Examenbus Hoffelijk bij Octas

Examenbus Hoffelijk bij Octas

Business line

HQ

Type

Events

Gepubliceerd op:

24-02-19

De Hoffelijk examenbus weer bij Octas voor de deur, dat is natuurlijk geen toeval. Achterliggend verhaal is dat we vanuit een goede doelen actie de Hoffelijk bus jaarlijks via een sponsoractie ‘kopen’. Hiermee steunen we traditiegetrouw Stichting LEF.

Wft-examen en PE Plus-examen

Vanaf 9.00 uur druppelen de professionals binnen. Op deze examendag kwam iedereen met wat gezonde spanning om hun benodigde of gewenste wft-diploma te behalen. Met een kopje koffie erbij spreken mensen elkaar moed in en worden examentips en -ervaringen uitgewisseld.  Voor wie dat prettig vond was examentrainer Remco Grijm aanwezig om nog even een laatste boost aan de kennis te geven. Tijdens deze training wordt uitgelegd hoe je zo’n wft-examen het beste aan kunt vliegen, waar je op moet letten in de vraagstellingen en welke tips je kan gebruiken om voldoende punten te scoren voor het papiertje, want daar draait het uiteindelijk om!

Wft-examen in de Hoffelijk Bus

De training is voorbij en de Hoffelijk Examenbus staat klaar. Even snel legitimeren, goed luisteren naar de examenregels en dan je plekje in de bus opzoeken. Het juiste plekje is best belangrijk, gezien er zowaar 8 verschillende examens worden afgenomen. De een gaat voor de eerste keer op voor een wft Basis, de ander haalt zijn wft Hypothecair Krediet en voor wie verplicht kennis moet bijspijkeren worden de PE examens afgenomen.

Geslaagde dag in de Hoffelijk bus!

Na het examen loopt de bus langzaam weer leeg met zowel opgeluchte als twijfelende professionals. Wanneer de tweede sessie van de examentraining begint, is daar voor de deelnemers in de ochtend al het verlossende woord; ben je geslaagd?! De verdeling hierin over de gehele ochtend was 50/50 en dit is helemaal niet verkeerd, gekeken naar de gemiddelde slagingspercentages op de CDFD website.

Vanuit Octas hebben ook drie van onze recruiters meegedaan. Zo weten zij ook precies hoe zo’n examen gaat en hoe je de stof het beste kunt beheersen en daarnaast helpt het om algemeen vragen te beantwoorden die zij regelmatig van hun kandidaten krijgen. Hoe zij het hebben ervaren? Lees je hieronder:

Ondanks stalen zenuwen, toch een onvergetelijke ervaring!

Voor Octas intern gingen Bibi, Annick en Naomi gewapend met een wft Basis syllabus aan de slag om na werktijd op kantoor te studeren. In noodtempo scanden zij de syllabus en maakten zij de berekeningen, ze staken voornamelijk veel op over Erfrecht en Inkomstenbelasting. Ondanks de korte voorbereiding kwamen ze zaterdag met één doel voor ogen naar kantoor: het wft Basis halen. Met lichte zenuwen en een top examentraining, gingen zij de Examenbus in. Lichtelijk geïntimideerd door de camera’s die op hen gericht stonden, begonnen ze met goede moed aan het examen. En inmiddels weten ze één ding zeker: hard leren voor je wft is essentieel! Volgend jaar zijn ze er weer bij, net als jij?

Waarom is een Wft belangrijk?

Met een Wft op zak beschik je over relevante financiële basiskennis en voldoe je aan alle wettelijke eisen. Het is een vereiste om deze te behalen wanneer je werkzaam wilt zijn in de financiële dienstverlening. Met je wft op zak vergroot je je kansen op de arbeidsmarkt!

Gerelateerde vacatures

Tags

  • Octas Academy
  • particulier advies