Online ontwikkelen via de Octas Academy

Online ontwikkelen via de Octas Academy

Business line

HQ

Type

Collega's aan het woord

Gepubliceerd op:

26-08-20

Professionele én persoonlijke ontwikkeling is waar Octas haar professionals in wil faciliteren. Zo kan Octas koesteren, versterken en verbinden. Hiertoe is de Octas Academy opgezet, met sinds 2020 een nieuw onderdeel: de Online Academy. Op deze Online Academy kunnen onze professionals WFT’s, PA’s, vak gerelateerde e-learnings en tal van cursussen behalen. Om te weten hoe deze Online Academy in de praktijk wordt ervaren hebben we professional Ilham gevraagd naar haar ervaring.

Even voorstellen…

Ik ben Ilham, 36 jaar, getrouwd en woonachtig in ‘t Gooi. In mijn dagelijks leven sta ik veel in de keuken en ben ik gek op reizen. Normaliter ga ik meerdere keren per jaar op vakantie, maar helaas heeft Corona roet in het eten gegooid. Ik werk in september 4 jaar bij Octas en zie mezelf hier de komende jaren zeker nog werken.

Waarom kies jij voor detachering?

Met plezier naar mijn werk gaan vind ik het allerbelangrijkste. Ik heb vele mooie momenten meegemaakt door Octas bij de verschillende opdrachtgevers waar ik heb gewerkt. Wat me het meest bij is gebleven is hoe je als gedetacheerde wordt gezien als een vaste kracht bij de opdrachtgever. Je bent niet een nummertje dat na een paar maanden weer weggaat. Ik werd bij beide opdrachten in eerste instantie voor 3 maanden ingehuurd, maar bleef bij beide opdrachten 2 jaar. Tot op heden heb ik nog veel contact met oud-collega’s en managers. Hierdoor blijf ik altijd verbonden op zowel zakelijk als persoonlijk vlak. Dit is een absolute pluspunt van detachering: je netwerk groeit continu.

Wat betekent ontwikkeling voor jou?

Ontwikkelen is voor mij heel erg belangrijk en die kans krijg ik volop bij Octas. Ik groei niet alleen als professional, maar ook als persoon. Je kunt ervoor kiezen om jaren stil te zitten, maar in mijn ogen bereik je daar weinig mee. De markt verandert continu en wij moeten ons daar ook aan aanpassen. Ik heb gekozen om te werken in een bepaalde branche waarbij de wet- en regelgeving continu wordt aangepast en om mijn werk te kunnen en te mogen doen, moet ik mezelf continu ontwikkelen. Dit maakt ontwikkeling een constante voor mij.

Wat is de toegevoegde waarde van de Online Academy voor jou?

De Online Academy zorgt ervoor dat ik als persoon en als professional stappen kan maken. Het is niet verplicht waardoor ik enorme vrijheid voel om me te ontwikkelen in waar ik op dat moment behoefte aan heb. De cursussen die ik nu heb gevolgd, dragen direct bij aan mijn dagelijkse succes. Het gebruik van de Online Academy maakt voor mij écht verschil. Meer weten hierover? Klik hier!

527 beschikbare opleidingen, hoe maak je een keuze?

Er zijn eindeloos veel mogelijkheden. Dat maakt dat het heel belangrijk is dat je niet zomaar met een opleiding start. Je moet echt kijken naar hetgeen waarin je je wilt ontwikkelen, verdiepen en/of doorgroeien. Als je voor de eerste keer inlogt, raad ik je aan om eerst de tijd te nemen om de vakgebieden en bijbehorende opleidingen te bekijken. Kies vervolgens aan opleiding. Stel jezelf hierbij vragen als: ‘Wat past bij mij? Waarin wil ik mezelf ontwikkelen? Wat zijn je valkuilen? Heb ik er direct profijt van in mijn vakgebied? Wat zijn mijn kwaliteiten en hoe kan ik deze verder versterken?’. Maar probeer ook te denken aan dingen die je écht leuk vindt en altijd al hebt willen leren, zo heb ik bijvoorbeeld altijd al Spaans willen leren. Mocht je er zelf niet uitkomen, kan je altijd je business manager raadplegen om hier samen over te sparren.

Ontdek ook de ervaringen van Octas professional Nena over de Academy!

Welke opleidingen volg jij en waarom?

Ik heb de opleiding plannen en stressmanagement gevolgd, en ben van plan om te starten met Spaans. De opleiding stressmanagement koos ik omdat ik soms stress kan ervaren en wilde weten hoe ik daar beter mee om kon gaan. Organiseren is een van mijn kwaliteiten. Ik was benieuwd of mijn manier van organiseren en plannen een goede aanpak is of dat er nog meer mogelijkheden zijn. Tijdens het volgen van de opleiding kwam ik erachter dat ik sommige dingen nog veel slimmer aan kan pakken. Zo denk ik inmiddels na over wanneer ik wat wil bereiken, met welk doel en op welke manier. Op basis daarvan maak ik mijn planning. Spaans leren staat altijd al op mijn lijstje. En deze droom ga ik binnenkort werkelijkheid maken!

Opleidingen van 5-10 minuten, hoe ga jij daar mee om?

Het allerbelangrijkste is dat je ontwikkelen een prioriteit maakt voor jezelf. Zolang je dit niet belangrijk genoeg vindt, zal je merken dat je er weinig tijd voor maakt. Vele online opleidingen duren een aantal dagen, waarbij je steeds in dagdelen van 5 tot 10 minuten leert. Hierdoor ben je er niet uren mee bezig, wat voor velen een reden is om naast het werk geen opleiding te volgen. Mocht je er lekker inzitten, kun je ook langer dan 10 minuten bezig zijn. Hier betrap ik mezelf vaak op! Doordat het geen droge of taaie stof is ga ik vaak uit enthousiasme nog even door. Dit lukt niet altijd, soms vereist het een opdracht voordat je verder kan.

Wanneer gebruik je de Online Academy?

Super eenvoudig om te doen als je in het openbaar vervoer zit. Door corona is dat natuurlijk veel minder het geval, maar omdat ik ontwikkeling zo belangrijk vind máák ik er tijd voor. Waar sommige mensen naar buiten gaan om te roken of een wasje draaien tijdens het thuiswerken, ga ik even op mijn balkon zitten en open ik de academy op mijn telefoon. Als je weer op kantoor werkt kun je altijd vragen of het voor de opdrachtgever oké is als je 10 minuten per dag werkt aan je ontwikkeling via de Online Academy. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt.

Wat zou je nieuwe gebruikers van de Online Academy willen meegeven?

Start! Laat deze kans om je op een eenvoudige manier te ontwikkelen niet ontgaan. Kies een opleiding die aansluit bij je leerdoelen, fris bepaalde kennis weer eens op, doe vooral iets waar je energie van krijgt en maak ontwikkelen een van je prioriteiten.

Gerelateerde vacatures

Tags

  • Octas Academy
  • persoonlijk leiderschap
  • werkgeluk