Commercie in het Noorden

Commercie in het Noorden

Business line

Zakelijk Financieren

Type

Interview

Gepubliceerd op:

27-02-20

Op 22e jarige leeftijd begon Rint binnen de financiële sector bij de Rabobank. Inmiddels 37 jaar later, is hij nog steeds tevreden werkzaam in de bancaire sector. Rint werkt al 5 jaar voor Octas en heeft verschillende opdrachten gehad. Zijn eerste opdracht was in augustus 2015 als relatiemanager zakelijk bij ABN AMRO Leeuwarden-Zwolle-Groningen. Vanaf maart 2017 als medewerker DEC Migratie bij de Friesch-Groningsche Hypothekenbank (FGH te Utrecht). In december 2017 ging hij naar de Rabobank in Sneek als intern accountmanager zakelijk en vanaf januari 2019 werkt hij als financieringsspecialist bij de Rabobank KSS financieren in Heerenveen.

Wat houdt jouw functie precies in?

“Ik houd mij vooral bezig met zakelijke financieringsaanvragen. Via het online kanaal en via de accountmanagers zakelijk komt de aanvraag binnen en wordt door de accountmanager toegelicht. Daarna komt de aanvraag bij onze afdeling terecht. KSS werkt de aanvraag uit met het verwerken van de cijfers, prognoses, rating, offertes en notarisstukken. Daarnaast worden alle handelingen die met financieringsmutaties te maken hebben uitgevoerd, zoals royementen, rentewijzigingen, lease, overstanden etc.

We beheren op onze afdeling KSS drie “activiteitenbakken”; beheersactiviteiten, aanvragen en korte activiteiten zoals offertes opmaken en telefoon. We zijn een specialistenteam en werken twee weken lang op een van de drie bakken. Op die manier kun je je twee weken lang focussen op jouw activiteiten en ben je beter in staat de accountmanagers/klanten van dienst te zijn en vergroot het de efficiëntie.”

Wat is het leukste aan jouw werk?

“Het leukste aan mijn werk is de variatie. Ik ben opgegroeid met financieren, dat zit in m’n dna. Ik vind het erg leuk om met cijfers te werken en te analyseren. Daarnaast vind ik het mooi dat ik veel contact heb met zowel klanten als met collega’s. In deze functie krijg ik de kans en de tijd om activiteiten nauwkeurig uit te zoeken en accountmanager en klant goed van dienst te zijn. Door de 2 wekelijkse wisseling van de wacht met diverse activiteiten vindt ik iedere werkdag “veelzijdig!”

Hoe bevalt het om bij een detacheerder te werken vergeleken met direct bij een bank?

“Ik voel me best vrij door het flexibele werk. Er vindt op dit moment bijvoorbeeld een reorganisatie bij de bank plaats en dit houdt Rabobank personeel bezig. Als gedetacheerde weet je al dat elke opdracht een einddatum heeft, dus ben je hier minder mee bezig. Daarnaast is het leuk om twee groepen collega’s te hebben, de collega’s bij de bank en de collega’s van Octas!

Ik merk ook dat Octas zich inzet om passende functies voor mij te vinden. Het liefst werk ik natuurlijk in het Noorden en het is Octas tot nu toe goed gelukt om opdrachten voor mij in deze regio te vinden!”

Sportieveling

Rint is al fanatiek sporter sinds zijn studententijd; wielrennen, schaatsen en mountainbiken. Ook heeft hij thuis een taxc waar hij virtueel fietst met het online programma zwift. Zo heeft hij de avond voor het interview na werktijd nog een *rondje Londen* gedaan. Rint is niet de enige sportieveling in zijn familie; zo heeft hij in november 2019 de winter triatlon van Groningen nog gedaan samen met zijn dochter; ze finishten als eerste bij de gemengde teams!

Als geboren Fries kan de Elfstedentocht natuurlijk niet ontbreken op zijn sportieve activiteitenlijst. Rint heeft de Elfstedentocht zowel fietsend (15x) als schaatsend (3x) afgelegd. Hij vindt het fantastisch hoe de deelnemers worden aangemoedigd door het publiek. Bovendien helpt iedereen elkaar. “Op het moment dat je op het punt van opgeven staat, is er altijd wel een andere deelnemer die je helpt, desnoods word je over het ijs gesleurd, als je maar die finish haalt!”.

Wanneer hij zou moeten kiezen tussen de tocht schaatsend of fietsend afleggen, dan gaat zijn keuze toch wel uit naar het schaatsen. “Met schaatsen wordt er heel wat meer van je verwacht; zowel op technisch als op conditioneel vlak”. Voor Rint is er dan ook niets mooier dan de finish op de Bonkevaart.

Sportieve Octas professional Rint Douma schaatst

Toekomstdromen

“Ik hoop dat ik nog een aantal jaar fijn kan werken bij zakelijk financieren als professional, natuurlijk het liefst in het Noorden van het land. Daarnaast is het mijn doel om voldoende te genieten van het leven naast m’n werk. Ik ben erg fanatiek met fietsen en schaatsen, organiseer tijdritwedstrijden en zit in de activiteiten commissie van schaatstrainingsclub *De Preamkeskouwers* ( de club van Rintje Ritsma). Sportief bezig zijn is voor mij erg belangrijk en een noodzakelijke afwisseling naast m’n werk. Dus kortom, voor de toekomst hoop ik op nog een aantal mooie opdrachten bij Octas, veel sportiviteit, en natuurlijk dat het natuurijs volgend jaar sterk genoeg is voor een Elfstedentocht!”

Rint, hartelijk dank voor het interview en natuurlijk ook voor jouw werk bij Octas en de Rabobank!

Rint Douma, een sportieve Octas professional schaatst

Gerelateerde vacatures

Tags

  • detachering
  • persoonlijk leiderschap