Hoe kun je je vindbaarheid op je linkedin vergroten? 4 tips

Hoe kun je je vindbaarheid op je linkedin vergroten? 4 tips

Business line

HQ

Type

Blogs

Gepubliceerd op:

18-03-20

LinkedIn is een walhalla voor iedereen die een baan zoekt. Mits je jouw profiel op de juiste manier hebt ingevuld. Met deze tips vergroot je jouw vindbaarheid en vergroot je de kans om door de recruiter van jouw droombedrijf gevonden te worden!

Laat recruiters weten dat je beschikbaar bent

Het magische knopje: Heb je op je LinkedIn profiel het knopje “laat recruiters weten dat je beschikbaar bent” al eens voorbij zien komen? Als je deze ‘aan’ swiped, kunnen recruiters van ieder bedrijf zien dat jij open staat voor een nieuwe baan. Van ieder bedrijf behalve van het bedrijf waar je momenteel voor werkt. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat jouw baas een melding krijgt dat je opeens op zoek bent naar een nieuwe baan.
Veel recruiters zoeken alleen op kandidaten die ook daadwerkelijk open zijn in hun zoektocht naar de ideale kandidaat.

Functietitel in tagline

Zet de functietitel van jouw gewenste functie in je tagline. Wil je bijvoorbeeld graag accountant worden maar werk je nu als klantenservicemedewerker? Dan is het slim om in jouw tagline of in je huidige functie profiel vast “Accountmanager” te zetten. Daarnaast is het raadzaam om toe te lichten dat je nu dus nog geen accountmanager bent maar dat het wel jouw ambitie is om er een te worden. Recruiters zoeken namelijk op de naam van de functie waar ze voor aan het sourcen zijn. Als ze bijvoorbeeld een accountmanager zoeken is de kans klein dat ze op “klantenservice medewerker” zoeken.

Keep it short and simple

Keep it short and simple! Er zijn in het leven veel momenten waarop je creatief kunt zijn. Jouw LinkedIn functie titel is niet zo’n moment. Recruiters zoeken namelijk op algemene zoek termen. Om maar even bij het voorbeeld van ”Accountmanager” te blijven. Dus ben jij accountmanager maar staat er in jouw functie profiel “beste sales tijger van Nederland” dan word je waarschijnlijk niet snel gevonden.

Persoonlijke URL

Iedere website pagina heeft een eigen URL en zo ook jouw LinkedIn profiel. Deze URL kun je aanpassen zodat het netjes staat op bijvoorbeeld je CV of businesskaartje. Je persoonlijke URL aanpassen doe je zo: Ga naar jouw persoonlijke profiel en klik rechtsboven aan op “Openbare profiel en URL bewerken”. Je komt op een nieuwe pagina en hier vind je rechtsboven in jouw huidige LinkedIn URL en hier kun je deze ook bewerken. Een suggestie is je voor en achternaam of zelfs het toevoegen van jouw specialisatie!

Wees specifiek

Wees specifiek in jouw functie omschrijvingen. Behandel wat je dagelijkse werkzaamheden zijn en ook welke bijzondere prestaties je hebt geleverd waar je trots op bent. Vertel altijd wat JIJ bereikt hebt en niet wat jouw team bereikt heeft. De recruiter is immers geïnteresseerd in jouw profiel en niet die van je (voormalige) team. Check daarnaast eens bij andere profielen hoe zij eenzelfde functie omschreven hebben, misschien mis je net dat ene punt waarop de recruiter zoekt en is dit wel een taak die jij regelmatig uitvoert of waar je zelfs goed in bent!

Gerelateerde vacatures

Tags

  • persoonlijk leiderschap
  • solliciteren
  • vacatures