Geen goed voornemen is ook een goed voornemen

Geen goed voornemen is ook een goed voornemen

Business line

HQ

Type

Collega's aan het woord

Gepubliceerd op:

01-01-17

“Papa, wat zijn jouw goede voornemens?” Ook goedemorgen. Het is zondagochtend en buiten oogt het als een donkere, druilerige nieuwjaarsdag. De kids knallen ons bed op en mijn oudste dochter kijkt mij nieuwsgierig aan. Mijn antwoord is kort: “Die heb ik niet”. Of mijn korte antwoord gebaseerd is op de waarheid, of dat het komt door het abrupte einde van mijn nachtrust, weet ik niet meer te herleiden. “Wat wil je dit jaar doen papa, dat je vorig jaar niet hebt gedaan?” Oké. Tijd om écht wakker te worden. Deze nieuwsgierigheid heeft blijkbaar aandacht nodig. Evenals de inhoud van de vraag. 2017 is gestart!

Goede voornemens

Ik doe niet aan goede voornemens. Voordat ik dat onderbouw, ga ik eerst terug naar december: de laatste maand van het jaar om de balans op te maken. De lijstjes vliegen je om de oren, aangevuld met overzichten en beschouwingen. Terugkijken. Het is een sport op zich, wel eentje die maar kort wordt beoefend. De lijstjes verdwijnen langzamerhand naar de eeuwige searchvelden van Google en in de tussentijd wordt Radio 2 door de massa weer snel ingewisseld voor de eigen populaire programmering.

Als ik terugblik over het afgelopen Octas-jaar dan vat ik het samen in 204 uitgevoerde opdrachten, een groeiende omzet en wat aanvullende cijfertjes. Hierdoor worden de 365 dagen topprestaties van collega’s gereduceerd in een rapportje van 12 pagina’s en een korte toelichting door de accountant. Maar er is meer om op terug te kijken dan alleen het samenvattende rapportje. Ik kijk ook terug op de tijd en energie die we gestoken hebben in de idealen en doelen die we met Octas nastreven vanuit onze visie en waarmee we anderen een stapje verder hebben geholpen.

Make it happen!

Het is de kracht van de creatie van goede voornemens. Het is de tijd van het jaar om in een periode van rust nog eens na te denken en te praten over het afgelopen jaar. Ook ik doe daar graag aan mee. Zeker als ik het voor mijzelf in het perspectief van reflectie zet. En dat is altijd goed, mits ik er ook iets mee doe. Ik heb niet altijd mijn plannen gehaald in 2016. Verandering brengen doe ik niet in het nieuwe jaar, maar direct wanneer het nodig is: make it happen! Ik heb geen nieuw jaar nodig om een goed voornemen te creëren. De betekenis die van Dale geeft aan ‘goed voornemen’ is simpel: ‘goed plan’. En zoals het een ondernemer betaamt heb ik goede plannen genoeg, mede ook door de decemberreflectie.

Octas in 2017

Mijn persoonlijke plan als ondernemer is om Octas future proof te houden. Ik doe dit door samen met Norbert van ’t Loo leiding te geven en koers te zetten in een snel veranderende bancaire arbeidsmarkt. Het mooie van onze stip aan de horizon, (op een verantwoordelijke wijze een toonaangevende rol spelen in alle bewegingen in de arbeidsmarkt binnen de financiële sector) vind ik dat deze ongelooflijk veel aanknopingspunten biedt voor nieuwe plannen. Een goed plan voor Octas betekent voor het komend jaar vooral perspectief bieden binnen de koers die we varen. En in dat perspectief zal ik wederom mijn uiterste best doen om zorg te dragen voor ontwikkeling, succes en werkgeluk.

Hoewel ik vind dat ieder individu daar zelf verantwoordelijk voor is, kan ik daar wel mijn steentje in bijdragen. Door mijn persoonlijke bijdrage aan het succes en werkgeluk van anderen, zou ik het prachtig vinden als ik Octas op de jaarlijkse lijstjes van Octas-collega’s en klanten terugzie. Dat iedereen trots is op zijn of haar verrichtte werk en het bedrijf Octas. 2017, ik heb er zin in en wens iedereen een gelukkig 2017!

Wat écht belangrijk is

Mijn oudste dochter kijkt mij nog steeds nieuwsgierig aan. Een kind, waarvoor de wereld één grote ontdekkingstocht is. Dag in, dag uit. Mijn gedachten krijgen vorm en ik bedenk dat ik mij in 2017 zowel zakelijk als privé meer ga richten op de dingen die voor mij écht belangrijk zijn. “Kom, we gaan een spelletje doen”, zeg ik. Ze kijkt mij met tevreden ogen aan en voor ze wegrent, krijg ik een dikke knuffel.

Gerelateerde vacatures

Tags

  • persoonlijk leiderschap
  • werkgeluk