Bliksem stage met Jinc. Waarom eigenlijk?

Bliksem stage met Jinc. Waarom eigenlijk?

Business line

HQ

Type

Blogs

Gepubliceerd op:

16-04-18

Zonnige dag voor kids die het verdienen

Dit keer was er een groep kinderen te gast van de middelbare school. En na een mooi ontvangst en rondleiding door ons prachtige kantoor gingen ze aan de slag met een afwisselend programma waarin ze aan het nadenken zijn gezet over wie ze zijn en wat ze kunnen.

We praten veel in vaktermen. Alleen dat is al een reden om de bliksemstages te blijven organiseren. Een mooi moment om in begrijpelijke taal uit te leggen welk werk er gedaan wordt bij Octas. HRM en business management is weer ‘personeelszaken’, recruitment is weer nieuwe collega’s werven. Oh ja en social media blijft natuurlijk gewoon social media 🙂 . We hebben ze geleerd in twee korte workshops om te ‘pitchen’ (inclusief een leuke oefening natuurlijk) en te solliciteren. Daarnaast zijn we gek op quizzen hier bij Octas en dat leidt altijd tot de nodige hilariteit!

Praktische tips

Wat het belangrijkste is vroegen we onze Fieldmanager Corien Schouten aan het eind van de middag: “het mooie is dat we een aantal kinderen met handige tips nu geholpen hebben om een bijbaan te vinden. Het zelfvertrouwen is gestegen en ze zeiden dan ze met de praktische tips aan de slag kunnen.”

Eerlijke start

``Als we de middelen hebben om anderen te helpen dan is het onze verantwoordelijkheid om dat te doen``

Octas heeft al meerdere jaren een samenwerking met Jinc. “Niet ieder kind groeit op in een gezin waar alle middelen aanwezig zijn.  Niet iedereen maakt van huis uit vroegtijdig kennis met alle mogelijkheden op de arbeidsmarkt.” Aldus Octas Fieldmanager Hans de Graaf.  “Daarom is zo’n bliksem stage belangrijk”. Om te vervolgen: “Ieder kind heeft talent en verdient een eerlijke start op de arbeidsmarkt. Daarom ondersteunen we Jinc met middelen, tijd en energie. Zowel onze kanjers op het hoofdkantoor als onze banking professionals zetten zich regelmatig in voor Jinc. Jinc streeft samen met bedrijven en scholen voor een samenleving waar je achtergrond niet je toekomst bepaalt en dat is een fantastisch doel”.

Gerelateerde vacatures

Tags

  • JINC