Een kijkje in de keuken bij een Accountmanager bij Octas!

Een kijkje in de keuken bij een Accountmanager bij Octas!

Business line

Hypotheken

Type

Collega's aan het woord

Gepubliceerd op:

16-08-17

Wat kan een klant van ons verwachten?

Bovenal een gezellig en productief gesprek over kansen en mogelijkheden! Dit is natuurlijk wel heel kort door de bocht…
Met regelmaat bezoek ik onze klanten. Ik ben altijd oprecht geïnteresseerd wat er bij onze (potentiële) klanten speelt en waarmee wij hun van dienst kunnen zijn. De ene vraag is de andere niet. Soms weten klanten precies wat ze willen en soms zijn klanten zich nog niet bewust van welke oplossingen onze dienstverlening allemaal kan bieden. Punten die vaak aan bod komen in mijn gesprekken met (potentiële) opdrachtgevers zijn onder andere of ze professionals zoeken voor een korte of een lange termijn en op welke termijn er iemand beschikbaar moet zijn, maar ook of ze alleen de werving en selectie willen uitbesteden. Daarnaast bekijk ik met ze welk type professional past bij de organisatie en welke kennis, competenties en vaardigheden een professional moet hebben. Wanneer wij op zoek zijn naar een geschikte kandidaat voor een functie zijn dit vragen belangrijke vragen.

Connecties laten groeien

Naast commerciële kansen ben ik ook nieuwsgierig wat er bij mijn klanten speelt. Wat gebeurt er in de markt? Hoe staat het ervoor met de organisatie? Hoe gaat het met de betreffende afdeling? Wat zijn de plannen voor komend jaar en wat zijn kansen en mogelijkheden voor ons en de opdrachtgever? Dit draagt ook bij aan kennisdeling, op de hoogte blijven van actualiteiten en mijn persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast ben ik natuurlijk ook altijd benieuwd of onze klanten, binnen de eigen organisatie, ook nog andere afdelingen weet die gebruik zouden willen maken van onze dienstverlening.
Zoals eerder aangegeven ben ik oprecht geïnteresseerd in wie er tegenover mij zit en wat deze persoon drijft in zijn/haar werk. Wat dat betreft is een gesprek niet alleen informatief, maar kom ik ook graag meer te weten over de persoon. Dit is belangrijk voor het vormen van duurzame relaties.

Werken als Accountmanager bij Octas betekent niet alleen het voeren van gesprekken met klanten over commerciële kansen. Bij ons krijgt de klant ook de kans om actief mee te denken over nieuwe (verbeter)ideeën. Sterker nog, 2 keer per jaar houden wij een klanttevredenheidsonderzoek (KTO). Hierin geeft een klant aan wat ze goed aan Octas vinden en daarnaast geven ze ons tips.

Verbinden met de klant

We versterken de band met onze klanten niet alleen door het voeren van (commerciële) gesprekken en het KTO, ook geven mijn collega’s en ik regelmatig onze magazine “STERK” mee. Hierin staan diverse interviews met onze klanten en professionals en artikelen die betrekking hebben op onze dienstverlening en vakgebieden. De diverse onderwerpen worden in samenspraak besproken waarbij het doel ‘kennisdeling’ is.

We doen er zoveel mogelijk aan om de verbinding met onze sterke connecties te waarborgen. Op zijn tijd willen wij de klanten bedanken voor hun samenwerking met ons en nemen wij hun graag mee naar (netwerk)evenementen die wij organiseren. Zo zijn wij bijvoorbeeld naar wedstrijden van het Nederlands elftal geweest en hebben wij diverse malen het Rijksmuseum bezocht met een heerlijk diner vooraf, maar ook rondetafel-/ kennissessies staan op het menu!

Gerelateerde vacatures

Tags

  • detachering