5 tips om fit thuis te werken

5 tips om fit thuis te werken

Business line

HQ

Type

Blogs

Gepubliceerd op:

26-11-20

Thuiswerken is een blijvertje! Door de corona crisis zijn alle thuiskantoren volop in gebruik en heb je ook een modus gevonden omtrent effectief thuiswerken. Maar, denk je ook wel na over je vitaliteit en fitheid? Waar je dat op kantoor deed met waarschijnlijk regelmatig/gezond eten en pauzeloopjes wil dat in de thuissituatie er nog wel eens insluipen. Voor je het weet hang je in de avond weer op de bank met een zak chips. Hieronder 5 tips om jouw gezonde modus aan te krijgen:

1. Download de Ommetjes app!

Een fitnessapp houdt je fit (duh..), maar er zijn er veel en keuzestress willen we voorkomen! De volgende apps gebruiken wij met ons team op kantoor: Nike Training Gym en 7 Minute Workout. Vooral die laatste is een groot succes! Het kost dan maar 7 minuten om je net even fitter te voelen. Kan dus ook gewoon in je pauze! En als je jezelf voorneemt om dit elke dag te doen op een vast tijdstip, wordt het een gewoonte en zit het in je systeem. Win-win!

Denk jij nou al die hippe apps en workouts, niets voor mij? Pak je fiets, ga lopen, joggen, trampoline springen, skaten, touwtje springen, alle beweging is goed! Neem bijvoorbeeld de Ommetje app van de Hersenstichting! 73% van het gehele Octas interne team wandelt zich een slag in de rondte om zo de 1e positie te pakken te krijgen.

2. Pauzeloopje

Dit doe je op kantoor, dus waarom thuis niet? Loop gerust een blokje om, om zo weer vitamine D binnen te krijgen, want so far laat het weer ons niet in de steek!  Dit helpt je volgens onderzoek direct gelukkiger voelen, doordat er een verband is tussen (zon)licht een verhoogde productie in de gelukshormonen. Als je tijd hebt voor meer dan 1 loopje, je reistijd kun je immers wegstrepen, pak dan later op de dag nog een loopje! Octas collega’s lopen hebben al het fenomeen “podcast-rondje” in het leven geroepen. Podcast luisteren en een ommetje maken.

3. Rekken, strekken, telefoongesprekken

“Zitten is het nieuwe roken”, hoor je veel in de media en op verjaardagsfeestjes. Probeer om die reden vaak te rekken en strekken tijdens een telefoongesprek. Dit kan simpelweg ook door gewoon je oortjes in te doen met bellen (sowieso wel prettig voor de eventuele andere thuiswerker) en dan te bellen! Staan helpt je volgens onderzoek met het verbranden van extra calorieën en is goed voor de bloedsomloop, je hart en bloedsuiker. Daarnaast kun je met het gemiddelde dressoir ook een prima werkplek creëren voor een half uurtje staand werken!

4. Eet gezond en gevarieerd

We kunnen niet dit vaak genoeg zeggen, maar een belangrijk aspect aan thuiswerken is dat je gezond en gevarieerd eet. Tijdens de “hamsterdagen” was niet alleen het wc papier uitverkocht, maar ook chips, bier en veel van het snoep. Daarnaast laat gezond eten je ook gezonder voelen. Je bent wat je eet zegt men wel eens, dus als je slecht eet, voel je je ook slecht. Eet je goed, voel je je ook goed. In plaats van dat jij dat biertje of wijntje aan het eind van je werkdag echt verdiend hebt, gun jezelf een gezonde smoothie of maak een lekkere bak met fruit!

“Als je slecht eet, voel je je ook slecht. Eet je goed, voel je je ook goed.”

5. Pauze van je beeldscherm

Dit lijkt misschien een gekke tip, maar is net zo belangrijk. Dit omdat je ogen niet gewend zijn om lang naar één object (beeldscherm of telefoon) te kijken. Dit kan ervoor zorgen dat je ogen moe zijn, of je een brandend gevoel krijgt met knipperen. Introduceer daarom de 20/20/20 regel! Werk voor 20 minuten, kijk dan 20 seconden naar iets 20 meter ver weg. Dit zorgt ervoor dat je ogen tot rust kunnen komen. Deze 20/20/20 methode wordt aangeraden door de American Optometric Association.

Gerelateerde vacatures

Tags

  • persoonlijk leiderschap
  • vitaliteit
  • werkgeluk