Baas van Morgen 2020

Baas van Morgen 2020

Business line

HQ

Type

Blogs

Gepubliceerd op:

28-01-20

Wat is de baas van morgen?

De ‘Baas van Morgen’ is een initiatief van Stichting JINC. Voor het derde jaar op rij mogen we een nieuwe ‘Baas van Morgen’ ontvangen. En ook dit jaar concluderen we weer: er is geen betere manier om kinderen te inspireren het beste uit zichzelf te halen dan door ze een dag de touwtjes in handen te geven. De ‘Baas van Morgen’ biedt die kans aan honderden scholieren uit wijken met een sociaaleconomische achterstand. Deze dag geeft hen een flinke injectie zelfvertrouwen, een stoot energie en misschien wel het belangrijkste van alles, een bredere horizon. Ontdek hier de sfeer impressie van afgelopen jaar (2019).

Cio

Het is 8.30 uur sharp als Cio (15) de voordeur uitloopt en nog even naar zijn moeder op drie hoog zwaait. Cio: “Ik had vanmorgen wel wat zenuwen. Het is niet niks, de baas van Octas voor een dag!”. Na een autorit met Jan, als bazen onder elkaar, stapt Cio met een grote glimlach ons kantoor binnen. Ik word verwelkomt met een “Goedemorgen mevrouw, alles goed met u?”, Cio is duidelijk een super beleefde jongen en heeft er heel veel zin in!

Cio is leerling van het vmbo en volgt het profiel ‘Media, Vormgeving en ICT’, daar weten we bij Octas wel raad mee! Er is een mooi programma voor hem samengesteld, waar we hem mee laten denken over concepten en zelf aan de slag laten gaan met ideeën. Nadat we opgestart zijn vraagt Cio voorzichtig: “Hebben jullie eigenlijk een mascotte bij Octas?”, waarop ik vertwijfeld antwoord: “Eehm, nee?”. Cio geeft aan dat je bedrijven vaak herkent aan een mascotte, hij oppert een Octopus. Helemaal geen gek idee Cio! En dat is precies waarom het zo gaaf is om een Baas van Morgen te mogen ontvangen. Het werkt verhelderd, inspirerend en het is prachtig om te zien hoe Cio zich gelijk thuis voelt en na een ochtend meedraaien zegt: “Ik zou hier echt zo kunnen werken, een leuk kantoor en aardige collega’s!”. Heel misschien heeft de PS4 in onze kantine ook een rol gespeeld 😉

Na deze ochtend heeft Jan Cio zijn belofte kaartje gegeven. Een waardevol kaartje, waarmee hij op een later moment een beroep mag doen op Jan. Jan: “Het belofte kaartje betekent dat Cio bij lastige keuzemomenten in zijn leven, privé in studie of werk, contact met mij op kan nemen voor hulp. Hiermee word ik voor hem een sterke connectie. Ik kon hem gelukkig direct al hulp bieden bij een dilemma en hij ging zichtbaar opgelucht de dag weer verder. Fijn om op deze wijze iets nu direct én in de toekomst te kunnen betekenen.”

Jan van Dijk, CEO van Octas en Gio, die Baas van octas voor 1 dag was

Nog mooier is dat wij ook veel van hem hebben geleerd. Zo gaf hij aan dat het belangrijk is om jezelf goed te leren kennen, alleen dan kan je jezelf zijn. En kregen we een aantal praktische en waardevolle tips op het gebied van onze automatisering en communicatie met jongeren.

We lunchen met het hele kantoor en dan is het alweer tijd om richting de ‘Baas van Morgen’-conferentie te gaan, dit keer in het nieuwe kantoor van de ING op de Bijlmerdreef. We worden ontvangen door de bekende oranje leeuw (Cio: “Zie je, ook ING heeft een mascotte!”). Cio kijkt zijn ogen uit, er zijn allerlei VR games te spelen, er rijdt een robot in de rondte, maar nóg leuker, er zijn ook een aantal klasgenoten van Cio tussen de 400 bazen die vandaag hebben meegedaan. In geuren en kleuren vertelt hij hoe zijn dag eruit zag en ze wisselen allemaal verhalen uit. We sluiten de middag af met een mooie wens naar elkaar geschreven op een houten tegeltje. Cio heeft beloofd dat hij nog een keer langs komt en dan verwisselt hij zijn groene coupe voor een Octas-oranje variant!

– Leonie Wattimena, Marketing Manager bij Octas.

Leonie Wattimena en Gio, de Baas van Morgen bij de ING

Tags

  • JINC
  • MVO
  • persoonlijk leiderschap