Kan werksucces je ‘aan komen waaien’?

Kan werksucces je ‘aan komen waaien’?

Business line

HQ

Type

Blogs

Gepubliceerd op:

16-02-19

Werksucces

We komen allemaal uit dezelfde regio, we hebben allemaal gevoetbald, we hebben allemaal vanaf ons 15e gewerkt, we hadden het thuis allemaal prima maar niet bijzonder luxe. De meesten gingen via het HEAO naar het WO, ik en een andere blacksheep gingen van het MEAO naar het HEAO. We zijn allemaal in Amsterdam gaan studeren en wonen en naast de studie werkten we allemaal voldoende uren om een goed leven te kunnen bekostigen.

We zijn allemaal in een gunstige tijd afgestudeerd met volop carrièremogelijkheden: Een aantal zijn Senior Manager bij de Big Four, welke (als het goed is) binnen een paar jaar hier ook partner zullen worden. Eén is internationaal Accountmanager bij één van de bekendste reclamebureaus van Nederland, de meest sociale (en slimste) maakt carrière als wetenschapper in onderzoek naar Alzheimer. Hiernaast hebben de meesten (inclusief ik) één of meerdere kinderen of verwachten ze er één. Ook vliegt iedereen (behalve ik natuurlijk) rustig voor het werk de wereld rond. Eerlijk? Da’s niet slecht.

Tips voor de sleutel tot succes

Maar waar bestaat deze sleutel tot werksucces nu eigenlijk uit? Een aantal tips heb ik voor jou op een rijtje gezet:

  • Stel je kwetsbaar op, en sta open voor feedback van iedereen. Alleen als je weet waar je goed in bent, weet je ook wat beter kan. Wees je bewust waar je aan moet werken en of je in de functie past;
  • Wees proactief, laat zien dat je het je aangaat en dat je graag meedenkt;
  • Doe je zelf niet te kort en maak continu inzichtelijk wat jij hebt gedaan;
  • Laat je manager weten wat je doelen zijn, wat wil je verbeteren en welke functie je ambieert. En vraag of hij je hierin wil helpen;
  • Wees elke dag positief zonder je kritische blik te verliezen.

Volg je hart

Persoonlijk heb ik nooit gekeken naar geld of roem. Het gaat erom je hart te volgen. Mensen die alleen maar bezig zijn met niet-fundamentele dingen, komen er niet. Of komen er misschien wel, maar ze houden het niet vast. Met de bovenstaande tips voor werksucces hoop ik jou in dit nieuwe jaar de juiste richting op te duwen: zodat ook de goede én succesvolle momenten jou dit jaar aan komen waaien!

Tags

  • persoonlijk leiderschap
  • werkgeluk