Hoe presenteer je jezelf op een sollicitatiegesprek?

Hoe presenteer je jezelf op een sollicitatiegesprek?

Business line

HQ

Type

Blogs

Gepubliceerd op:

17-12-21

Tegenwoordig is het steeds belangrijker  om jezelf tijdens een sollicitatiegesprek te kunnen presenteren of pitchen. In een sollicitatiepitch presenteer je jezelf kort en krachtig om snel kennis te maken met bijvoorbeeld een recruiter. Dit is onderdeel van je sollicitatieprocedure. Uiteraard kan je het spannend vinden om jezelf te presenteren tijdens een sollicitatie, maar gelukkig zijn er genoeg tips om je te helpen bij een goede voorbereiding op een sollicitatiepitch. Hieronder geven we je 4 tips om goed voorbereid op gesprek te komen!

1. Zorg voor een persoonlijk verhaal

Iedereen heeft een eigen persoonlijk verhaal. Als je op een sollicitatiegesprek komt, wil je dat je serieus genomen wordt en dat je anderen overtuigt dat je de kwaliteiten voor de baan hebt. De persoon met wie je aan tafel zit moet jou als persoon zien, niet als één van de kandidaten. Daarom kan je jezelf met een persoonlijk verhaal op een sterke manier positioneren. In een persoonlijk verhaal vertel je  bijvoorbeeld over je achtergrond, gezinssamenstelling en afkomst. Persoonlijke verhalen zijn vaak sterk, omdat de persoon tegenover jou meteen een beeld heeft van je en jij jouw kracht in het verhaal kunt aantonen. Deze krachtige punten kan je in je voordeel gebruiken om de baan binnen te slepen.

2. Let op je opbouw en structuur

Een goede opbouw en structuur is belangrijk tijdens een sollicitatiegesprek. Tijdens een sollicitatiegesprek willen je gesprekspartner(s) aan de andere kant van de tafel graag veel van je weten in korte tijd. Je begint dan ook een sollicitatiegesprek met het vertellen van een persoonlijk verhaal. Vervolgens ga je meer vertellen over je genoten opleidingen en werkervaring. Hierbij is het belangrijk om over je meest recente en relevante werkervaring te vertellen, dit is namelijk interessant voor je gesprekspartner(s). Daarnaast kan je iets benoemen waar je trots op bent en iets zeggen over je manier van werken, kwaliteiten en doelen. Je gesprekspartner(s) notuleren soms wat je in het gesprek zegt. Daarom is het van belang om een juiste opbouw en structuur aan te houden.

sollicitatiegesprek

3. Net zo belangrijk: lichaamstaal en manier van communiceren

Naast een goede opbouw en structuur is  ook je lichaamstaal en manier van communiceren ontzettend belangrijk. Met je lichaam vertel je namelijk ook een verhaal. Het zijn meestal kleine gedragingen die je (on)bewust doet, maar wel een grote impact kunnen hebben op het gesprek. Daarom is het bijvoorbeeld belangrijk om je voeten stevig op de grond te zetten, zodat ze niet wiebelen. Daarnaast valt je gezichtsuitdrukking en stem onder je lichaamshouding. Het is niet leuk voor je gesprekspartner als je verdrietig of boos binnen komt lopen, dus glimlach vooral! Ook wordt het gewaardeerd als je de toonhoogte in je stem varieert. Bovendien gebruik je je spreektaal om emoties en uitdrukkingen te ondersteunen en is het belangrijk om duidelijk te spreken en je gesprekspartner(s) in de ogen aan te kijken.

4. Stel vragen!

Het is natuurlijk fijn als je op sollicitatiegesprek mag komen. Dat spreekt vertrouwen uit. Toch kan je na de uitnodiging nog met vragen zitten over de functie of het bedrijf. Uiteraard kan je voor het gesprek tussendoor contact opnemen met het bedrijf, maar deze kan je ook bewaren voor het gesprek. Je gesprekspartner(s) hebben een bepaalde tijd ingedeeld om met je te spreken, dan heb je ook tijd om vragen te stellen. Omdat je niet wilt dat een gesprek plotseling stopt, kan je aan het eind van je presentatie één of meerdere vragen stellen. Bereid deze vast voor! Zo krijg je zelf een goed beeld van de functie en het bedrijf en klinkt er vanuit het perspectief van je gesprekspartner(s) interesse voor de baan. Een voorbeeld kan zijn: hoe is de lunch hier verzorgt of doen jullie ook iets aan sportactiviteiten.

Gerelateerde vacatures

Tags

  • detachering
  • solliciteren