Geef jij wel vakantiegeld uit aan je vakantie?

Geef jij wel vakantiegeld uit aan je vakantie?

Business line

HQ

Type

Blogs

Gepubliceerd op:

16-05-18

Ja ja, eindelijk is het zover. Laat die bankrekening maar groeien! De leukste week van mei is aangebroken en dat betekent dat er extra geld in je laatje komt binnenstromen. Na een jaar hard gewerkt te hebben, word je beloond met je vakantiegeld! Maar wat moet je ermee? Waar ga je het aan uitgeven? Of heb je het (in gedachte) al uitgegeven? Dit zullen ongetwijfeld vragen zijn die bij je voorbijkomen. Wij hebben voor jou op een rijtje gezet wat je met je vakantiegeld kunt doen. Wees verstandig en denk goed na! Want voor je het weet heb je het alweer aan de ‘verkeerde’ dingen uitgegeven.

Sparen voor ‘luxe’ uitgaves

Ben je al geruime tijd aan het wachten om dié uitgave te kunnen doen? Maar je beschikt nog niet over de financiële middelen. Dan is nu het moment aangebroken! Met het geld wat nu ‘extra’ binnenstroomt, hoef je bijna niet meer te sparen voor deze uitgaves. Mocht je een huis of een auto hebben die toe is aan een opknapbeurt dan is dit ook hét moment om daar je geld aan uit te geven. Bovendien wanneer je een huis wilt kopen is het steeds gebruikelijker om eigen geld mee te nemen.

Schulden (gedeeltelijk) aflossen

Heb je schulden en wil je een gedeelte of het liefst zelfs alles aflossen? Dan is dit de perfecte gelegenheid om dat te doen. Met het extra potje geld kun je gemakkelijk je schulden gedeeltelijk of helemaal aflossen. Hoe eerder je je lening aflost, hoe eerder je geen rente meer hoeft te betalen. Let op: houdt bij sommige hypotheken wel rekening met boetevrij aflossen. Informeer dan ook bij je (hypotheek)adviseur om te weten wat de gevolgen kunnen zijn wanneer je extra wilt aflossen.

Reserves opbouwen

Weet je nog niet wat je met je vakantiegeld wilt doen? Dan is dit hét moment om reserves op te gaan bouwen. Mochten er ooit onverwachte onderhoudskosten komen of er is een andere uitgaven die (onverwachts) op je pad komt. Ga je bijvoorbeeld binnenkort verhuizen? Dan is nu de tijd aangebroken om je geld opzij te zetten. Door reserves op te bouwen, zullen dit soort uitgaves minder pijn doen.

Vakantie

En wil je zo voordelig mogelijk op vakantie? Boek vroeg of ga voor of na het hoogseizoen op vakantie. Door eerder of later op vakantie te gaan, kun je kosten besparen. En mocht je van plan zijn om in de toekomst een verre reis te gaan maken! Zet je geld dan tijdelijk vast in een deposito of zet het op je spaarrekening. Gedurende deze periode ontvang je gegarandeerd rente over je vakantiegeld. Dus droom maar alvast van die mooie vakantie!

Wees verstandig en geef je geld dus uit aan je vakantie! Ontspannen, genieten en weer opgeladen terugkomen op je werk dat is natuurlijk waar we het voor doen!

Gerelateerde vacatures

Tags

  • vitaliteit
  • werkgeluk