas. Als je meer wilt weten over de verschillen tussen detacheren en uitzenden, dan is de blog verschil tussen detacheren en uitzenden een goede tip.

3. Verschillende organisaties = veel ervaring opdoen

Geen organisatie is hetzelfde. Dus ook geen opdracht is hetzelfde! Je krijgt als gedetacheerde te maken met opdrachten bij verschillende opdrachtgevers. Dit betekent dat jij een kijkje in de keuken mag nemen bij verschillende afdelingen bij diverse organisaties. Je kunt proeven van de diverse culturen en ook bepalen wat het beste past bij jou. Je doet diverse werkzaamheden, waardoor je beter kunt bepalen waar echt je interesse ligt. Je leert veel mensen kennen tijdens je opdrachten, waardoor je netwerk verder groeit en waar je in de toekomst wellicht veel baat bij kunt hebben. Octas organiseert zelf ook meerdere keren per jaar netwerkevents en ronde tafelsessies voor al onze opdrachtgever en professionals. Al onze connecties komen dan bij elkaar voor nieuwe belevingen en om hun contacten en kennis uit te breiden.

4. Meer doorgroeimogelijkheden

Heb jij de ambitie om snel door te groeien? Een detacheringsbureau kan goed met jou meekijken en een goed plan van aanpak opstellen om dit te realiseren. Naast dat er passende opdrachten voor je worden gezocht, zijn er ook mogelijkheden voor opleidingen en trainingen via de Octas Academy. Dit maakt jou aantrekkelijker voor opdrachtgevers en daardoor kun jij sneller je doel bereiken. Je hebt bij ons altijd een persoonlijke businessmanager als aanspreekpunt die je bij elke stap begeleidt. Voorbeeld van iemand die snel is doorgegroeid met detachering is Octas professional Mees.

5. Een detacheerder die jou helpt

Een detacheringskantoor als Octas helpt jou als professional door haar kennis van de arbeidsmarkt, haar netwerk en beschikbare opdrachten. Wij kennen al onze professionals persoonlijk, wij weten wat hen drijft en hoe we ze kunnen helpen om zichzelf verder te ontwikkelen. Een detacheringsorganisatie zoekt samen met jou je beste volgende stap uit. Via ons kun je aan de slag bij grote en kleinere bancaire organisaties. Afhankelijk van wat jou leuk en interessant lijkt, gaan wij op zoek naar de best passende match. Ook tijdens jouw opdracht staan wij voor je klaar om je waar nodig te helpen.

6. Flexibiliteit en duurzaamheid

Lijkt het concept van een detacheerder je omslachtig? Voor organisaties is dit een goede manier om tijdelijke, flexibele medewerkers in te huren. Risico’s als ziekte en ontslag zijn voor de detacheringsorganisatie. Medewerkers zijn veelal goed geschoold en komen met een frisse blik binnen bij de organisatie. Deze frisse blik kan leiden tot verbeteringen in werkprocessen, maar ook tot andere inzichten met betrekking tot bijvoorbeeld de gehele bedrijfsvoering.

Naast al deze prettige bijkomstigheden voor opdrachtgevers, profiteert een gedetacheerde van een hoge leercurve, het wennen aan flexibel moeten zijn, een groot netwerk, afwisselende werkzaamheden en het zien van verschillen tussen organisaties. Je bent als gedetacheerde minder betrokken bij de politiek op de werkvloer, waardoor je je beter kunt richten op je werk. Een gedetacheerde is van grote waarde voor een organisatie. Je bent als het ware een oplossing voor een probleem van de opdrachtgever.

De nieuwste vacatures voor jou:

Tags

  • detachering