Van hypotheek naar hypothekenevent

Van hypotheek naar hypothekenevent

Business line

Hypotheken

Type

Blogs

Gepubliceerd op:

16-02-18

Financiering: van crowdfunding tot stapelfinanciering

Het kopen van een huis is echt zo makkelijk nog niet. Over een aantal dingen was ik het met mijn vriendin eens: we blijven in Deventer wonen, het huis moet voldoende ruimte bieden voor gezinsuitbreiding en moet goed te financieren zijn. Met die wensen in mijn achterhoofd ben ik alle informatie gaan verzamelen die van invloed konden zijn voor onze beslissing. De huidige veranderingen in de sector maakte mijn keuze daarin niet makkelijker, wél beter. Ik heb het dan over de tientallen hypotheekverstrekkers die elk met andere USP’s de markt betreden. Van traditioneel financieren tot crowdfunding en stapelfinanciering. De markt is verzadigd met allerhande partijen.

AM Hypothekenevent

Dit kwartaal bezocht ik samen met mijn collega’s het AM Hypothekenevent, wat verder ingaat op de trends en ontwikkelingen in de hypothekenbranche. Voor mij interessant, niet alleen in mijn rol als accountmanager, óók als recent huizenbezitter. Hoe beweegt de branche zich? Wat betekent de rol van ‘de hypotheekadviseur anno nu’ en blijft er überhaupt een hypotheekadviseursfunctie bestaan? Zowel binnen en buiten dit event heb ik veelvuldig het argument gehoord dat steeds meer processen digitaal geregeld kunnen worden. Geen adviesgesprekken meer, makkelijk online je hypotheek aanvragen. Misschien wel een gat in de markt.

Trends en ontwikkelingen op hypothekengebied

Maar wat ervaar ík eigenlijk? Zowel in mijn rol als accountmanager en als huizenkoper zie ik al langer een trend ontstaan. Advies op afstand, hypotheek zonder advies en tegenwoordig zelfs al advies voor doven en slechthorenden. Een duidelijke trend waarin niet de adviseur centraal staat maar de consument! En dat juich ik alleen maar toe. Ik ben ervan overtuigd dat de consument de trend bepaald. Mijn advies aan hypotheekadviseurs is dus om niet te kiezen voor uitsluiting van bepaalde vormen maar juist in staat te zijn om elke vorm aan te bieden.

Mijn advies aan hypotheekadviseurs: kies niet voor uitsluiting van bepaalde vormen maar bied juist elke vorm aan!

Mijn hypotheek

Terug naar mijn eigen hypotheekproces. Ik geloof niet meer in louter traditionele aanbieders. Voor ieder wat wils. Er zijn allang meer partijen die het overwegen waard zijn. Voor mij is persoonlijk contact, tijd en aandacht het allerbelangrijkst geweest. Een hypotheek is tenslotte niet enkel een koop, maar een beslissing op basis van wederzijds vertrouwen en persoonlijk advies. De fundering van mijn huis.

Gerelateerde vacatures

Tags

  • hypotheek advies