Detachering? Ja/Nee

Business line

HQ

Type

Blogs

Gepubliceerd op:

16-02-21

Twijfel je over een carrière in de detachering? Of denk je zelfs dat detachering helemaal niet weggelegd is voor jou? Je bent niet de enige. Onze kandidaten die op zoek zijn naar een functie in de financiële dienstverlening zijn soms terughoudend om via een detacheerder, zoals Octas, te gaan werken. Dit kan verschillende redenen hebben. Deze redenen zijn vaak goed te weerleggen. Dus heb je een interessante vacature gezien bij ons en twijfel je over detachering? Of ben je sowieso benieuwd wat er zo leuk is aan detachering? Let dan even op! Wij geven een reactie op de meest voorkomende argumenten met betrekking tot detachering.

Ik ben niet op zoek naar een nieuwe baan

Ook al ben je niet actief op zoek naar een nieuwe baan, toch kan het interessant zijn om na te denken over een baan via detachering in de financiële sector. Wij kunnen je namelijk veel afwisseling bieden. Wij hebben veel verschillende (grote) opdrachtgevers die een divers aanbod van opdrachten voor jou hebben. Heb je behoefte aan meer uitdaging, meer aandacht en snellere persoonlijke groei? Kom dan eens bij ons op gesprek om te horen welke mogelijkheden wij jou kunnen aanbieden. Naast een goed contract en gave opdrachten bieden wij namelijk ook veel trainings- en doorgroeimogelijkheden.

Ik wil niet (meer) in de financiële sector werken

Wil je niet (meer) in de financiële sector werken of wil je gewoon een nieuwe uitdaging en ben je bang dat je die niet vindt in de financiële sector? De financiële sector is volop in ontwikkeling. Wist je dat het momenteel één van de meest innovatieve sectoren is? In eerste instantie klinkt de financiële sector misschien niet als ‘hip & happening’, toch is dit bij uitstek de sector waar goede banen te vinden zijn. Wij bieden functies op het gebied van Service & Advies, Hypotheken, Zakelijk Financieren en Compliance & Risk. Een flink scala aan diverse toffe banen waarin jij carrière kunt maken. Bij ons krijg je uiteraard goede arbeidsvoorwaarden en je komt ook nog eens bij de grote banken van Nederland te werken. Een aantal van deze opdrachtgevers staat ook al jaren in de top 10 van beste werkgevers. Alleen in plaats van dat je jarenlang op dezelfde plek zit, krijg je bij ons de mogelijkheid om sneller door te groeien en een kijkje te nemen in de keuken van verschillende opdrachtgevers. Je leert werken met verschillende systemen, je leert omgaan met diverse managers en leiderschapsstijlen en je krijgt te maken met verscheidene klantenportefeuilles. Wij kijken samen met jou welke functies en opdrachtgevers echt bij jou passen. Zo weet je ook zeker dat je werk leuk blijft.

Waarom zou ik van een vaste baan naar detachering gaan?

Wil jij groeien in je loopbaan? Heb jij de ambitie om het beste uit jezelf naar boven te halen? Dan moet je stappen (durven) nemen. Dat betekent soms dat je van een vast contract naar een contract van bepaalde tijd gaat. Dat kan soms ook betekenen dat je in eerste instantie even iets minder gaat verdienen. Maar wij geven als detacheerder, net als andere werkgevers, ook vaste contracten. Je komt namelijk als professional echt bij ons in dienst. Je voert alleen de dagelijkse werkzaamheden niet bij ons uit, maar bij één van onze opdrachtgevers, zoals ING, Rabobank, ABN AMRO, een toffe fintech of RVO. Verder bieden wij eigenlijk dezelfde voorwaarden als een ‘standaard’ werkgever. Je hebt een opzegtermijn, je wordt betaald bij ziekte of zwangerschap, je krijgt per maand betaald en je kunt niet zomaar worden ontslagen. Ook krijg je altijd persoonlijke begeleiding vanuit jouw eigen Businessmanager en helpen wij je om je verder te ontwikkelen bijvoorbeeld door middel van de Octas Academy!

Waarom zou ik ervoor kiezen om via jullie te gaan werken?

Wij zijn een vreselijk leuke werkgever! 😉 Waarom? Wij organiseren heel regelmatig gave (netwerk)events voor onze professionals en opdrachtgevers. Al onze connecties komen dan bij elkaar voor nieuwe belevingen en om hun contacten en kennis uit te breiden. Daarnaast vinden wij het belangrijk om jou persoonlijk goed te kennen. Wij zijn geïnteresseerd in jou, zodat wij jou kunnen laten groeien en je kunnen laten doen wat je gaaf vindt en lijkt. Daarom krijg je bij ons een persoonlijke coach. Die kun je altijd bellen met al je vragen. Maar jouw coach helpt je ook bij het opstellen van een persoonlijk ontwikkelingsplan. Wij bieden allerlei verschillende mogelijkheden om jouw ontwikkeling te bevorderen. Daarbij kun je vaak ook ons grote netwerk goed gebruiken. Ons netwerk gaat nog veel verder dan de grote banken waar jij opdrachten kunt uitvoeren.

Ik een hoger salaris

Natuurlijk! Dat willen we allemaal. En wat vind jij belangrijker: een leuke baan met veel doorgroeimogelijkheden of elke dag dezelfde saaie werkzaamheden bij dezelfde werkgever voor de rest van je leven tegen een steeds ietsjes hoger wordend salaris? Wij zijn bereid om in jou te investeren, om jou steeds beter te maken zodat je met grote stappen kunt groeien. Door te groeien kun je meer gaan verdienen. Klinkt fair toch?

Waarom detachering in plaats van via zzp of via een uitzendbureau?

Bij detachering is het mogelijk om een vast contract te krijgen. Als je bij ons in dienst zou komen, dan is Octas je werkgever. Wij verzorgen je (vaste) contract, je salaris, pensioen en andere arbeidsvoorwaarden. Je opdrachten bij onze opdrachtgevers zijn flexibel en vaak voor een relatief korte duur, maar wij, als je werkgever, zijn stabiel. Je kunt bij ons dus in vaste dienst zijn. Dat is anders dan bijvoorbeeld via een uitzendbureau werken.
Als zzp’er geeft de wet DBA momenteel veel onzekerheid. En daarbij is het bestaan van een zzp’er, ‘eenzamer’ dan via detachering. Als professional via Octas heb je altijd collega’s om je heen, heb je een persoonlijke coach en een werkgever die allemaal voor jou klaar staan.

Gerelateerde vacatures

Tags

  • detachering
  • solliciteren