Een kersverse hypotheekadviseur

Een kersverse hypotheekadviseur

Business line

Hypotheken

Type

Blogs

Gepubliceerd op:

16-01-18

Vrijdagmorgen pak ik vroeg de bus naar mijn werk als Hypotheekadviseur. Moe, maar ontzettend vrolijk zit ik in de bus en zie ik de binnenstad van Utrecht langs me heen glijden. Binnen no time ben ik op de plaats van bestemming en loop ik het kantoor binnen. Een extra kopje koffie kan ik vandaag wel gebruiken, dus begin ik met een dubbele espresso. Woensdagnacht, 2 dagen geleden, is mijn dochter Fien geboren om 7 over 12. De kleine dame was vroeg wakker vandaag, dus wij ook. Ik ben natuurlijk nog helemaal in de wolken, maar zodra ik op mijn plek zit begint de dag.

Hypotheekadviseur bij Octas

Ruim een maand ben ik nu werkzaam via Octas als Hypotheekadviseur, en mijn project is in volle gang. Ik heb de overstap naar detachering gemaakt om mezelf meer uit te dagen. Door in korte tijd bij verschillende bedrijven in diverse functies ervaring op te doen, hoop ik een betere en meer veelzijdige adviseur te worden. Octas is als detacheerder gespecialiseerd in de financiële dienstverlening. En daarnaast is Octas een jonge en dynamische werkgever. Het bedrijf sprak me dan ook direct aan.

De functie van Hypotheekadviseur is divers, de markt staat nooit stil. Je hebt nauw contact met collega’s, klanten, makelaars en notarissen om te adviseren en een financiering te regelen. Geen enkele situatie is hetzelfde waardoor elke dag anders is.

Er staat me een drukke dag te wachten waarbij ik voor de klanten van een bepaalde portefeuille de betaalbaarheid van de hypotheek in kaart breng. Ik voer hiervoor veel telefoontjes, overleg met andere hypotheekspecialisten, maak berekeningen, werk mijn ontvangen post weg en verstuur brieven naar klanten. De tijd vlíegt voorbij. Tegen het einde van de dag merk ik dat ik niet meer productief ben en begint voor mij het weekend.

De tijd vliegt

De weken die volgen vliegen voorbij: thuis ben ik aan het genieten van het wonderlijke wezentje dat zomaar opeens bij ons gezin hoort, en ben ik druk in de weer met de kleine nachtbraker. Op mijn werk loopt het project waarop ik werkzaam ben als een trein, waardoor de tijd bijna lijkt te verdampen. Ik ben me er nu heel bewust van hoe ontzettend lekker het is om mijn eigen tijden de kunnen bepalen met de kleine nachtbraker thuis. Met het verstrijken van de tijd worden de nachten weer wat langer, hebben we onze draai thuis gevonden en is dit uitdagende project na 3 leuke en hectische maanden alweer geëindigd. Nu heb ik enkele vrije dagen, voordat ik volgende week aan de slag ga als Hypotheekacceptant bij Quion. Daar ga ik (complexe) kredietaanvragen beoordelen en nauw samenwerken met hypotheekadviseurs en bemiddelaars. Ik ben er helemaal klaar voor!

Gerelateerde vacatures

Tags

  • hypotheek advies
  • particulier advies