Hypotheek professional Gosse: “Aanpassingsvermogen is heel belangrijk nu.”

Hypotheek professional Gosse: “Aanpassingsvermogen is heel belangrijk nu.”

Business line

Hypotheken

Type

Collega's aan het woord

Gepubliceerd op:

20-04-20

Gosse de Jong (24) werkt al meer dan een jaar voor Octas in verschillende rollen. Momenteel werkt hij als hypotheekacceptant en zit op opdracht bij een grote financiële dienstverlener. Net zoals zijn collega’s werkt hij thuis Daarnaast traint hij tegelijkertijd voor een triathlon. Hoe blijft hij topfit ten tijden van corona?

Je werkt nu thuis, hoe gaat je opdrachtgever daarmee om?

“Mijn opdrachtgever gaat heel prettig met de situatie om. In het begin van het thuiswerken was het nog even passen en meten qua ICT omgeving maar dit was snel geoptimaliseerd en nu kan iedereen zijn volledige werkzaamheden vanuit huis doen’

Daarnaast heeft Gosse elke dag een dagstart, zoveel mogelijk met camera. Gewoon “om elkaar nog even te zien”. En belt zijn manager hem minimaal 1 keer per week voor een kletspraatje. “Ik heb ook veel contact met collega’s buiten de dagstart. Gewoon om even bij te praten en om dossiers te bespreken. Omdat ik nog junior ben in mijn functie, kan ik hier veel van leren.”

Desondanks mist hij het sociale aspect van werken wel. Het is toch anders nu alles digitaal is. “Mijn opdrachtgever organiseert een pubquiz, op de donderdagmiddag. Met veertig mensen zit je dan in Microsoft Teams vragen te beantwoorden. Daarnaast krijgen we iedere week een mail met de stand van zaken intern en de tips en tops.”

“Van Octas kreeg ik in eerste week een brief waarmee ik ‘de bloemetjes buiten kon zetten’, deze komen inmiddels mooi uit. Ik vond dat écht een leuke attentie en mijn opdrachtgever kwam die week erna ook met bloemen. Voor Pasen heb ik een Pathé cadeaubon gekregen. Daarnaast heb ik veel contact met mijn businessmanager Corien, gewoon voor een praatje. Het is fijn dat er zo met deze situatie om wordt gegaan, zo blijven we toch verbonden.”

Gosse de Jong, banking professional bij Octas op zijn thuiswerkplek

Je werkte hiervoor al 1 dag thuis, wat is de grootste verandering nu je 5 dagen thuiswerkt?

“Het grootste verschil is dat je de volgende dag bij collega’s bent en nu niet. Klinkt heel logisch, maar met lastigere dossiers, die ik graag oppak, is het toch iets moeilijker. De drempel tot bellen is soms iets te hoog’’, geeft Gosse aan.

“Veel collega’s van mij hebben kinderen en dat is soms wel even wennen.” gaat Gosse verder. “Zo had ik gisteren een meeting over een dossier, moest een collega er opeens 20 minuten tussenuit voor het rapportgesprek van zijn dochter. Omdat iedereen in hetzelfde schuitje zit zijn al mijn andere collega’s heel erg meelevend en ook meedenkend. Maar dit maak je op kantoor nooit mee.”

Kijkend naar de toekomst, wat gaat er voor jou veranderen?

“Dit is lastig om te zeggen, als hypotheekacceptant ben je afhankelijk van de huizenmarkt. Nu heb ik werk genoeg, maar als het slechter gaat heb ik ook minder werk. Voor nu ga ik daar nog niet van uit.” Gosse vertelt verder over zijn team en wat er daar gaat veranderen: “Binnen mijn team werkten er al een paar thuis, ook vóór de coronacrisis. Veel collega’s die dichterbij kantoor wonen en niet thuiswerken, omdat het ‘toch niks voor hun is’ moeten nu opeens ook thuiswerken. Ik denk dat ze na de coronacrisis toch de voordelen van het thuiswerken hebben ingezien en misschien wel vaker thuis gaan werken.

Nieuwsgierig wat er allemaal gaat veranderen in de hypothekensector? Dat is de lezen in dit artikel over de trends van 2020!

Hoe hou je de balans tussen werk en privé?

Thuiswerken maakt de balans tussen werk en privé lastig. De duidelijke scheidslijn vervaagd. Heb jij hier ook moeite mee, we hebben hier een blog over geschreven. Die vind je hier. Zo ook bij Gosse: “Het is toch wel raar, normaal werk je één dag per week thuis en nu opeens vijf. Ik woon samen met een huisgenootje, die studeert nog. Dus hij is mijn ‘collega’. Om de balans goed te houden, doe ik een beroep op mijn flexibele werktijden. Soms ga ik er overdag een uurtje tussenuit om even te sporten en werk ik later in de avond gewoon een uurtje langer door. Ik vind dat prettig, omdat je de dag dan in het midden breekt.”

Alternatieven voor gesloten sportclubs zijn er!

Op Instagram is Gosse actief sporter en zien we veel foto’s van hardlopen, fietsen en zwemmen. “Ik ben aan het trainen voor een Olympische triathlon. Deze is alleen tot nader order afgelast, net als de hele marathon van Rotterdam en halve marathon van Leiden waar ik mij voor in had geschreven. Balen, maar de wedstrijden boeien mij niet zo, ik vind het sporten zelf leuk en hou om die reden ook de fun erin.”

“Voor corona sportte ik 4-5 keer per week, in de sportschool en in het zwembad, om zo vooral cardio te trainen. Sportscholen en zwembaden zijn dicht en het is nu te koud om te zwemmen in natuurwater. Momenteel ben ik veel bezig met fietsen en hardlopen.”

Op de vraag wat het grootste verschil is tussen sporten nu en sporten voor de anderhalve meter maatschappij is hij eenduidig: “Er was gewoon veel meer mogelijk. Ik hou ervan om verschillende sporten te doen, dus ben ik lid van het hockeyteam van mijn opdrachtgever en dat gaat nu helaas niet door. Aangezien ik een groot aanpassingsvermogen heb, ben ik gestart met yoga.” – Yoga? “Yoga, ja! Ik had het niet gedacht, maar het is best zwaar, je traint toch je spieren en het helpt ontspannen.’’

Ook toe aan iets nieuws met sport en thuiswerken? Lees onze blog over fit thuiswerken! 

Wat is jouw thuiswerktip?

Gosse: “Wees flexibel en zorg voor veel aanpassingsvermogen, dat is niet alleen nu nodig, maar ook in de toekomst. De anderhalve meter maatschappij blijft veranderen, dus aanpassen moeten we ons allemaal. En houd werk en privé goed in balans, door soms je werk ook even weg te leggen en iets anders te gaan doen. Door afwisseling behoud ik mijn focus.”

'Door afwisseling behoud ik mijn focus'

De nummer 1 tip om fit te blijven tijdens het thuiswerken?

Gosse: “Gewoon je rust blijven pakken en goede koffie drinken. Misschien neem ik na de thuiswerkperiode mijn koffiezetapparaat mee naar werk! ;-). De belangrijkste tip heb ik eigenlijk al gegeven: aanpassingsvermogen. Ik realiseer mij dat ik dit praktisch gezien eenvoudig kan doen zonder kinderen en met flexibele werktijden.  Maar ik kan mij ook voorstelen dat er mensen zijn die  al moeite hebben met het krijgen van een nieuwe laptop of een dagje aan een ander bureau werken. Tsja, dan wordt het ook wel iets lastiger. Mijn advies: blijf vooral die leuke dingen doen die je wilt doen, alleen houd wel rekening met de anderhalve meter afstand!”

Gosse de Jong, hypotheekacceptant bij Octas loopt de marathon

Gerelateerde vacatures

Tags

  • detachering
  • hypotheken
  • Young professional