Detachering. Ik ben toch niet gek?

Detachering. Ik ben toch niet gek?

Business line

HQ

Type

Blogs

Gepubliceerd op:

16-08-18

Werk jij in de detachering? Sterker nog, Ik werk bij Octas!
Met deze slogan werd het vorige strandfeest afgesloten. En mijn eerste indruk: Ik vond het maar een rare uitspraak! Op een verjaardag vertellen dat je bij Octas werkt, dan is er vast niemand die het kent. Jij was toch diegene die bij een bank werkt? Dit was een opmerking die ik van mijn vrienden kreeg. Maar nu ik voor de derde keer van opdrachtgever ben gewisseld, raken mijn vrienden verward waar ik precies werk. “Zit je niet bij Rabobank of bij ING?” en “Jij verandert vaak van baan zeg, ben je niet tevreden?” Hierop kwam bij mij het besef dat ik inderdaad maar één werkgever heb, sterker nog, dat is Octas!

Elke keer een nieuwe werkplek

Ik heb de slogan toch ter harte genomen en verteld dat ik bij Octas werk.  Daarnaast heb ik uitgelegd dat ik vanuit Octas bij verschillende opdrachtgevers aan het werk ben. En wat brengt dat toch een verschil! Behalve dat mijn vrienden nu eindelijk weten waar ik werk, zijn ze ook geïnteresseerd geraakt in detachering! Niet langer zijn mijn vrienden verbaasd dat ik weer van werkplek veranderd ben, sterker nog,  ze zijn juist benieuwd naar mijn nieuwe opdracht.

Waar mijn vrienden er in mijn beleving voor kiezen om ‘stil te staan’ en te blijven wachten tot die éne kans op promotie zich voordoet, kies ik voor snelheid. Ik heb er voor gekozen om mijzelf te blijven ontwikkelen. Elke keer dat ik van opdrachtgever wissel, is er weer een nieuwe mogelijkheid om te groeien. Ik zie nieuwe processen, andere bedrijfscultuur, verschillende management stijlen en er zijn ook nieuwe verwachtingen om te overtreffen. Dat houd mij natuurlijk goed bij de les. Allemaal redenen waarom ik voor de detacheringsbranche heb gekozen.

Ogen zijn geopend

Bovendien heb ik in de branche voor Octas gekozen. Persoonlijke detachering waar de collega’s er voor elkaar zijn en ik als persoon wordt gekoesterd.

Nu is ook de interesse bij mijn vrienden gewekt. Gelukkig, ik ben niet gek! Zij stellen nu de vragen: “Zit ik wel op de juiste plek bij mijn werkgever, kan ik mijzelf ergens anders beter ontwikkelen. Krijg ik wel de persoonlijke aandacht die ik verdien?” Ook zij hebben hun ogen geopend. De eerste oriëntatie is er al. Ik ben benieuwd hoe lang het duurt voordat een vriend mij belt en zegt: Ik heb een nieuwe baan. Sterker nog, ik werk bij Octas!

Gerelateerde vacatures

Tags

  • detachering
  • recruiter