Kennis in Zakelijk Financieren, hoe bouw je dat op?

Kennis in Zakelijk Financieren, hoe bouw je dat op?

Business line

Zakelijk Financieren

Type

Collega's aan het woord

Gepubliceerd op:

19-04-21

Businessmanager Kirsten Diks heeft in twee jaar tijd haar kennis van Zakelijk Financieren naar een hoger platform gebracht. Niet zonder reden, noodzakelijk als je een waardevolle gesprekspartner wilt zijn in het vak. In haar huidige functie geeft Kirsten leiding aan ruim 15 Zakelijk Financieren professionals én vanwege de groei op Compliance heeft zij ook meer dan 10 Compliance & Risk professionals in haar portefeuille. We vragen Kirsten wat zij heeft gedaan om haar kennis naar een hoger niveau te brengen.

Blijf op de hoogte van financieel nieuws

Het is een open deur, maar dagelijks naar actualiteitenzenders, zoals BNR nieuwsradio, luisteren en de highlights van het Financieel Dagblad meepakken. Daar ligt de basis. Als je op de hoogte bent van actualiteiten in de financiële sector, heb je haakjes om de diepte in te gaan met gesprekspartners uit het vak, in mijn geval onze professionals of kandidaten. Het jaar dat ik werkte als recruiter heb ik heel veel gesprekken met Zakelijk Financieren professionals ingepland die al werkzaam waren bij Octas. Ik heb letterlijk gevraagd: “Wat doe je precies?”. Binnen het interne team werken gelukkig veel collega’s die het vak goed kennen, regelmatig volg ik bij hen een mini-cursus als ik vragen heb over een specifiek onderwerp. Als je dat inplant met een pauzewandeling ben je ook nog eens vitaal bezig!

De Octas Academy en een leven lang leren

Ik begrijp het vak Zakelijk Financieren in de basis en daarmee weet ik wat mijn professionals voor werk doen en kan ik ook de klant goed helpen wanneer een vraag op een bepaalde afdeling uitgevraagd wordt. Wat goed zou zijn voor mijn ontwikkeling, is de opleiding Zakelijk Financieren te doen. Als ik steeds beter begrijp wat de inhoud van hun werk is, kan ik ook in (sollicitatie)gesprekken beter beoordelen of de ander weet wat het betekent. Daarnaast hebben we binnen Octas de ‘Octas Academy’ opgezet, waarbij we sinds kort ook toegang hebben tot meer dan 250 online trainingen. Die trainingen zijn opgesplitst in blokjes van 10 minuten, waardoor tijd eigenlijk geen excuus meer is.

Wat zijn de belangrijkste veranderingen binnen het vak?

Er wordt net als in de meeste vakken veel automatisering doorgevoerd. Een nieuw initiatief van Rabobank bijvoorbeeld: DLS (digital lending street). Het is begonnen als een start-up naast Rabobank onder naam Fundr, dat ging echter zo goed dat ze dat binnen de bank uit wilden rollen. Om duidelijkheid te creëren is er een nieuwe naam gekomen. Bij DLS komen aanvragen voor zakelijke leningen binnen tot 1 miljoen euro die grotendeels automatisch beoordeeld worden. We zien dat voornamelijk de junioren dit werk leuk vinden, het heeft meer raakvlakken met IT, veel dynamiek en techniek. Het is voor hen een mooie kennismaking met de markt. Niet alleen voor junioren is dit vak aantrekkelijker, het wordt steeds complexer. De complexe dossiers komen vaak bij de medior/senior werknemers terecht. Daar komt dan vaak ook weer klantcontact in beeld, videobellen, offertes opstellen en toelichtingen schrijven, je hebt het proces dan van A-Z in ‘eigen’ beheer. Daarnaast maakt COVID-19 het vak nu wel heel actueel. Veel bedrijven vragen extra krediet of uitstel van betaling aan. Dit komt rechtstreeks bij onze financieringsspecialisten terecht. Eerst had je een portefeuille met regulier beheer en daar zit nu zelfs een stukje bijzonder beheer bij in, waardoor de functie van financieringsspecialist breder is geworden. Als je nu instapt maak je die ontwikkeling mee en dat maakt het vak ontzettend interessant.

Waarom compliance en zakelijk financieren niet zonder elkaar kunnen

Vroeger was compliance een onderdeel binnen zakelijk financieren. Het is een aantal jaar geleden  losgetrokken, omdat het steeds belangrijker werd. In het artikel ‘De geschiedenis van de compliance Officer’ lees je waarom. Daarnaast waren er ook belangenverstrengelingen bijvoorbeeld in het accountmanagement vak. Je wilt eigenlijk scoren en de klant binnen halen, maar tegelijk moet je ook zelf toetsen of die klant wel integer is. Het profiel van de compliance professional sluit in ieder geval aan bij het typische zakelijk financieren profiel. Eigenschappen als analytisch, besluitvaardig en de interesse in puzzelen komen overeen. En daarnaast werkt de Accountmanager binnen Zakelijk Financieren vaak alsnog wel samen met de Customer Due Dilligence Analist. Er zijn professionals die de afwisseling leuk vinden en op die manier als zij-instromer overstappen naar compliance of andersom.

Recruiter en daarna Businessmanager, heeft dat voordelen?

Absoluut! Ik heb een historie met mijn professionals en ken ze heel goed. Ik weet wat ze doen en waar ze goed in zijn. Vanuit recruitment heb je het eerste contact gelegd en daarna het hele proces doorlopen tot contract, waardoor je veel contactmomenten hebt gehad. Hierdoor bouw je een band op. Ik ken ze goed genoeg om ze als Businessmanager door te plaatsen op een volgende opdracht waardoor ik ook proactief de koppeling kan maken. Als een klant zich bij Octas meldt voor een bepaalde opdracht, dan weet ik vaak al wie ik voor kan stellen. Daarnaast zijn zij ook mijn oren en ogen bij de klant. Wat onze nieuwe professionals helpt is dat ik ook hun hulp in kan schakelen als een kandidaat voorbereidt moet worden voor een gesprek bij de klant. Het geeft enorm veel zelfvertrouwen als je als kandidaat al een potentiële collega hebt gesproken.

De grootste misvattingen over dit vak

Saai, grijs en stoffig. Dat was misschien het imago, maar het vak is echt interessant. Er komt digitalisering bij kijken, je krijgt op de opdracht vaak verdiepende opleidingen en er worden stages gelopen onderling ter kennis verbreding. Of bijvoorbeeld bij RVO, daar komen nu veel scale- en startups terecht die nu niet door de bank worden gefinancierd. Ook zien we alternatieve financieringsvormen zoals crowdfunding steeds meer groeien. Onze professionals die op die opdracht zitten hebben echte en leuke uitdaging waarin ze samenwerken met de bank en de klant helpen met een financiering.

Waarom kiezen Zakelijk Financieren professionals voor detachering?

Voor de opdrachten waar veel diversiteit mogelijk is, maar wel met zekerheid. Werken bij Octas geeft je de gelegenheid om te jobhoppen zonder contractueel risico. We zien ook professionals die hun opdrachtgever hebben verlaten omdat er veel reorganisaties plaatsvinden. Een reden om voor Octas te kiezen is dat je geen stress hebt rondom van die ontslagronde bij de bank en je je daardoor gewoon lekker op je werk kunt focussen. Daarnaast ben je als interim medewerker op een afdeling echt een aanvulling. Je neemt jouw visie mee naar een afdeling wat zorgt voor verfrissing en als je dan ook nog kennis meeneemt, ben je echt van toegevoegde waarde.

Binden en boeien

Het persoonlijk contact met Octas wordt gewaardeerd door onze professionals. Niet alleen met mij, maar met het hele team. We zijn altijd te bereiken, het contact is laagdrempelig en we weten ook vaak wat er privé speelt. We zijn betrokken, maar er is wel een juiste balans tussen werk en privé. Daarnaast zijn we ook écht persoonlijk. Professionals kregen het afgelopen jaar een geschreven sinterklaasgedicht, we verrassen ze thuis met etentje of sturen een persoonlijk compliment op Complimentendag.

Zo word je Zakelijk Financieren professional

Qua achtergrond heb je echt een opleiding Zakelijk Financieren nodig. Helemaal als je starter bent, raad ik dat echt aan. We zien wel professionals die vanuit een rol binnen bijvoorbeeld klanten service bij een bank overstappen naar de functie van assistent op zakelijk financieren. Vanuit daar kun je doorgroeien, maar dat is niet de makkelijkste weg. Onlangs hebben we iemand aangenomen die accountancy gestudeerd heeft en bij één van de big 4 werkervaring opgedaan had, alleen nog niet binnen zakelijk financieren. Dat was dus wel het juiste profiel, maar niet perse de juiste achtergrond. We gingen de uitdaging aan en deze professional heeft het nu super naar zijn zin!

Gerelateerde vacatures

Tags

  • detachering
  • recruiter
  • zakelijk financieren