Thuiskomen in een nieuwe baan!

Thuiskomen in een nieuwe baan!

Business line

HQ

Type

Blogs

Gepubliceerd op:

16-11-17

Daar sta je dan in november 2017, klaar voor een nieuwe uitdaging en op het punt een overstap te maken naar een nieuwe organisatie! Het vertrouwde IT landschap laat ik achter me, maar ik blijf in de arbeidsbemiddeling. Ik ben gestart bij Octas, een fris, dynamische bedrijf die professionals koppelt aan toonaangevende organisaties in de bancaire sector. Een organisatie met een commerciële focus, maar met een duidelijk persoonlijke touch. Octas zet altijd net dat stapje harder en verder voor de professional en is zeer STERK in verbinden, koesteren en versterken! Bij Octas voel ik mij thuis!

Treinen naar een nieuw avontuur

Een ieder die wisselt van baan, zal het herkennen… Lange tijd werk je binnen je comfortzone, je weet alles, geen vraag is meer onbekend en je kent de organisatie door en door. Maar dan begint je nieuwe avontuur bij je nieuwe werkgever! Alles is weer nieuw! Je reist dan ook wat onwennig op je eerste dag richting je nieuwe kantoor. Doordat de leaseauto bij kantoor klaar stond, moest ik sinds lange tijd met het OV reizen. Uiteraard vertrok ik ruim op tijd van huis. Voor vertrek nog even snel de dienstregeling checken, OV chipkaart opladen en ‘hup’ naar het station fietsen!

Eigenlijk voelde het ook wel weer een keertje goed om met de trein richting het werk te gaan. Na mijn studententijd moest ik de trein al redelijk snel verruilen voor een auto, omdat ik altijd een ‘buitendienstfunctie’ had. En om eerlijk te bekennen; het was ouderwets gezellig met al die bekende gezichten die ik na lange tijd weer eens zag. Daarnaast was het ook eindelijk eens een dag zonder files, dat is natuurlijk ook erg prettig!

Information overload

Zoals gewoonlijk bestaat de eerste werkdag uit kennismakingen, namen onthouden en proberen alle gegevens op te slaan. Dat is natuurlijk een hoop informatie! En voordat ik aan de slag kon, werden facilitaire zaken als smartphone en laptop netjes ingesteld. Nou ja, aan de slag? Mijn mailbox was nog relatief leeg! Het was lang geleden dat ik lege ruimtes onder mijn eerste binnengekomen e-mails heb gezien. Dat fenomeen heeft ook echt maar een halve dag geduurd!

Nieuwe energie!

De eerste dag, de eerste week, de eerste maand, het vliegt voorbij! Heel veel nieuwe uitdagingen, heel veel leuke mensen, veel nieuwe energie, maar dat vraagt het ook. Het is wel weer even schakelen van een comfortzone naar een nieuwe zone. Naast mijn werk ben ik vader van een prachtig zoontje (onlangs 1 geworden). En elke jonge vader zal het onmiddellijk toegeven; het is af en toe wel even balanceren en puzzelen met je tijd. Maar het is het driedubbel en dwars waard!

100% plezier

Een nieuwe organisatie, nieuwe mensen, maar een vrij bekende functie. In mijn vorige baan was ik ook werkzaam als Fieldmanager. En ondanks dat de bancaire branche anders en nieuw is, ben ik er vrij snel ingerold! Mijn vak is HR en ik vind het leuk om mensen het beste uit zichzelf te laten halen. Dit doe ik door goed te luisteren, te coachen en te adviseren. Ik vind het belangrijk de belangen van de professional, de bank en Octas goed bij elkaar te brengen. Maar het allerbelangrijkste is plezier! Je kan een organisatie pas optimaal vertegenwoordigen als je 100% plezier hebt in je werk. Hoe blij ben jij in je werk?

Gerelateerde vacatures

Tags

    Dit bericht heeft geen tags.