Hoe overleef je de hitte in je thuiskantoor?

Hoe overleef je de hitte in je thuiskantoor?

Business line

HQ

Type

Blogs

Gepubliceerd op:

22-06-20

Vandaag 25, morgen 28 en donderdag en vrijdag 30 graden. Wij snappen heel goed dat dit minder aantrekkelijke temperaturen zijn om te werken in je (thuis)kantoor. Het werk laat zich niet stoppen door tropische temperaturen als deze en dat maakt dat we een werkbare omgeving voor onszelf moeten creëren. Met onderstaande survivaltips helpen we je hier graag mee.

Ochtendproductiviteit

Als je werk het toe laat, start dan vroeg. ‘s Ochtends is het nog niet zo heet. Zorg ook dat je je prioriteiten op een rijtje hebt. Begin je dag met de belangrijkste taken. Bewaar de eenvoudige taken tot later op de dag; deze kun je puffend en hijgend van de warmte uitvoeren, terwijl je voor de belangrijke taken focus nodig hebt. Bijkomend voordeel van vroeg starten is dat je eerder klaar bent met je werk, en dus eerder kunt genieten van de zon met een koud drankje in je hand.

Voldoende vocht

Over koude drankjes gesproken: deze heb je hard nodig! Drink minimaal 1,5-2 liter water. Zet een kan water met ijsblokjes op je bureau. Onze tip: voeg munt en citroen toe voor een extra zomerse smaak. Echter zijn het niet alleen koude drankjes die je goed kunt gebruiken. Juist warme dranken zoals thee zorgen voor verkoeling. Probeer alleen koffie te ontwijken, de cafeïne haalt juist vocht uit je lichaam waardoor je het alleen maar warmer krijgt.

Luchtige kleding

Ondanks dat we thuiswerken, is het natuurlijk niet professioneel om in te blote kleding te verschijnen bij de Zoom videovergadering. Vermijdt synthetische warme stoffen en haal je linnen broek, katoenen hemd en open schoenen uit de kast. Zo geef je je lichaam meer ruimte om het zweet te verdampen en je lichaamstemperatuur te reguleren.

Koele omgeving

In ons thuiskantoor hebben maar weinig collega’s de luxe van airconditioning. Dus moeten we vindingrijk worden met hetgeen wat we wél kunnen doen en de middelen die we hebben.

  • Sluit de gordijnen de dag vóór je werkdag en zet ’s avonds alle ramen tegen elkaar open. Dit verlaagd de temperatuur in je huis.
  • Zet een ventilator in je werkkamer. Geeft deze onvoldoende koude lucht? Vries dan flessen water in en zet deze voor de ventilator. Et voilà; een zelfgemaakte airco.
  • Zorg dat er planten in je thuiskantoor staan. Deze geven een verkoelend effect en natuurlijk meer zuurstof.
  • Alsof we het niet al warm genoeg hebben, geven apparaten veel warmte af. Zet alle apparaten die je niet gebruikt dus uit.
  • Zet een voetenbadje onder je bureau als je écht moet afkoelen.

Gezonde voeding

Vitaliteit is altijd belangrijk, maar nu nog meer. Eet vooral veel groente en fruit en maak pittige gerechten. Pittig eten laat je transpireren waardoor je warmte kwijtraakt en je lichaam afkoelt. De Aziatische, Afrikaanse, Thaise en Marokkaanse keuken bieden heerlijke lichte gerechten met zomerse ingrediënten. Probeer niet te veel proteïnen te eten, dit is eiwitrijk voedsel zoals vlees, zuivel en vis. Het metabolisme dat proteïne bevat zorgt er namelijk voor dat je het juist warmer krijgt.

Maak je niet te druk

Van stress krijg je het alleen maar warmer, en dat willen we juist voorkomen. Houdt dus zowel je lichaam als je hoofd koel.

Met deze tips kan je er zeker een plezierige tropische werkweek van maken. Veel succes!

Gerelateerde vacatures

Tags

  • persoonlijk leiderschap
  • vitaliteit
  • werkgeluk