Hoe jij een carrièreswitch naar compliance kan maken

Hoe jij een carrièreswitch naar compliance kan maken

Business line

HQ

Type

Collega's aan het woord

Gepubliceerd op:

21-01-21

Denk jij er wel eens aan om een carrière switch te maken? Octas sprak met drie finance professionals over hoe zij deze stap hebben gemaakt. Wat waren hun drijfveren? Hoe hebben ze deze stap durven zetten? En welke obstakels zijn ze tegen gekomen? Laat je in dit artikel inspireren!

Het verhaal van Bas

Bas besloot op 38 jarige leeftijd zijn baan bij de digitale recherche in te ruilen voor een baan bij Octas als CDD Analist bij een van de grootbanken. Deze stap heeft hij niet zomaar gemaakt. Het operationele werk, waarbij hij op reguliere basis oog in oog staat met heftige gebeurtenissen zoals zelfdoding en afscheidsbrieven, gaven voor hem de doorslag om ander werk te zoeken. Vanuit de politie heeft Bas een herplaatsingstraject bij een loopbaancoach gevolgd. Als onderdeel van dit traject werden o.a. rollenspellen en cognitieve testen gedaan. De testresultaten heeft hij als uitgangspunt gebruikt bij het zoeken van een nieuwe functie. Analytisch sterk… Integer… Maatschappelijk betrokken…. Waar kan ik dat gebruiken? CDD Analist was het antwoord!

Het verhaal van Sanne

Als Hypotheekacceptant had Sanne de ambitie om Adviseur Wonen te worden. Om dit te kunnen bereiken heb ik de overstap gemaakt naar adviseur particulieren. Helaas was er op dat moment geen concreet vooruitzicht om te beginnen aan de opleiding tot Adviseur Wonen, waardoor ik verder ben gaan kijken. Ondertussen zat Sanne natuurlijk niet stil, ze volgde een studie Rechten en ging actief in gesprek met haar businessmanager bij Octas. Voor haar gevoel stond ze stil in haar functie en door haar studie Rechten kreeg ze behoefte aan een opdracht waarin onderzoek en ‘puzzelen’ centraal zouden staan. Octas Recruiter Ymke nam haar vervolgens mee in de mogelijkheden binnen CDD. Toen ABN AMRO met een aanvraag kwam, is haar enthousiasme over het CDD werk gegroeid. Sanne: “Nu ik met zwangerschapsverlof ben mis ik mijn werk gewoon! Mijn man was op TV het programma Opgelicht aan het kijken en daar kwam net een klant voorbij die ik destijds onderzocht. Toen kon ik het natuurlijk niet laten om mijn collega’s toch even te appen.”

Het verhaal van Sandhia

Tijdens Sandhia’s opdracht bij de ING als Klantadviseur Particulieren kreeg ze de kans om tijdens een reorganisatie een loopbaantraject te volgen. Hierbij blikte ze terug op haar carrière en dacht ze aan wat ze écht leuk vond. In de bankhal kreeg ze energie van het sociale werk en ze is enorm nieuwsgierig waardoor ze de onderste steen altijd boven tafel weet te halen. Met als resultaat dat ze startte met de opleiding tot particulier onderzoeker. Hier voelde ze zich thuis, maar haar privé situatie met twee kleine kinderen liet het niet toe om voor omscholing tot criminoloog te gaan. Desondanks werd ze vastberaden om deze interesse toe te passen in een baan als CDD Analist binnen de bancaire sector, waar ze al geruime ervaring heeft opgebouwd in andere rollen. Ze geloofde in dat er meerdere wegen naar Rome zijn en besloot zich te verdiepen in strafrecht en strafordeningen. Helaas werd ze meerdere keren afgewezen tijdens sollicitaties omdat ze niet in het bezit was van een HBO diploma. Uiteindelijk is het haar gelukt omdat ze er altijd in heeft geloofd en haar droom wilde volgen.

Waar de verhalen samenkomen

Het is interessant dat alle drie de professionals heel bewust ervaarden dat ze niet op hun plek zaten en vervolgens actief op zoek zijn gegaan naar een functie die bij hun persoonlijke kwaliteiten en ambities aansluit. Zelfreflectie, maar ook anderen opzoeken die jou kunnen helpen bij het maken van de stap (bijvoorbeeld een externe loopbaancoach of businessmanager bij Octas) is dan ook iets wat de finance professionals mensen mee willen geven die ook nadenken over een carrièreswitch.

Detachering bij Octas faciliteert mij er daarnaast ook in om dit bij verschillende opdrachtgevers te mogen doen. Zo kan ik écht mijn plek vinden.”

– Bas

En bovenal erin geloven dat als je het wil je ervoor moet gaan, ongeacht je achtergrond die in een ander werkgebied ligt. Bas heeft inmiddels alweer nieuwe ambities geformuleerd om in zijn vakgebied te groeien: “Ik wil groeien naar een medior functie (bijvoorbeeld Quality Checker) en leren van de extra diversiteit die deze functie mij zal geven, zoals leidinggeven, opleiden en controle van dossiers. Detachering bij Octas faciliteert mij er daarnaast ook in om dit bij verschillende opdrachtgevers te mogen doen. Zo kan ik écht mijn plek vinden.”

Gerelateerde vacatures

Tags

  • detachering
  • persoonlijk leiderschap